Girişimciden şok iddialar

İhale yoluyla üniversite kampüsündeki "Alabalık tesisini" alan işletmeci, FETÖ ve DBP'li yerel yönetimin, engelleriyle karşılaştığını iddia ederek, yetkililerden destek istedi.

Haberler 19.04.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki yl önce Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan Alabalk tesisini ihale yoluyla üniversiteden iletme adna alan ahin Sevgi adl giriimci, DÜdeki FETÖ yaplanmas ile DBPli belediye tarafndan yatrmnn engellendiini iddia ederek, 3 milyon TL zararnn olduunu öne sürüp, tesisi açabilmek için yetkililerden destek istedi.

2015 ylnda girdii ihale sonucu alabalk tesisini iletme üzere aldn iddia eden giriimci ahin Sevgi, o günden bu yana çeitli engellerin karsna çkarldn belirterek, bir türlü tesisi açamadn söyledi. hale sürecinde, o dönem Dicle Üniversitesi içerisindeki FETÖcüler tarafndan önüne engellemeler çkarldn ileri süren Sevgi, daha sonra Surdaki çatmalar srasnda yatrmnn bir ksmnn gece saatlerinde PKKllarca benzin dökülerek yakldn öne sürdü.

BURANIN KAçAK OLDUU DDA EDLD

Gazetecilere yaadklaryla ilgili açklama yapan Sevgi, Dicle Üniversitesindeki ilgili kiilerin bilinçli olarak yanl raporlar sunduunu savundu. Sevgi, ayrca alabalk tesisi için ina ettii yer alt su deposu bir kamyon molozun dökülmesi ile kullanlmaz hale getirildiini iddia etti. Kamera ve aydnlatma için yer altna döenen 100 bin TL deerindeki kablolarn da yamalandn aktaran Sevgi, Diyarbakr Sur ilçe Belediyesinin DBPlilerin yönetiminde olduu dönemde alabalk tesisinin kepçelerle ykldn belirtti. Sevgi, Kaçak olduu gerekçesiyle yktklar bölümün uydu görüntülerinde daha önce olduu sabittir. Zaten yüz yüze görümelerimizde belediye bu noktada hata yaptn kabul etti. dedi.

HALEY ALMAZ OLAYDIM

haleyi 2015 ylnda kapal teklif usulüyle kazandn ancak daha sonra kumpaslar sonucu ihalenin pazarlk usulüne döndüünü söyleyen Sevgi, haleyi aldm ancak almaz olaydm! Diyarbakrl bir i adam olarak, bu yatrm yapmaz olaydm! Bugüne kadar bu tesise 3 milyon TL yatrdm. Devaml sorunlarla karlayorum. Eer ben bu kentliysem, bu kentime bir eyler yapmak istiyorsam, bir istihdam yaratmak istiyorsam kamu, kurum ve kurulularn da yanmda görmem gerekiyor. bekledii destei görememekten yaknd.

Her eye ramen bu tesisi faaliyete sokmak istediini dile getiren Sevgi, yatrm devam ettirmek yetkililerden destek istedi. Bu tesisin faaliyete geçmesi halinde en az 50 kiinin istihdam edileceine deinen Sevgi, 2-3 yldr aktif hale getirmem gereken bu yapy, ayn tesis olmasna ramen daha da halka açamadm. Bu, gerek bürokrasi engelleri nedeniyle, gerekse karanlk güçlerin burann üzerinde olan oyunlarndan ötürüdür. Ben tesisi yapmaya çaltm ancak maalesef, yanmda gerek siyasi kanattan, gerek hükümet kanadndan hiç kimse yoktu. dedi.

BURALARI KUNDAKLADILAR

Sevgi, Ben irketim adna dosyam ihaleye verdim. Kapal teklif usulü ile aldm. Demek ki buray birilerine peke çekmek istiyorlard. FETÖcüler tarafndan buras kundakland. Hendek olaylar döneminde buras yakld. Eer bir ehre istihdam salayacak iseniz herkesi yannzda görmek istersiniz. Her gelen buraya çomak soktu. En son biz buraya aydnlatma, kamera ve ses düzeni için 5 bin metre kablo döedik. Nihayetinde bu kablolar hepsi yamaland, kundakland ve alp götürüldü. Sadece kablolar üzerinden bana verilen zarar 100 bin TLdir. . Yatrmn dnda sadece 500 bin TL zararm var. diye belirtti.

SÖZLEME GÖZDEN GEçRLSN

Devletin zarar gören sanayici, i adam ve esnaflara yönelik maddi ve manevi destekleme sözlerini hatrlatan Sevgi, Bizim istediimiz tek ey, kirada kolaylk salanmas ve sözlemenin tekrar gözden geçirilmesidir. Ödediim kira bedelinin de iletmeyi açtktan sonra ileriki tarihe uzatlmasdr. Ancak Dicle Üniversitesi, bu teklifimize de hayr dedi. 3 senelik süreçte, her eyimizi brakp buraya odaklandk ancak bamza gelenler bunlar. Bize ceza vereceklerine, plaket versinler. eklinde konutu.

Diyarbakra yatrmcy getirmek için çok çaba harcadklarn ifade eden Sevgi, Yatrmc bu durumu gördüü zaman öyle bir niyeti varsa da geri adm atar. Buray almadan önce Dicle Üniversitesi yönetimine imar ile ilgili bir sorun olup olmadn sordum. Hiçbir sknt olmadn, belediyeye resmi yaz yazdklarn söyledi. Belediye daha sonra buray yktktan sonra o yazy götürüp onlara gösterdik. Bu yaz Dicle Üniversitesi tarafndan yazlan bir yazdr. Biz sadece alan amadan, büyütmeden görsel yapsn düzenledik. Eski uydu görüntülerinde de bunu görebiliyoruz. Eski haline ait elimde fotorafladm bin 500e yakn resim var. ifadelerini kulland.

BELEDYENN VERD ZARAR

Sevgi, Diyarbakr Sur belediyesi ile Dicle Üniversitesinin FETÖ dönemindeki birlikte hareket ettikleri, daha sonra ortaya çkt. Bize söylenen, Buraya bu yatrm yaplmayacak 2-3 ayda bir sabotajlar düzenleniyor. En son 15 gün önce yer altna döediimiz kablolar hepsi yamaland. 2016nn banda belediye i makinalaryla çevre duvarlarmz ykt. Belediyenin bize orada verdii zarar 147 bin TLdir. Hendek olaynda antiyeye PKK tarafndan sabotaj düzenlenerek yakld. Akabinde Sur belediyesinin tesisin bir ksmn ykmas, akabinde Dicle Üniversitesinin FETÖ ekibinin engellemeleri konularn düününce kendimi Biz nasl bir kumpasn içerisine girmiiz? demekten alkoyamadm. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git