Gıda vergisi sıfırlansın!

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, KDV indirimini değerlendirdi "KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmiş olması iyidir ancak bize göre sadece gıda maddelerinde değil, bizim çağrımız başından beri şudur: Biz diyoruz ki bütün temel ihtiyaç maddelerindeki vergi sıfırlanmalıdır"

Haberler 15.02.2022 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, gda maddelerindeki KDV orannn düürülmesinin iyi olduunu ancak tüm temel ihtiyaç maddelerindeki verginin sfrlanmas gerektiini belirtti.

Memleket Gezileri program kapsamnda Batmanda öretmenevinde mahalle muhtarlaryla bir araya gelen Yapcolu, ülkenin sorunlarn yerinde not etmeye çaltklarn söyledi.

Aa yukar memleketin sorunlarn biliyoruz. Memleketin her tarafnda birbirine benzer sorunlar var. diyen Yapcolu, bu sorunlarn takipçisi olacaklarn kaydetti.

TEMEL HTYAçLARDA VERG SIFIRLANSIN

Bugün uygulamaya giren temel ihtiyaç maddelerindeki KDV indirimini deerlendiren Yapcolu, KDVnin yüzde 8den yüzde 1e indirilmi olmas iyidir ancak bize göre sadece gda maddelerinde deil, bizim çarmz bandan beri udur: Biz diyoruz ki bütün temel ihtiyaç maddelerindeki vergi sfrlanmaldr. Yani yüzde 1 deil. Temel gda maddeleri olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinden vergi alnmamaldr. dedi.

Toplanan vergilerin yaklak üçte ikisinin dolayl vergiler olduunu dile getiren Yapcolu Daha çok gelir elde eden ve servet biriktiren insanlardan vergi alnmal. Yani insanlar harcarken vergi vermemeli. u anda en çok vergi harcarken verilen vergilerdir. Bu da toplam verginin yaklak üçte ikisidir. Bunun da düzeltilmesi gerektiini söylüyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git