Gençleri kaldırıma kurban etmeyiniz!

Kongrede konuşan Dinç, "Belediyelerin elinde yapboza dönüşen kaldırımlar için harcanan para ile bir tavuk çiftliği bile yapılsa hem belediye kazanır hem halk kazanır hem de istihdam sağlanmış olur. Gençlerimizi kaldırım taşlarına kurban etmeyin" dedi.

Haberler 09.11.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salamn katlmyla gerçekletirilen Diyarbakr 3üncü Olaan Konresinde, il bakanlna tek aday olan Faruk Dinç seçildi.

Merkez Yeniehir ilçesi Öretmenevinde gerçekletirilen HÜDA PAR Diyarbakr l Tekilat 3üncü Olaan Kongresi Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salamn katld kongrede, yoklamann ardndan divan kurulu oluturuldu. Selamlama konumasn yapan mevcut HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Osman Akta, HÜDA PARn siyasi parti olmakla beraber bir dava partisi olduuna vurgu yapt.

Partinin çalma alannda bulunmakta olduundan duyduu memnuniyeti dile getiren Akta, Bizler iktidar partisi olmasak dahi bu memleketin asl sahipleri bizleriz. çünkü hükümetin memleketlere gönderdii valiler ve kaymakamlar gelip geçicidirler. Nihayetinde bulunduklar memlekete yapacaklar hizmet süresi, orada bulunduklar zaman birimiyle snrldr. Ama bizler, bu memleketlerin insanlar olduumuzdan dolay buralarda kalacak olanlar bizleriz. dedi.

Akta, Madem bizler bu memleketin insanlaryz ve geçici deiliz, öyleyse insanlarmza bizim hizmet etmemiz gerekir. Bu da Allaha kulluun gereidir. Bunun yan sra hizmet süresince çalma alannda tekilatl çalmann faydalarn gördüm. Tekilat olmayan bir yapnn hizmet verebilmesi açsndan imkanszdr. ifadelerini kulland.

Divan kurulu, mali raporu ve faaliyet raporunu üyelere sunarak ibra etti. Divan Bakan eyhmus Tanrkulunun aday listelerini açklamasndan sonra HÜDA PAR Diyarbakr l Bakanlna tek aday olan Faruk Dinç katlmclara hitapta bulundu.

YATIRIMA ÖNCELK VERLP STHDAM ALANLARININ SALANMALI, MKANLAR SEFERBER EDLMELDR

Diyarbakr genelinde eitim, salk, ulam ve alt yap ile ilgili skntlarn olduunu dile getiren Dinç, ayn ekilde istihdam bakmndan yeteri kadar siyasiler tarafndan önemsenmediine dikkati çekti.

Diyarbakrdaki isizlik oranlarnn Türkiyedeki isizlik ortalamasndan çok daha yüksek olduunu söyleyen Dinç, sizlikle uraan kurumlarn içi almlarnda ciddi adaletsizlik görülmektedir. Bu adaletsizlik her geçen gün artmaktadr. Siyasilere yakn kiilerin içi almnda kendi yandalarna öncelik tanmalar herkes tarafndan malum olan bir eydir. Devlet; yatrma öncelik verip istihdam alanlarnn salanmas için de imkanlarn seferber etmelidir. dedi.

Fabrikalar çoaltlmas, istihdam alanlarnn arttrlmas gerektiine vurgu yapan Dinç, Devlet; fabrikalar ve üretim merkezleri için verdii hibeleri takip etmeli. Bu projelerin, siyasilerin yandalar tarafndan suiistimal edilmemesi için gerekli denetimler sklatrlmaldr. ifadelerini kulland.

GENçLERMZ KALDIRIM TALARINA KURBAN ETMEYN

Dinç, Belediyelerin elinde yapboza dönüen kaldrmlar için harcanan para ile bir tavuk çiftlii bile yaplsa hem belediye kazanr hem halk kazanr hem de istihdam salanm olur. Gençlerimizi kaldrm talarna kurban etmeyin. Srf dardan iyi görünmek, rant salamak ve oy almak için gençlerimizi heba etmeyin. Üretim ve istihdam yapmak çok mu zor? Maalesef siyasiler her eyi kendi gelecek emelleri üzerinde bina ediyorlar. Toplumu ve geleceimiz olan gençleri düünen kaç tane siyasetçi var? Gençlerimiz tek tek elimizden kayp gitmektedir. Baka milletlerin tecrübesini yaamaya hiç niyetimiz yok. eklinde konutu.

Gençliin eitimine de deinen Dinç, Memleketimizde, ülkeye fayda salayacak genç beyinlerin olduuna inanyoruz. Bu gençlerimizin eitimini desteklemede ciddi admlarn atlmas gerekiyor. Mülki amirler, kendi bünyelerinde eitim-öretim kurslar oluturmal, ücretsiz programlar vermelidir. Ayrca, üniversiteyi kazanan gençlerimizin ihtiyaçlarn karlayacak miktarda burs imkn sunulmaldrlar. diye belirtti.

