Generallerin istifası gerçeği yansıtmıyor!

MSB kaynakları: Emeklilik taleplerini olağan dışı göstermek TSK'yı yıpratmaya dönüktür

Haberler 24.09.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanl kaynaklarndan yaplan açklamada, Sadece iki generalimiz salk ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunmu ve talepleri kabul edilmitir. Söz konusu iki generalimizin emeklilik taleplerinin olaan d bir ilem gibi göstererek Türk Silahl Kuvvetlerinde sknt varm gibi vermek, TSKy ypratmaya yönelik alg oluturma çabalar olarak deerlendirilmektedir denildi.

Bakanlk kaynaklarndan yaplan açklamada, baz basn yayn organlarnda emeklilik için talepte bulunan generaller hakknda gerçei yanstmayan haberler yer ald bildirildi. Türk Silahl Kuvvetlerinde görev yapan her bir personel için görev seçimi kadar emeklilik talebinde bulunulmasnn da en doal hak olduu belirtilerek, unlar kaydedildi:

TSKYI YIPRATMAYA DÖNÜKTÜR

926 sayl Türk Silahl Kuvvetleri Personel Kanununda yer alan düzenlemeler çerçevesinde, emeklilik hakkn kazanmalar kaydyla, dileyen her TSK personeli görevini ifa srasnda kendi istei ve iradesi ile Ocak-ubat veya Temmuz-Austos aylarnda emeklilik talebinde bulunabilmektedir. Bu kapsamda emeklilik dilekçelerinin alnmas ilemi 31 Austos 2021de tamamlanmtr. Sadece iki generalimiz salk ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunmu ve talepleri kabul edilmitir. Söz konusu iki generalimizin emeklilik taleplerinin olaan d bir ilem gibi göstererek TSKnda bir sknt varm gibi vermek, saylar ve isimler vererek olumsuz alg oluturmaya çalmak; iyi niyetle açklanmas mümkün olmayan, hem emeklilik talebinde bulunan personelimizin kiilik haklarna saygszlk hem de TSKy ypratmaya yönelik alg oluturma çabalar olarak deerlendirilmektedir. Aslsz haberlerle haklar ihlal edilen personelimizin gerçei yanstmayan haber veya yorumlara kar her türlü hukuki yola bavurma hakk sakldr.

Ana Sayfaya Git