Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı…

Diyarbakır’da öğrencilerin deprem ve yangın anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincin oluşturulması için bir okulda gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Haberler 25.04.2017 - 07:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde bulunan ehmus Sultan Tatlc Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçei aratmayan yangn tatbikat yapld. Gerçekletirilen yangn ve tahliye tatbikatna tfaiye Müdürlüü ve 112 Acil Komuta Merkezi ekipleri ve örenciler katld.

Geçei aratmad

Gerçekletirilen yangn tatbikatnda önce yangn alarm verilerek örencilerin okuldan düzenli bir ekilde tahliye edilerek güvenli bir alanda toplanmalar saland. Tatbikat esnasnda okul içerisinde bulunan yaral örenciler bararak yardm istedi, ilk yardm ekiplerince yaplan müdahalenin ardndan itfaiye ekipleri tarafndan okulun penceresinden ve okul içerisinden sedyeyle çkarlarak salk ekiplerine teslim ettiler. Salk ekipleri ise yaptklar ilk müdahalenin ardndan yarallar ambulanslara tadlar.

Tatbikat hakkn da okul müdürü ve tatbikata oyuncu olarak katlan örenciler Söz habere konutu.

Yaklak 1 ay bu tatbikata hazrlandk

Okul müdürü Rdvan Altay unlar söyledi; 12. snflarmz Anadolu salk meslek lisesi örencileri ve gördüünüz gibi ATT örencilerimiz. Örencilerimiz Süheyla hocamzn eliinde yaklak 1 aydr bu çalmaya hazrlanmlard, bu tatbikatla ilgili baya bir çalma yaptlar. Bugün de tatbikatmz gerçekletirdik, bu tatbikat baya bir gerçekçi oldu gelen velilerimiz de oldu sa olsunlar. Biz elimizden geldiince bilgilendirme yaptk fakat ufak tefek aksaklklar olmu. Bizim ATT örencilerimiz 30 normalde snflarmz 35, 34 kiilik snflar 32 ATT örencimiz katld. çok gerçekçi bir tatbikatt, katlan tüm personelimize hem tfaiyemiz, hem Ambulansmz, hem katlan basn mensubumuza biz buradan teekkür ediyoruz. Örencilerimizle birlikte gerçekletirdiimiz bu tatbikat umarm kendi hayatlarnda da gerçekten balayacaklar bu görevde de onlar için bir öncü olacaktr kendilerini ben tebrik ediyorum inallah ehmus Sultan Tatlc olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecek.

Örencilerimizin itfaiye ve ambulans yeterlilik belgeleri var

ATT örencilerinin öretmeni Süheyla Deniz ise Tatbikatta bizlere yardmc olan Öncelikle itfaiye 112 ekibine teekkür ederiz. Örencilerimiz öncelikle itfaiye teme eitimi aldlar, ardndan itfaiye yeterlilik belgesi aldlar örencilerimizin hem ATT hem de itfaiye yeterlilik belgeleri var bundan dolay öncelikle onlara teekkür etmek istiyorum. Tatbikat gerçekletirirken yardmlarn esirgemeyen Sayn müdürümüz, müdür yardmclarmz ve dier tüm ekiplere bundan dolay çok teekkür ve tebrik ediyorum.

çok gerçekçi oldu

Tatbikata katlan ATT son snf örencisi Ceren Tekin ise Yaklak 1 aydr bu tatbikat için urayoruz, Süheyla hocamz sa olsun bir aydr bu tatbikat için urat. tfaiye ekibi de sa olsun hiç yalnz brakmadlar bizi onlara da teekkür ediyoruz. Kontrol merkezinden ambulans geldi herkese çok teekkür ediyoruz çok gerçekçi oldu resmen hasta hissettim kendimi öyle ex olmu gibi hissettim kendimi güzeldi her ey yorucuydu sadece her ey için herkese çok teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git