Göbeklitepe'ye bayram bereketi

"Tarihin sıfır noktası" olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'ye, bayram tatili dolayısıyla ziyaretçiler akın etti.

Haberler 10.06.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 2019un Göbeklitepe Yl ilan edilmesi, anlurfa ve ören yerine ilgiyi arttrrken, Ramazan Bayram tatili dolaysyla günlük yaklak 5 bin kii tarihi ören yerini ziyaret etti.

Bayram tatilini frsat bilen ve Türkiyenin farkl ehirlerinden kente gelen çok sayda ziyaretçi, Göbeklitepede Neolitik döneme ait, yabani hayvan figürlü T biçimli dikili talar ve tapnak kalntlarn görme frsat buldu. Burada fotoraf çektirip, sosyal medyada paylaan ziyaretçiler, ören yerinin tarihi hakknda bilgi edindi.

Yetkililer, yaanan younluk nedeniyle otoparkta yer kalmamasndan dolay, ziyaretçilerin araçlarn yaklak 2 kilometre mesafede park etmelerine olanak salad. Yerli ve yabanc turistler buradan ring araçlarla ücretsiz olarak tanrken, bu durum konuklarn rahatlamasn salad.

YERNDE GÖRMEK GEREKYOR

Ailesiyle stanbuldan gelen Timuçin Balkan, bayram tatili dolaysyla planladklar gezi kapsamnda anlurfaya geldiklerini söyledi.

Göbeklitepeyi daha önce gazetelerde okuyup televizyondan izlediini anlatan Balkan, Göbeklitepe gerçekten tarihi olarak çok önemli bir yer. Sadece televizyonda izlemek veya okumann yeterli olmadn düündüm ve ziyaret etmeye karar verdim. Gelip kendi gözlerimle gördüm ve çok mutlu oldum. Göbeklitepe çok önemli bir yer ve mutlaka yerinde görülmesi gerekiyor. mkan olan herkesi Göbeklitepeyi görmeye davet ediyorum. diye konutu.

Eski milli futbolcu ve antrenör Bahattin Güne ise daha önceleri futbolcu olarak anlurfaya geldiini ancak ilk defa böyle tarihi mekanlar gezme ans bulduunu söyledi.

Olunun ricasyla geldii Göbeklitepeyi ziyaret etmekten duyduu sevincini dile getiren Güne, öyle konutu:

Peygamberler ehri olarak bilinen ve bu kadar tarihi zenginlii olan anlurfann daha çok deerinin bilinmesini ve ziyaret edilmesi gerektiine inanyorum, çünkü böyle deerlerimize sahip çkmamz lazm. Cumhurbakanmzn 2019 yln Göbeklitepe Yl ilan etmesi buralarn tantm için çok faydal oldu. Göbeklitepe gibi önemli yerlerimizi gençlerimize ve tün insanla tantmamz lazm.

Ana Sayfaya Git