Gelip orada oturacak

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına, SEGBİS sistemi ile katılmak istemediği için, Silivri Cezaevi'ndeki SEGBİS odasına gelmedi. Tuncel'in SEGBİS odasına gelmemesine tepki gösteren mahkeme başkanı, "Olur mu böyle şey. Gelip orada oturacak.

Haberler 08.09.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Sebahat Tuncel, Terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet etmek suçlamasyla yargland davann durumasna, SEGBS sistemi ile katlmak istemedii için, Silivri Cezaevindeki SEGBS odasna gelmedi. Tuncelin SEGBS odasna gelmemesine tepki gösteren mahkeme bakan, Olur mu böyle ey. Gelip orada oturacak. Katlp katlmayacana biz karar vereceiz dedi. Duruma sonunda, sann cezaevindeki SEGBS odasna gidip gitmeme durumunun kendi istei kapsamnda deerlendirilemeyeceini belirten mahkeme, bir sonraki durumada Tuncelin mutlaka SEGBS odasnda hazr bulundurulmasnn ihtar edilmesine karar verdi.

DYARBAKIR-DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncelin, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi E Bakanlar Gültan Kanak ile Frat Anlnn gözaltna alnmasn protesto etmek için 25 Ekim 2016 günü düzenlenen protesto eylemeni katld için Terör örgütü propagandas yapmak ve Toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet etmek iddialaryla 1.5- 9.5 yla kadar hapis istemiyle yarglanmasna baland.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, SEGBS sistemi ile durumaya katlmaya kabul etmedii için, Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya katlmad. Duruma salonundan Silivri Cezaevine yaplan balantda, SEGBS kamerasna çkan cezaevi personeli, Tuncelin SEGBS odasna gelmediini ve SEGBS ile durumaya katlmayacana dair dilekçe verdiini söyledi. Tuncelin durumaya katlmamasna tepki gösteren mahkeme bakan, Olur mu böyle ey. Gelip orada oturacak. Katlp katlmayacana biz karar vereceiz dedi.

MAHKEME:MUTLAKA SEGBS ODASINDA HAZIR BULUNSUN

Durumada daha sonra söz alan Tuncelin avukatlar ivan Cemil Özen ve Cemile Turhall Balsak, bu davann Tuncelin tutuklu yargland ve güvenlik gerekçesiyle Malatyaya nakledilen dava ile birletirilmesini istedi. Ara kararlarn açklayan mahkeme, Tuncelin gelecek celse cezaevindeki SEGBS odasnda mutlaka hazr bsulundurulmas için Silivri Cezaevine talimat yazlmasna hükmetti. Kararda, cezaevinde bulunan sann SEGBS odasna gidip gitmeme durumunun kendi istei kapsamnda deerlendirilemeyeceini belirten mahkeme, Tuncelin mutlaka SEGBS odasnda hazr bulundurulmas gerektiinin ihtar edilmesine karar verdi. Duruma Ocak ayna ertelendi.

Ana Sayfaya Git