Gizli tanıktan FETÖ itiraflarında; ilişkileri açıkladı

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 2015 yılının Kasım ayında ifadesi alınan gizli tanığın, "Cemaatin ülke imamları toplantısında bize; 'Hiç ümitsizliğe düşmeyin. Asker içerisinde uyuyan hücrelerimiz var.

Haberler 24.10.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnca yürütülen FETÖ soruturmas kapsamnda, 2015 ylnn Kasm aynda ifadesi alnan gizli tann, Cemaatin ülke imamlar toplantsnda bize; Hiç ümitsizlie dümeyin. Asker içerisinde uyuyan hücrelerimiz var. Zaman ve yeri geldiinde onlar harekete geçecek. Yezid, kendisini en güçlü hissettii anda bu mensuplarmzca yklacaktr. Ancak bu, en son çare olarak kullanlacaktr. Ümitsizlie kaplmayn. Bunu askeriyedeki mensuplar deifre etmeden mensuplarmza yayn. eklinde söylüyorlard beyannda bulunduu ortaya çkt

- Gizli tann ifadesinden:

- Ermeni diasporas, Yahudi lobi bakanlar, Mason loca bakanlar ile Fetullah Gülenin hediyelemelerine ahit oldum. Örgütün üst düzey yöneticilerinden Mustafa Ekerin, hem Ermeni lobisi hem de Mason locas ile samimi olduunu ve sürekli gizli görümeler yaptn biliyorum

- 2015 Haziran seçimlerinden sonra Almanyada düzenlenen bir toplantda, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve birkaç Afrika ülkesi saydlar. Paralarn buraya çkarlmas kararlatrld. Para transferinde örencilerin hesaplar kullanlyordu. Devlet, Kaynak Holdinge el koyarsa, para devlete kalmasn, kendi elimizde bulunsun. diye paray yurt dna çkarmaya baladlar

- (Haziran 2015 seçimlerinden önce) AK Partiye HDP dnda baka kimse zarar veremez. AK Partinin de gitmesi gerekir. Bu nedenle AK Partiye en yakn HDPyi desteklemek gerekir. Bu da dini mübine yaplm en büyük hizmettir algsn yerletirin eklinde kararlatrdlar

- Bir defa Pensilvanyadayken maskeli iki kii Gülenin yanna gelerek, Biz kldmz namazdan bir ey anlamyoruz. dedi. Gülenin de Benim bugüne kadar kldm tüm namazlarn sevab ile sizin bir vakitte kldnz namazn sevabn deitirmeye var msnz? diye sorarak, onlarn yaptnn doru olduunu, Allah katnda daha sevap olduunu anlatarak ikna ettiine ahit oldum

- Ben yurt dnda gördüüm kadaryla, baz ülke büyükelçilerinin, Paralel Yap ile ilgili gerçek raporlar Türkiyeye vermediini biliyorum. Bu nedenle de cemaat yurt dnda daha da güçlendi

Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruturma kapsamnda, 2015 ylnn Kasm aynda ifadesi alnan gizli tann, örgütün düzenledii gizli toplantlarn içeriinden darbe planna kadar FETÖ ile ilgili kamuoyuna yansmayan bilgiler verdii ortaya çkt.

AA muhabiri, stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖye yönelik yürütülen soruturma kapsamnda, bir gizli tann 25 Kasm 2015te alnan ifadesinin detaylarna ulat.

Gizli tank, üniversite yllarnda tant örgütün çeitli kademelerinde görev aldn, mezun olduktan sonra da tamamen içlerine girdiini anlatarak, Ben ve benim gibiler ilk yllarda vatan, millet, din duygular ile cemaate hizmet etti. dedi.

Türkiyede öretmenlik yaptktan sonra yurt dnda bu yapnn açt okulda görevlendirildiini belirten gizli tank, görevi srasnda, cemaatin ismini kullanarak, Türkiyeden gelen cemaate ve baka yapya ait insanlar, çalt ülkedeki i verenler, ticaretle uraanlar, devlet bakanlar, bakanlar ve üst düzey kamu görevlileriyle tantrdn söyledi.

Gizli tank, uzun yllar bu yapnn içerisinde kalmas ve baarl çalmalar dolaysyla mütevelli heyetine dahil edildiini dile getirdi.

