Gezi Davası'nda flaş gelişme

Gezi davasında aralarında Osman Kavala'nın da bulunduğu 9 sanığa verilen beraat kararına karşı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Edip Şahiner, istinaf başvurusunda bulundu. Savcı Şahiner, tüm sanıklar hakkında verilen beraat kararının kaldırılarak haklarında mahkumiyet kararı verilmesini ve sanık Osman Kavala'nın da tutuklanmasını talep etti.

Haberler 10.04.2020 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesince 18 ubat 2020de sanklar Osman Kavala, Aye Mücella Yapc, Yiit Aksakolu, Ali Hakan Altnay, çidem Mater Utku, Tayfun Kahraman, erafettin Can Atalay, Yiit Ali Ekmekçi ve Mine Özerden hakknda verilen beraat kararna stanbul Cumhuriyet Savcs Edip ahiner itiraz ederek istinaf mahkemesine tad. 90 sayfalk istinaf bavurusunda, mahkemenin kararnn usul ve yasaya aykr olduu belirtilerek Gezi kalkmasna gidilen hazrlk süreci geni olarak yer ald. stanbul 30.Ar Ceza Mahkemesinin ddianameye konu tapelerin yasak delil mahiyetinde bulunduklar kabul edilmitir eklindeki deerlendirmesine kar, Geçerli ve hukuka uygun bir ekilde elde edilen delillerin kovuturma aamasnda suç vasfnn deimesi nedeniyle geçersiz olarak deerlendirilmesi kabul edilemez denildi. Sanklarn da dinleme ve fiziki takip tutanaklarna yönelik inkarda bulunmadklar ve savunmalar dorultusunda ikrar deliline dönütüü anlatlarak mahkemenin delilleri yarglama d brakmasnn Usul, yasa ve dosya muhteviyatna aykrlk tekil ettii ifade edildi. Ayrca baz sanklarn Dolmabahçedeki Babakanlk ofisine saldrda bulunmalar ve yine sokak eylemlerinde bulunmalarna ilikin stanbul 13. Ar Ceza Mahkemesinde beraat karar verilmesinin mahkemece emsal gerekçe olarak sunulamayaca, sank ve eylemlerin farkl olduu, ayrca beraat kararn halen kesinlemedii ve temyiz aamasnda olduuna dikkat çekildi.

BERAAT KARARININ KALDIRILMASI TALEP EDLD

Yarglama sürecinde müteki ve madurlarn dinlenilmeden hüküm verilmesinin de usul ve yasaya aykr olduu belirtilen bavuruda, sank Osman Kavala hakknda yarglamann balad tarihten itibaren gelen süreçte tutukluluunun devam yönünde karar veren mahkemenin gerekçeli kararnda, tutukluluk gerekçesi yapt ve tüm tensip, 5 farkl ara karar ve 6 farkl celsede hukuka uygun kabul ettii tape kaytlar ve teknik fiziki takip tutanaklarn hüküm aamasnda hukuka aykr olduunu belirterek beraat karar vermesinin usul ve yasaya aykr olduu vurguland. Bavuruda, 30. Ar Ceza Mahkemesinin tüm sanklar hakkndaki beraat kararnn kaldrlarak mahkumiyetlerine karar verilmesi ve sank Osman Kavalann da tutuklanmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git