Girişimci kadına Sağlık eğitimi!

"Kadın Sağlığı Eğitim" projesi kapsamında İl Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ve Dr. Pelin Köprücü, Diyarbakır'daki Girişimci kadınlara "Kadın sağlığı" eğitimi verdi.

Haberler 29.04.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Hüseyin Aksoyun ei Hülya Aksoyun koordinatörlüünü yapt, Halk Sal Müdürlüü tarafndan yürütülen Kadn Sal Eitim projesi kapsamndaki Kadn Sal eitim toplant ve bilgilendirmeleri devam ediyor. Aksoy bakanlndaki ekip, Diyarbakrdaki Giriimçi Kadnlara bu kez Kadn Sal eitimi verdi.

KADIN SALII

Proje kapsamnda, Diyarbakr Ticaret Borsas Konferans Salonunda TOBB Diyarbakr Kadn Giriimciler Kurulu Yönetim ve Üyelerine yönelik dün Kadn Eitimi toplants yapld. Toplantya bayan Aksoyun yan sra, Halk Sal Müdür Yardmcs Dr. Handan Erdoan, TOBB Diyarbakr Kadn Giriimciler Kurulu cra Komitesi Bakan Hatice Akyl ve çok sayda kadn davetli katld.

Aç konumas yapan ve gelenlere teekkür eden Aksoy Biz Diyarbakrda bir kadn sal projesi balattk. Salmz ilgilendiren birçok konuda özellikle meme kanseri konusunda sizleri bilgilendireceiz. Fakat baz eyleri bilmek yetmiyor. Bildiimiz eyleri uygulamak da çok önemli. Özellikle meme kanserinin erken tans için kadnlarn her ay kendi kendini elle muayene etmesi gerektiini söylüyor doktorlarmz. Bunun da nasl yaplacan biraz sonra video filmi ile izleyeceksiniz. Burada örendiklerinizi kendinizde uygulamanz istiyoruz. Doktorlar kendi kendine meme muayenesi her ay yapld zaman oluabilecek en ufak bir deiikliin kadn tarafndan fark edilebileceini ve böylece doktora bavurarak erken tehis imkn bulacan belirtiyorlar. Burada örendiklerinizin burada kalmamasn, evde mutlaka uygulamanz ve etrafnzdaki kadnlarla da paylamanz istiyoruz. Biz projemizin kapsamnda meme kanseri, rahim az kanseri, cinsel yolla bulaan hastalklar, üreme sal, menopoz, sigarann zararlar, beslenme, anne sütünün yararlar, kadna iddet gibi konularda sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Biz kadnlar genelde kendimizi ihmal ederiz. Önceliimiz evimiz, çocuumuz, eimizdir. Onlara verimli olmak için elimizden gelen her türlü çabay sarf ediyoruz ama biz salkl olacaz ki bunlar en iyi ekilde yapabilelim dedi.

MEME KANSER

Halk Sal Müdürlüünde görevli Dr. Pelin Köprücü tarafndan yaplan sunumda; meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim az kanseri, kadn üreme sal, normal doum, cinsel yolla bulaan hastalklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, salkl beslenme ve obeziteden korunma, sigara bamll ve sigarann sala zararlar, uyuturucu madde bamll ile kadna yönelik iddet konusunda bilgilendirme yapld. Sunumda ayrca Kendi Kendine Meme Muayenesi konusunda video gösterimi yapld. Sunumun sonunda talep eden katlmclara doktorlar tarafndan klinik meme muayenesi yapld.

Ana Sayfaya Git