Uzun süre görev yaptktan sonra gerek Türkiyede gerekse çalt ülkede bu yapya ait üst düzey yöneticilerin vatan, bayrak, din deil, baka bir amaç peinde olduklar anladn ve baz hatalarn sorgulamaya baladn anlatan gizli tank, bu yapdan koptuunu iddia etti.

- Örgütün toplantlar

Mütevelli heyetine üst rütbedeki imamlarn alndn, bu heyetle, bazen Türkiyede, bazen Amerikada, bazen de baka ülkelerde toplantlarn yapldn anlatan gizli tank, 2014 yl Aralk aynda Fatih Üniversitesi Kampüsünde mütevelli heyetinin toplandn, bakanln da FETÖ soruturmalar kapsamnda firari olarak aranan Mehmet Ali engülün yaptn söyledi.

Gizli tank, toplantya, yapnn üst düzey yöneticileri olan ve FETÖ soruturma ve davalarnda firari olarak aranan Mustafa Özcan, Suat Yldrm, Mustafa Günay, Mehmet Ali Büyükçelebi, Yakup Kara, rfan Durmaz (mali heyet bakan), erif Ali Tekalan ile Kimse Yok Mu Dernei Genel Müdürünün de katldn, ayrca 2015 yl Haziran aynda da stanbul Ümraniyede mütevelli heyetinin toplandn ve bakanln yine Mehmet Ali engül yaptn anlatt.

- Kürt i adamlarn kullann

Gizli tank, 30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Partinin birçok yerde seçimi kazanmas üzerine örgütün yapt planlar anlatt. Gizli tank, örgütün daha önce diyaloa geçmedii Kürt halk üzerinden yeni yöntemlere bavurduunu dile getirerek, unlar aktard:

Haziran 2015 seçiminden önce, AK Partinin karsnda her bölgede ikinci parti kimse onun desteklenmesi hususunda alt birimlere talimat verilmesi kararlatrld. HDPyi, PKK yanll nedeniyle halkn olumsuz karlayaca dikkate alnarak, bu durumda da Oradaki has daireyi toparlayn, (AK Partinin gitmesi için ne yaplabilir?) sorusunu onlara yöneltin, AK Partiye HDP dnda baka kimse zarar veremez. AK Partinin de gitmesi gerekir. Bu nedenle AK Partiye en yakn HDPyi desteklemek gerekir. Bu da dini mübine yaplm en büyük hizmettir. algsn yerletirin, talep sanki onlardan gelmi gibi olsun fikri kararlatrld.

Kürt asll i adamlarn yurt dna çkarn, onlarn bizim sayemizde para kazandklarn ileyin ve daha çok bu i adamlarn kullanalm. dediler. Her ülke kendi lobisini kullanarak, Recep Tayyip Erdoann yolsuzluk yapt hususunda alg oluturup, ikna edilmesi asl önceliimiz olsun. denildi. TUSKON Bakan Rzanur Meral ve Mustafa Günayn Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Brezilya dileri bakanlarn ziyaret ederek, bu konunun ilendiini duydum.

- Örgütün yurt d yaps

Örgütün yöneticilerinden rfan Durmazn yurt dna görevlendirilecek kiileri seçerek, içinde Mustafa Özcan ve Dr. Ali Ursavan yer ald yurt d komisyonuna sunduunu dile getiren gizli tank, Gülene sunumlar bizatihi tüm imamlarn sorumlu imam olduunu belirttii Ali Ursavan yapt kaydetti.

Gizli tank, Ben yurt dnda gördüüm kadaryla baz ülke büyükelçilerin, Paralel Yap ile ilgili gerçek raporlar Türkiyeye vermediini biliyorum. Bu nedenle de cemaat yurt dnda daha da güçlendi. deerlendirmesinde bulundu.

Örgüt yöneticilerinin yurt dnda kartklar yolsuzluklar da anlatan gizli tank, kapatlan Kimse Yok Mu Derneinde bir dönem genel müdürlük yapan Ünal Öztürkün dernee gelen paralar eksik gösterdii için görevinden alndn, yine Mustafa Ekerin de yurt dndan i adamlarn gezdirerek, örgütten habersiz komisyon aldn ve bu bilginin de Mustafa Özcan tarafndan saklandn söyledi.

