Gizli bölmede ajanda!

Terör soruşturması kapsamında HDP İl Binasında 22 Ekim'de yapılan aramada, PKK'lılara ait bilgilerin bulunduğu gizli bölmeye saklanmış bir ajanda bulundu.

Haberler 07.11.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yürütülen terör soruturmas kapsamnda HDP il binasnda 22 Ekimde yaplan aramada, PKKl teröristlere ait bilgilerin bulunduu gizli bölmeye saklanm bir ajanda ile çok sayda dokümann ele geçirildii örenildi. Ajandann bulunmas PDP l Binas önünde eylem yapan ailelerin tepkilerini çekti ve il binasna girmek istediler. 2019 ylnda 15 yandayken kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbetini tutan Celil Begda,HDPde yaplan aramada çocuklarmzn isminin olduu bir ajanda ortaya çkt. Hani çocuklar buradan gitmemiti, imdi ne söyleyecekler? diyerek tepki gösterdi.

GZL BÖLMEDE PKK AJANDASI

Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmasnda, Diyarbakr Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinden alnan arama ve el koyma kararna istinaden, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ve çevik Kuvvet ekipleri, HDP il ve Yeniehir ilçe binasnda 22 Ekimde yaplan aramada, il binasnda gizli bir bölümde saklanan bir ajanda ile çok sayda doküman buldu.

ELE GEçRLEN DOKÜMANLAR

ncelenen ajanda ve dokümanlarda, cezaevlerinde açlk grevinde bulunan örgüt üyelerinin listesi, etkisiz hale getirilenlerin cenaze ilemleriyle ilgili bilgilerin yer ald belirlendi Ayrca, HDP l Bakanl binas önünde 431. gündür evlat nöbetini kararllkla sürdüren bir ailenin daa kaçrlan çocuuna ilikin bilginin de yer ald tespit edildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturmada, Diyarbakr Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinden alnan arama ve el koyma kararna istinaden, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ve çevik Kuvvet ekipleri, HDP il ve ilçe binasnda 22 Ekimde arama yapmt.

L BNASINDAK ARAMADA BULUNDU

Arama srasnda çok sayda örgütsel doküman, dijital malzemeler, toplatma karar bulunan çok sayda kitap, dergi ve gazete, terör örgütü elebann resminin bulunduu poster, resim ve tiört, YPG/PKKnn sözde bayrak ve flamasnn olduu bez parçalar ele geçirilmiti.

Her iki binada yaplan aramada, gözaltna alnan HDP l Bakan Zeyyat Ceylan ve Yeniehir lçe Bakan Remziye Szcnn da bulunduu 4 partiliden Ceylan ve bir partili tutuklanm, dierleri adli kontrol kararyla serbest braklmt.

HDPYE AJANDA TEPKS

Ajandann ortaya çkmas ve duyulmasnn ardndan aileler HDP l Bakanl binasna girmek istedi ancak polis izin vermedi. Diyarbakrda yaayan inaat içisi baba Celil Begda ile ei Hediye Begda, 5 Mays 2019da ortadan kaybolan oullar Yusufun HDPliler tarafndan düün arac olarak süslenen minibüsle daa kaçrldn ifade etti., Celil ve Hediye Begda, 4 Eylül 2019dan beri oturma eylemlerini sürdürüyor. Olunun 14 yandayken HDP il binasnda daa götürüldüünü belirten Begda, olunun montunu ve kimliini il binas içinde ele geçirdiini söyledi. HDPden çkan ajandayla söylediklerinin gerçek olduunun ortaya çktn dile getiren Celil Begda, öyle konutu:

Olum 14 yandayd. Olumun montunu, kimliini il binas içerisinde yakaladm. Geçenlerde burada yaplan aramada çocuklarmzn isminin olduu bir ajanda ortaya çkt. Hani çocuklar buradan gitmemiti, imdi ne diyecekler? HDP Milletvekili Remziye Tosuna sesleniyorum, bana Alçak, erefsiz diyordun, imdi mahkemede benim yüzüme nasl bakacaksn. Bak isimler çkt burada. Burada battaniyeler çktnda sorduk bu nedir? kimsenin sesi çkmad, sanki 5 yldzl oteldir buras. Biz, asker ve polis analar, kendi evlatlarmz istiyoruz. Biz hiçbir siyasi partiye bal deiliz. Ben devletle buraya gelmedin, olum gittii gün ikayette bulunup buraya geldim. Ben ve bütün anne babalar evlatlarn istiyor. Bu evlatlarmz buradan gitmi. Ben elimi Kurana basarm ki olum buradan gitti.

KIZIMI BR BUçUK AY BUARADA TUTULAR

2014te kaybolan kz eyma için Bursadan gelerek evlat nöbeti tutan Türkan Mutlu ise çocuklarnn HDP binasndan daa götürüldüünü herkesin bildiini belirterek, kendi kznn 1,5 ay burada tutulduktan sonra daa götürüldüünü söyledi. Bunun HDPye yaplan operasyonda ele geçirilen ajandayla kantlandn aktaran Mutlu, 15 gün önce buraya operasyon oldu, biz hepimiz ve dünya da biliyor ki bizim çocuklarmz buradan gitti. çocuklarmzn isminin olduu bir ajanda ortaya çkt. Elimde kant olmasayd ikinci ylmza girdik burada oturmazdm. Benim kzm bir buçuk ay burada tutmular, sonra daa göndermiler. Benim kzm örenciydi, götürmeselerdi u anda 3 yldr öretmenlik yapyor olacakt, çocuklara eitim verecekti. çocuumun elinde kalemi aldlar, eline silah verdiler ve ölüme gönderdiler. Ben 7 yldr evlat acs çekiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git