PIRLANTA GB GENçLERMZ SYASLERN BLNçSZ POLTKASINA KURBAN EDLYOR

siz gençlerin uyuturucuya müptela olduunu hatrlatan Dinç, Gençlerin elinden tutan ve deer veren de olmaynca uyuturucu baronlarnn elinde esir kalyor. Prlanta gibi gençlerimiz siyasilerin bilinçsiz politikasna kurban ediliyor. Memleketimizde, uyuturucuya müptela olan evlatlarmz tedavi etmek için ivedilikle AMATEMi kurmalar gerekir. ifadelerini kulland.

Kentteki ulam ve çevre düzenlemesi sorunlarn dile getiren Dinç, Eski yerleim yerleri olan merkez Balar ve Sur ilçemizin yollar ve alt yaps iyi durumda deildir. Eski yerleim yerlerinin kentsel dönüümü yaplrken; yollar düzeltilmeli, yeil alanlar ve çocuk park alanlar çoaltlmaldr. dedi.

Diyarbakrda otoban ve hzl tren noksanlnn altn çizen Dinç, anlurfaya kadar gelen otoban maalesef büyük ehir olmasna ramen Diyarbakrmza kadar getirilmemesi bizi derinden olumsuz etkiliyor. Bu otoban yolunun anlurfadan Diyarbakra gelmesi gerekiyor. Hzl tren Diyarbakra getirilmeli ve tren gar istasyonu da ehir dna tanmaldr. Yaplmas öngörülen raylarn etrafnda duvar örmek, ehri ikiye ayrr ayn zamanda ehir trafiini kilitler. stasyonun ehir dna tanmas ehir trafiini daha da rahatlatacaktr. eklinde konutu.

GÜNEYDOUNUN KALB DYARBAKIRA HALEN EHR HASTANES YAPILMI DELDR

Özellikle mesai balangc ve akam saatlerinde trafikte oluan younluun oluturduu sorunlara vurgu yapan Dinç, kamu kurumlarnn ehre uygun ve dengeli dalmn yaplmadndan kaynakl olarak i çknda trafik kilitlendiini belirterek kamuya ait binalarn uygun bir ekilde ehre dalmnn salanmas gerektiini söyledi.

Salk alannda Diyarbakrn bölgedeki konumuna dikkati çeken Dinç, Diyarbakrmz Güneydounun kalbi olduundan çevre illerden çou hasta kardelerimiz Diyarbakra tedavi olmaya geliyorlar. Ancak halen ehir hastanesi yaplm deildir. Yan bamzda olan küçük ehirlerde bile yaplmasna ramen ilimizde halen ehir hastanesi yoktur ve ayn zamanda alannda uzman doktor yetersizlii de vardr. dedi.

Ailenin toplum üzerindeki etkisine vurgu yaparak çocuk eitimine verilmesi gereken önemi hatrlatan Dinç, Aile toplumlarn yap tadr. Sadece kendi geleceini düünenler ve bunun üzerine bir hayat ina edenler bilsinler ki; bu düünce onlar da yiyip bitirecektir. HÜDA PAR olarak diyoruz ki, Kendi çocuumuzu yetitirmemiz yetmiyor. Toplum yetitirilmeden hiç kimse huzur bulamayacaktr. Sadi irazinin dedii gibi: Bakalarnn zdrabndan rahatsz olmazsan, insan diye anlmaya layk deilsin bu iarla hareket edeceiz. Tekilatlarmz, özellikle gençlik ve kadn kollarmz daha da aktifletireceiz. ifadelerini kulland.

GENçLERMZN KÜRT OLDUKLARINDAN DOLAYI Y NYETL OLMAYAN SYASETLERE KURBAN OLULARI VARDIR

Konumasnda Kürt meselesine olan bak açlarna da yer veren Dinç, Batdan gelip, seçim dönemlerinde sahneye çkarak Kürtçe ark söylemek veya bir iki cümle Kürtçe konuarak Kürt meselesi çözülmez. Kürtlerden oy almak adna Kürt-Türk kardetir, biz Kürtlerle et-trnak gibiyiz diyerek seçildikten sonra trnaklar kesip atan siyasiler, Kürt meselesini daha da kangrenletirmitir. Kürt meselesine oy gözüyle baklmamaldr. Haklar pazarlksz verilmelidir. Kürt halk bir ark söylendiinde duygulanan, içli, samimi ve mazlum bir halktr. eklinde konutu.

Dinç, Kürtlerin duygusall ve mazlumiyeti üzerinden güç kazanp Kürtlere zulüm eden zihniyet de, maalesef Kürt kardelerimizi atee düürmekten baka hiçbir ey yapmamlardr. HÜDA PAR olarak önce insan diyoruz; kültür, rk, renk, statü fark gözetmeksizin insan olmann kiiyi onurlu klmak ve haklarn tayin etmek için yeterli olduunu söylüyoruz. dedi.

Konumalarn ardndan oylamalara geçildi. Yaplan oylama sonucu tek aday olan Faruk Dinç, HÜDA PAR Diyarbakr l Tekilatnn yeni bakan oldu.

Ana Sayfaya Git