- Yurt dnda cemaat, devletin önündeydi

Gizli tank, devletin yabanc ülkelere atad ekonomi ateelerinin doru dürüst çalmadn iddia ederek, unlar kaydetti:

Ama biz cemaat mensubu olarak çok çalyor ve kendi mensuplarmza i balyorduk. Bu halen de böyledir. Bu vesile ile oradaki devlet yöneticileri ile irtibat salanarak, cemaatin daha da fazla reklamn yapyorduk. Devletin çok ilgi göstermedii ülkelerde bu nedenle cemaatin beyanlarna devletten daha çok önem veriliyordu.

- FETÖ ile Ermeni, Yahudi, Mason liderleri hediyeleti

Gizli tank, örgüt yöneticilerinden Mustafa Ekerin gittii ülkelerde Ermeni diasporasndan Noray Nak ve Mason Birlii liderleriyle Türkiyede u anda Ermenilerin bir numaral destekçisi olarak cemaat, Ermenilere yaplan zulmün yanl olduunu her zaman söyledi. Fakat Recep Tayyip Erdoan radikal slamc kafaya sahip olduu için ve kendisini de halife ilan edecei için bizi dinlemedi. O yüzden bize paralelci sfatn yaktrd. Bizi toplum gözünde itibarszlandrmaya balad eklinde Türkiye aleyhine konumalar yaptn belirtti.

Gizli tank, u ifadeleri kulland:

Ermeni diasporas, Yahudi lobi bakanlar, Mason loca bakanlar ile Fetullah Gülenin hediyelemelerine ahit oldum. Mustafa Ekerin, hem Ermeni lobisi hem de Mason locas ile samimi olduunu ve sürekli gizli görümeler yaptn biliyorum.

- 2015 Haziran seçimlerinden sonra

Gizli tank, 2015 Haziran seçimlerinden sonra Almanyada düzenlenen bir toplantda, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve birkaç Afrika ülke saydklarn ve paralarn buraya çkarlmasn kararlatrdkalrn belirterek, Para transferinde örencilerin hesaplar kullanlyordu. Devlet, Kaynak Holdinge el koyarsa, para devlete kalmasn, kendi elimizde bulunsun. diye paray yurt dna çkarmaya baladlar. dedi.

Gizli tank, 2015 yl Temmuz aynda kta imamlarnn toplandn, bu toplantya yine örgüt yöneticilerinden erif Ali Tekalan, Mustafa Özcan, Ali Ursava, rfan Durmaz ile 15-16 kiinin daha katldn belirterek, Toplantda, Bundan sonra Türkiyede imamlar toplants yaplmayacak, her kta kendi içerisinde toplanacak. eklinde kararlar alnd. Toplantda yine Türkiyede bulunan ve deifre olmu imamlarn yurt dna çkarlmasna, deifre olmam yeni yüzlerin Türkiyede görevlendirilmesine karar verilmiti. dedi.

- Pensilvanyada maskeli iki kii

fadesinde Pensilvanyada yaad ilginç bir ansn da anlatan gizli tank, unlar söyledi:

Bir defa Pensilvanyadayken maskeli iki kii Gülenin yanna gelerek, Biz kldmz namazdan bir ey anlamyoruz. dedi. Gülenin de Benim bugüne kadar kldm tüm namazlarn sevab ile sizin bir vakitte kldnz namazn sevabn deitirmeye var msnz? diye sorarak, onlarn yaptnn doru olduunu, Allah katnda daha sevap olduunu anlatarak ikna ettiine ahit oldum. Gülenin, Peygamber Efendimiz ile Yakaza aleminde görütüü yaylrd. Asrn müceddidi olduu ve buna itaat etmeyen herkesin günahkar olduu anlatlrd.

