Gizli tanık dinlendi!

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani olayları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili dosyaları ayrılan 3 sanığın yargılandığı davada gizli tanık "Kanarya" dinlendi

Haberler 17.03.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Kobani (Aynularab) olaylar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili ana davadan dosyas ayrlan 2si firari 3 sann yarglanmasna devam edildi.

Ankara 2nci Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya Adanada bulunan sank Ersin Filizer ile video-konferans sistemiyle balant kuruldu. Durumada gizli tank Kanaryann beyan alnd.

Bulunduu yerden sesi ve görüntüsü deitirilerek video-konferans balants salanan gizli tank, Filizerin kalabalk içinde olup olmadn hatrlayamadn ifade ederek, Yüzlerini seçebildiim kiileri daha önce söyledim. dedi.

Filizer ise Olay yerinde deildim. Beraatimi istiyorum. ifadelerini kulland.

Mahkeme, cumhuriyet savcsnn da görüü dorultusunda firari sanklar Burhan Ay ve sa Özel hakkndaki yakalama kararlarnn infaznn beklenmesine karar vererek durumay erteledi.

DAVANIN GEçM

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve üç arkadann öldürülmesiyle ilgili dava Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülmü ve mahkeme 24 Nisan 2017de hükmünü açklamt.

Aralarnda suça sürüklenen çocuklarn da bulunduu 41 kiiden 25i çeitli hapis cezalarna çarptrlrken 13 kiinin beraatine, o tarihte firari olmalar nedeniyle Burhan Ay, sa Özel ve Ersin Filizerin dosyalarnn ayrlmasna karar verilmiti.

Filizer, 2 Ocak 2018de Diyarbakrda yakalanmt.

Ana Sayfaya Git