Genelkurmay arşivlerindeki Atatürk ve Büyük Taarruz'un az bilinen fotoğrafları

Genelkurmay Başkanlığı, Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Taarruz'un az bilinen fotoğraflarını, Anadolu Ajansıyla paylaştı.

Haberler 30.08.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanl, Zafer Haftas ve Büyük Taarruzun 96nc yl dönümü dolaysyla Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Taarruzun az bilinen fotoraflarn, Anadolu Ajansyla paylat.

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATAE) Bakanl arivlerinden verilen fotoraflarda, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düüncesinin ölümsüz bir abidesi olarak nitelendirilen büyük zafere ilikin detaylar da ortaya çkt.

TARH RESMLER

Fotoraflar arasnda Mustafa Kemal Atatürkün çayda konulu 1inci Ordu Karargahnda askeri bandoyla karlanmas, Büyük Taarruz sabah Kocatepede gözetleme yerine çk da yer ald.

Atatürkün 1inci Ordu Sancann yanndaki görüntülerinin de yer ald albümde bir süvari birliinin safta duruu, piyade birliinin tüfek çat, askeri fabrikada fiek yapm dikkati çeken dier fotoraflar arasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git