- 17-25 Aralka hazrlk

Gizli tank, 17-25 Aralk olaylarndan önce yap içerisinde bir hareketlenmenin balandn, özellikle siyasi hükümete kar kullanlan dilin tamamen deitiini ve bunun da örgüte açkça anlatlmaya balandn belirterek, o dönem yaadklarn ifadesinde öyle anlatt:

17 Aralk olaylar gerçeklemeden önceki Austos aynda TUSKONun ilideki merkezinde toplanld. TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay, burada Recep Tayyip Erdoann cemaate kar cephe aldn, bizi bitirmek için üzerimize geleceini, bizim kanalmzdan gelmeyen hiç kimseye yardm edilmemesi gerektiini anlatt. Bu toplantda, bir sinevizyon ile Gülenin kaseti TUSKON temsilcilerine izletildi. Burada Gülen, Önümüzde sancl günler olacak, siz de bulunduunuz ülkelerin kripto bilgileri mevcut. Ülke düzlüe çkncaya kadar bu bilgileri saklayp, kimseyle paylamayn. dedi.

Sinevizyondan sonra söz alan Kaynak Holding Yönetim Kurulu Bakan Naci Tosun, Fetullah Gülen ile bizzat görütüm. Bizden baka kimseye güvenmeyin. Geçi döneminde çok dikkatli olun. Ülkemize ciddi bir yönetim boluu olacak. Bu dönemde dikkatli olun. Bize yanamaya çalan kimseleri kibarca reddedin. dedi. Buradan ayrlarak Fatih Üniversitesine gidildi. Orada yine Gülenin sinevizyonu izletildi.

Gülen buradakilere Din adna konuup, dini bilmeyen insanlara inanmayn. Türkiyede önümüzdeki günlerde skntlar olacak, camiamzdaki insanlar bulunduunuz ülkelere götürün. Oralarda i imkanlar kurup, madur olmasnlar. Mümkünse her ülke okul ve cemaat evleri açsndan kendi yanda kavrulsun. Türkiyeye muhtaçlk minimuma indirilsin. Peygamber Efendimiz nasl Mekkeden çkarlp, tekrar Mekkeyi fethettiyse cemaat de Türkiyeden çksa bile tekrar Türkiyeyi fethedecek. Son karakolda bayrak dümeyecektir. eklinde konutu.

- Gülenden Cumhurbakan ve ei ile ilgili aslsz iddia

Gizli tank, örgüt elebas Fetullah Gülenin, yaynlanmayan özel bir sohbetinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ailesiyle ilgili iddialarda bulunduu dile getirerek, u ifadeleri verdi:

Gülen, Cumhurbakanmzn einin ran asll olduunu, Cumhurbakannn meneinin Ermeni asll olduundan bahsediyordu. ran devlet olarak slam aleminin makat olduunu ve Tayyip Beyin de ran tarafndan Türkiyeye musallat edildiini iddia ediyordu. Gülenin asl amac Cumhurbakanmzn ve einin itibarn zedelemekti.

Gizli tank, örgütün, havayolu ile nasl yurt dna para çkardn da öyle anlatt:

Cemaate birçok kez bedava biletler verildi, yer hizmetleri görevini yürütenler vastas ile para giri çklarna yardm ediliyordu. Türkiyede toplanan himmet paralar görevli imam veya imamn görevlendirdii bir kii tarafndan alnarak havaalanna geldiinde oradaki cemaatin elemanlarnn yardmyla paray uçan önüne kadar ulatryorlar. Ben bulunduum ülkede bu ekilde gelen paralar alp, cemaate verdiim oldu.

Gizli tank, örgüt yöneticisi Mustafa Ekerin havayollarnda samimi olarak tant üst düzey yöneticiler olduunu bildiini anlatt.

- 1 Kasm seçimleri ve darbe iddias

AK Partinin 1 Kasm 2015 seçimlerinde yeniden tek bana iktidar olduktan sonra bulunduu yerde hemen toplant yapldn anlatan gizli tank, toplantda geçen çarpc ifadeleri öyle aktard:

Bize toplantda Bizim mensuplarmza birileri sövse de siz de onlarla beraber sövün. (Kandrldk) deyin. Devlette deifre olmam arkadalarmz var. Onlarla irtibat kesin. Zaten o arkadalarmz sürekli cemaate sövüp, deifre olmayarak devlet içerisinde kalyorlar. dediler. u anda cemaatin izledii yol budur. kinci bir emre kadar cemaat düman olarak gözükmemiz gerekiyor. Yine cemaatin ülke imamlar toplantsnda Hiç ümitsizlie dümeyin. Asker içerisinde uyuyan hücrelerimiz var. Zaman ve yeri geldiinde onlar harekete geçecek. Yezid, kendisini en güçlü hissettii anda bu mensuplarmzca yklacaktr. Ancak bu, en son çare olarak kullanlacaktr. Ümitsizlie kaplmayn. Bunu askeriyedeki mensuplar deifre etmeden mensuplarmza yayn. eklinde söylüyorlard.

