Gencer tutuklandı

HDP il binasındaki saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın cenazesi toprağa verildi. İzmir'deki HDP İl Başkanlığı'nda, Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak, öldüren Onur Gencer, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 19.06.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirdeki HDP l Bakanlnda, Deniz Poyraz tabancayla vurarak, öldüren Onur Gencer, sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutukland.

Korkunç saldr olay önceki gün saat 11.00 sralarnda, çankaya semtinde meydana geldi. Bir i hannn 2nci katndaki HDP l Bakanlna silahl baskn düzenleyen eski salk çalan Onur Gencer, partide çay servisi yapan annesi rahatsz olduu için yerine bir günlüüne çalmaya gelen Deniz Poyraz tabancayla ate edip, öldürdü. Silah sesleri üzerine adrese polis ve salk ekipleri sevk edildi. Polis, binann bulunduu sokan çevresini güvenlik eridiyle çevirerek, yaya geçiine kapatt. Saldrgan, polisin çalmasyla yakalanarak gözaltna alnd.

SLAHLI FOTORAGLARI

Silahl fotoraflar ortaya çkan Onur Gencerin, emniyette verdii ifadede, binada kaç kii bulunursa bulunsun öldürme niyetiyle içeriye girdiini söyledii örenildi. Onur Gencerin sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlaryla tartmalar yaadn belirttii kaydedildi. Gencerin ifadesinde, PKKdan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleiyoruz. Bina çevresine birkaç kez keif için gittim. Binaya gittiimde orada birkaç kiinin olabileceini düündüm. Oraya PKKllarn gittiini bildiimden herhangi bir ayrm yapmayacaktm. Kim olsa ate edecektim. Silahmda olan 10 mermiyi de ateledim dedii örenildi.

GENCER TUTUKLANDI

zmir l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele (TEM) ube Müdürlüündeki ilemleri tamamlanan ve hakim karsna çkarlan saldrgan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Katil zanlsnn savclktaki ifadesinde, Emniyetteki ifademi tekrar ederim. Bakaca ekleyeceim bir husus yoktur. Eylemi kendim planladm. Silah kendim temin ettim. Amacm içimi soutmakt. Serbest braklmay talep ediyorum dedii belirtildi.

çANTADA BIçAK VE PARA VARMI

Deniz Poyrazn öldürüldüü silahl saldryla ilgili yeni detaylar ortaya çkt. Binann bulunduu yere taksiyle gelen katil zanls Onur Gencerin elindeki çantada, bçak ve bir miktar para olduu örenildi. Gencerin, saldry Amerikan yapm olan Ruger marka 9 mm tabancayla gerçekletirdii, arjördeki 10 mermiyi de ateledii belirtildi. Olaydan sonra Gencerin üzerinde veya çantasnda baka ateli silah bulunmad örenildi.

E GTMED çN MESLEKTEN HRACI STENM

Gencerin, en son görev yapt Kemalpaa Devlet Hastanesinde gerekçesiz olarak ie gitmedii için hakknda ilem yapld ve meslekten ihraç edilmesi istemiyle hazrlanan dosyasnn nisanda Salk Bakanlna gönderildii belirtildi. Gencerin ayrca birçok psikiyatri poliklinii randevusunun da tespit edildii ortaya çkt. Son olarak görev yapt hastanenin çalanlar ise Kemalpaada yaklak 1 yl çalan Gencerin çevresindekilerle pek iletiimi olmadn anlatt.

ANNE POYRAZ: ÖRETMEN OLMAK STYORDU

Onur Gencer tarafndan öldürülen Poyrazn acl annesi Fehime Poyraz ise normalde partide kendisinin çaltn ancak elinden ameliyat olduu için kznn Anne bugünlük ben gideyim, sana yardmc olaym dediini söyledi. Poyraz, Benim yerime gitti. Saat 09.00da evden çkt. Arkadalar kahvalt yapmlar ve dar çkmlar sonra Deniz içeri girmi. Kendisi kahvalt yapmaya balam. Aradan 5 dakika geçiyor ve bu katliam oluyor. Olay olduu srada Deniz Poyraz yalnzd. Deniz 11 yandayd, babas cezaevine girmiti. Benim kzm çok çekti. Kendisi öretmen olmak istiyordu. Hayali buydu ama ksmet olmad dedi.

CENAZE TOPRAA VERLD

Poyrazn ailesi, yaknlar ve partililer, cenazeyi almak üzere Konak ilçede bulunan Tepecik Mahallesindeki Mezarlklar Müdürlüüne götürüldü. Mezarlklar Müdürlüünden kadnlar tarafndan omuzlanan Poyrazn tabutu, zlgtlar ve alklar eliinde aile evinin bulunduu Bakuyu Mahallesine götürüldü.

Poyrazn cenazesini mahalle giriinde karlayanlar ehit namirin sloganlaryla aile evine doru yürüdü. Kitle, daha sonra anne Fehime Poyraz ile birlikte cenaze töreninin düzenlenecei Kadifekale Camiiye yürüdü. HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile partililer de tören için Kadifekale Camisine giden isimlerden oldu. Poyraz, burada klnan cenaze namaznn ardndan Buca Kaynaklar Mezarlnda topraa verildi.

BUNLAR DAHA Y GÜNLERNZ DYENLER...

HDP Genel Bakan Pervin Buldan mezarlkta yapt konumada, Buna kimse provokasyon demesin, bu apaçk bir katliamdr. Bunlar daha iyi günleriniz diyenlerin, televizyonlarda HDPye küfür edenler bu cinayetleri onaylayanlardr ifadelerini kulland.

KEND ELLERYLE HAZIRLAMILAR

HDP E Genel Bakan Mithat Sancar ise, ktidar ve yandalarnn yaratt nefret ortam, demokrasi güçlerini hedef gösteren sözcüleri bu cinayeti kendi elleriyle hazrlamlardr! eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git