Genç'te 10 PKK'lı öldürüldü

Bingöl'ün Genç kırsalında, 10 PKK'lı militan çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Şırnak'ın Elmalı bölgesinde askerlere pusu kuran örgüt üyeleri üç askeri şehit etti.

Haberler 28.06.2017 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖLün Genç lçesi ile Elazn Karakoçan lçeleri krsalnda devam eden operasyonlarda Bingölde 10, Elazda ise 1 olmak üzere toplam 11 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, her iki yerde de operasyonlar devam ettii belirtildi. rnakn merkez Elmal üs bölgesine PKKllar tarafndan yaplan saldrda üç asker ehit oldu.

GENç BÖLGESNDE OPERASYON

Genç lçesi Dikpnar Köyü krsalnda, jandarma ve polis özel harekat timleri, güvenlik korucular ve havadan sava uçaklar ile Atak taarruz helikopterlerinin de katld operasyon kapsamnda, akam saatlerinde tespit edilen bir grup PKKl terörist ile scak temas saland. çkan ve halen devam eden çatmada imdiye kadar 10 terörist etkisiz hale getirilirken, kaçmaya çalan PKKllarn etkisiz hale getirilmesi için balatlan operasyon devam ediyor.

PKKLILARLA SICAK TEMA SALANDI

çileri Bakan Süleyman Soylu da, Bingöldeki çatmada ilk atele birlikte, 8 teröristin etkisiz hale getirildiini sosyal medya hesab twitterden duyurdu.

KARAKOçANDA BR MLTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Elaz Valiliince yaplan açklamada, Karakoçan lçesinde tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacyla balatlan operasyonun devam ettii belirtilerek, Elaz ili Karakoçan ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarnn etkisiz hale getirilmesine yönelik ehit Jandarma Er Bülent Akklç-49 operasyonu devam etmektedir. Operasyon kapsamnda yaplan arazi taramas esnasnda 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist silahyla birlikte ölü olarak ele geçirilmitir denildi.

IRNAKTA Üç ÜSKER EHT DÜTÜ

rnak Merkez Namaz Danda bulunan Elmal üs bölgesine bir grup PKKl tarafndan dün saat 16.00 sralarnda roketatar ve uzun namlulu silahlarla ate açld. Açlan ilk atete 1i ar 3 asker yaraland. Guvenlik güçlerinin karlk vermesi üzerine ksa süreli çatma çkt. Yaral askerler rnak Devlet Hastanesine kaldrlrken, PKKllar arazi artlarndan faydalanarak kaçt. Namaz Da üs bölgesinden teröristlerin muhtemel kaç noktalarna havan atlar yaplrken, operasyonun sürdüü belirtildi.

Öte yandan, ar yaralanan 1i astsubay 3 asker, tedavi gördükleri rnak Devlet Hastanesindeki doktorlarn tüm çabasna ramen kurtarlamayarak ehit oldu. ehit askerler için cenaze töreni düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git