Söz konusu seçimden sonra örgütün ileri gelen yöneticilerinin kademeli olarak yurt dna kaçmaya baladklarn vurgulayan gizli tank, kalanlarn da kendilerine göre zayf halkay satp konumunu sabitleyeceklerini söyledi.

- PKK yöneticileri ile görüme iddias

Görev yapt ülkeye terör örgütü PKKnn üst düzey yöneticilerinin geleceinden cemaat imamlarnn haberinin olduunu belirten gizli tank, mamlar, gelen üst düzey PKKllarla düzenli görüüyorlard. Görümeleri Mustafa Özcan, erif Ali Tekalan ve kta imamlar yapyor. Ben bu görümelerden birine ahit oldum. dedi.

- Hakan Fidan

Gizli tank, Paralel Yapnn, Hakan Fidan sevmediini, onun ran ajan olduunu öne sürdüünü belirterek, Gülen, yaknndakilerle konuurken Hakan Fidana dikkat edin. Cemaat için tehlikelidir. demitir. Hakan Fidan ifadeye çarlmadan önceki bir toplantda erif Tekalan bize Devlete ve millete ihanet eden kim olursa olsun yarg önüne çkarlacak. dedi. Bunu da kendisine Gülenin söylediini vurgulad. ifadesini kulland.

Fetullah Gülenin, Amerikada sorgulanmaya baland bir dönemde yaptklarn da anlatan gizli tank, Gülenin, okullarnn radikal bir örgütün okulu olarak üphelenilmesi üzerine, Ermeni asll bir yazara kendisini karanlk bir yap eklinde gösteren bir kitap yazdrdn, daha sonra da daha kabul görmü bir Ermeni yazara kendisini övücü, saygn bir kii olduunu, hatta Nobel ödülüne layk bir kii olarak tantan bir kitap yazdrdn ifade ederek, böylelikle kendisinin iyi bir kii olduunu Amerikan halkna sunmaya çaltn öne sürdü.

- FETÖ yöneticileri

Gizli tank örgütte yer alan, tand ve bildii tüm isimleri de ifadesinde u ekilde açklad:

smail Büyükçelebi, Naci Tosun ve erif Ali Tekalan cemaatin en ileri gelenleridir. Cevdet Türkolu, Pensilvanya sorumlusu ve Gülenin özel yaveridir. Osman imek ise Pensilvanyadaki evden sorumludur. Ankarada Hüseyin Gonca isimli kii, MTçiler ile görümeler yapard. Bu kii u anda iflas etti ve ortadan kayboldu. Abdullah Öztürk, eski TSK imamyd, u an Amerikada yayor. Mehmet Akif Saka, stanbul Emniyeti imamdr ve ilahiyat mezunudur. Dileri Bakanlnda personel genel müdürü görevini yapan Mustafa, paralel yapnn elemandr. Büyükelçilerle ilgili bir sknt olduundan ona gidilerek ikayet edilirdi. Bu kii de cemaatin ilerinde kolaylk salard.

Yakup Kara, Gülenin Türkiyedeki santrali konumdadr. Emniyet ve istihbari bilgiler, Gülenden Yakup Karaya gelir, oradan da tüm Türkiyeye talimat olarak datlr. Hamdullah Öztürk isimli kii de ayn ekilde askeriyenin santrali konumundayd. Eref Kullebi isimli kii halen Ankarada emniyetin gizli gerçek imamdr. Ankaradaki görünürdeki imam Haziran 2015 seçimlerinden sonra yurt dna kaçt. smini u anda hatrlamyorum. Eref Kullebi halen belli aralklarla Amerikaya giderek, talimatlar getiriyor. Kullebi, ilahiyat mezunudur ancak nerede çaltn bilmiyorum.

Ana Sayfaya Git