Gizli tanıklar deşifre ediyor

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 sanıklı davanın iddianamesinde tanıklar, HDP'li bazı isimlerin terör örgütü PKK/KCK ile bağlarını ortaya koydu.

Haberler 09.01.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan ve Ankara 22. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen Kobani olaylarna ilikin iddianamede sanklarn terör örgütü PKK/KCK ile balarna yer verildi.

Buna göre gizli tank Ula, eski Kars Belediye Bakan Ayhan Bilgenin 2011 ile 2015 yllar arasnda legal yollardan Kandile giderek PKK/KCKnn sözde e bakanl ile görümeler yaptn kaydetti.

Ulaa göre Bilgen, sözde e bakanln talimatyla milletvekili seçtirildi. Ula, Bilgenin belediye bakanl hakknda da Ayhan Bilgenin en son yine Kandil KCK e bakanlnn talimat ve KCK Türkiye sözcülüünün önerisi ile Kars Belediye Bakan olarak aday gösterilerek seçilmesi saland. ifadesini kulland.

Gizli tank Ulan PKK ile ban deifre ettii isimlerden biri de eski Bar ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata oldu.

Ata hakknda Kadro örgüt mensubudur. beyannda bulunan Ula, unlar kaydetti:

KCK Türkiye yaplanmas içinde geçmi dönemde en üst düzeyde örgütsel faaliyet yürüten Sabri Ok, Cihan Deniz, iyar kod Nurettin Demirta ve Ali Durç isimli üst düzey örgüt mensuplar ile çok yakn ve samimi iliki içindeydi. ki dönem üst üste Abdullah Öcalann talimat ve Kandil örgüt üst yönetiminin önerisi ile HDPden milletvekili seçildi. Birçok kez legal yollardan Kandile giderek KCK E Bakanl, KJK ve PAJK kadn örgütleri üst yönetimleri ile görümeler yapt ve toplantlara katld. Örgütün kadn yaplanmas ve Roza Kadn Dernei içinde sorumlu düzeyde örgütsel faaliyetlerine devam ettiini biliyorum.

ÖCALANIN TALMATIYLA BELEDYE BAKANI SEçLD

Gizli tank Ula, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl ile Bar ve Demokrasi Partisi E Bakanl yapan Gültan Kanakn, PKK eleba Abdullah Öcalann talimatyla belediye bakan seçildiini bildirdi.

Kanakn örgüt mensubu olduunu belirten Ula, Ben bu örgüt mensubunu Gülten Kanak olarak tanrm. Kadro örgüt mensubudur. çok defalar legal yollardan görümeler yapmak ve toplantlara katlmak amacyla Kandile gidip geldi. 2011 ylnda bamsz olarak Siirtten milletvekili seçildi. 2014 ylnda yaplan yerel yönetimler seçiminde Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan seçilmesi, Abdullah Öcalann talimat dorultusunda oldu. Bu konuya ilikin görüme notlarnda da beyanlar mevcuttur. ifadelerini kulland.

BDP, PKK ADINA TOPLANTILAR YAPMAKTAYDI

Tank N.B.A, sanklardan eski BDP Milletvekili Emine Aynay silahl terör örgütü PKK/KCK üyesi olarak tandn bildirdi.

Tank N.B.A, Bu ahs 2009 ylnda BDP genel merkezinde e bakanlk yaparken tandm. BDP, siyasi parti kimlii ad altnda PKK\KCK silahl terör örgütü adna toplantlar yapmaktayd. beyannda bulundu.

Tank G.T. de Emine Aynay tandn, KCK içinde faaliyet gösterdiini ve toplant yapmak için 2014 ylnda Kandile gelip gittiini kaydetti.

Tank S.B. de Emine Ayna ile ilgili, Bu ahs, o dönem KCK/TM (Koma Ciwaken Kürdistan-Kürdistan Halklar Topluluu/Türkiye Meclisi) çats altnda KJA isimli sözde kadn yaplanmas içinde faaliyet yürüten, kadro olarak tabir edilen ve tüm yaamn terör örgütü faaliyetlerine adayan örgüt mensuplarndandr. Sonrasnda Diyarbakrdan milletvekili seçildiini biliyorum. ifadelerini kulland.

Tank S.B, eski HDPliler Sebahat Tuncel ile Aysel Tuluku Diyarbakrda gördüünü kaydederek, bu kiilerin de KCK/TM bünyesinde o dönemki ismi KJA olan sözde kadn yaplanmas içinde kadro olarak tabir edilen ve tüm yaamn terör örgütü faaliyetlerine adayan örgüt mensuplarndan olduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git