Göksu tutuklandı

Erzurum'un Karayazı Belediye Başkanı HDP'li Melike Göksu, 'PKK üyeliği'nden aldığı 7,5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca 2'si meclis üyesi olan 6 kişiyle birlikte gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere adliyeye götürülen Göksu, hakkındaki karar okunarak, tutuklandı. Öte yandan Melike Göksu ile birlikte gözaltına alınan, 2'si meclis üyesi 6 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberler 18.09.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erzurum- Erzincan yolunun 25inci kilometresindeki uygulama noktasnda, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ile Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, Karayaz Belediye Bakan Melike Göksunun da bulunduu arac durdurdu. Göksu ile birlikte Karayaz Belediyesinin HDPli 2 üyesi dahil 6 kii, polis ekiplerince gözaltna alnd. HDPli Göksu ve beraberindeki 6 kii, Erzurum Adliyesine getirildi.

Karayaz Belediye Bakan Melike Göksu, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan Erzurum 2nci Ar Ceza Mahkemesinde 22 Aralk 2017de 7 yl 6 ay hapis cezasna çarptrlmt. Göksunun ald cezann Yargtay tarafndan onanmas üzerine gözaltna alnd örenildi.

Erzurumda, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinde, Karayazda yüzde 61,83 orannda oy alan HDPli aday Melike Göksu, belediye bakanlna seçilmiti.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRSTLERE EHT DEM

Erzurum Adliyesi 2nci Ar Ceza Mahkemesince 7 yl 6 ay hapis cezas verilen HDPli Melike Göksu ile ilgili kararn gerekçesinde detaylar yer ald. Melike Göksu ile Türkan Sümbülün teknik takibe taklan 3 Mays 2016daki telefon görümesinde, Karsn Kazman ilçesindeki çemçe bölgesinde gerçekletirilen hava operasyonunda öldürülen PKKl terörist Murat Arastan ehit diye bahsettii tespit edildi. Birçok konumada farkl tarihlerde öldürülen teröristler için ehit diyen Göksunun, bu teröristlerin cenazelerini de ailesi ve köylüleri ile birlikte teslim almaya gittii belirlendi.

KARARDA TRAFçININ DA FADELERNE YER VERLD

Gerekçeli kararda, itirafç olan K.K.nin ifadeleri de yer ald. tirafç K.K.; Melike Göksu ve beraberindekilerin, terör örgütü üyelerine yiyecek ve içecek getirdiini söyledi. Göksunun yannda getirdii kyafetleri kadn örgüt mensuplarna verdiini aktaran K.K., sann milis- i birlikçilik faaliyetlerinde bulunan kiiyi arayarak, evine çardn, Aikar kod adl örgüt mensubunun talimatyla örgüte yeni katlan kadn teröristin üzerinden Muun Varto ilçesine örgüte aktarmn saladn vurgulad. K.K., ifadesinde, Bir gün Karayaz belediye encümenlerini, Karayaz HDP lçe Bakann, ilçe tekilatndan baz ahslar ile çevre köylerdeki baz ahslar bulunduumuz maaralar bölgesine çarld. Amaç Davut olarak bildiim örgüt mensubunun babas ile ilgili yaplacak olan mahkeme ile ilgiliydi. Gelenler arasnda Melike Göksu da vard. Davutun babasn maaralar bölgesine getirdikten sonra ahsn mahkemesi yapld. Aikar kod adl ahs hakknda ölüm emri verdi. Ancak mahkeme heyetinde bulunanlar Aikarn vermi olduu ölüm emrini, ahsn olu Davutun örgüte katlmas dolaysyla ar olduunu düündüler. Bu nedenle ahs hakknda bölgeden sürgün edilmesine karar verildi. Mahkemenin vermi olduu karar sonrasnda Davutun babas serbest brakld dedi.

Melike Göksunun, PKK/KCK terör örgütünün Karayaz ilçesi krsalnda bulunan silahl mensuplar ile görütüüne iaret edilen kararda, Bu kiilere dönem dönem gda ve giyim malzemeleri götürdüü, yine örgütün alternatif olarak oluturmaya çalt komisyonlarla alakal da kadrosu ile yaplan görümelere katld gibi da kadrosunun gerçekletirdii sözde yarglamalarda da bulunduu, da kadrosuna gerçekletirilen yeni katlmlarda sann bulunduu tespitlerine ulalmtr denildi.

TUTUKLANDI

Yargtay tarafndan PKK üyeliinden ald 7,5 yl hapis cezas onanan ve bugün polis ekiplerince gözaltna alnan Erzurumun Karayaz Belediye Bakan HDPli Melike Göksu, merkez Yakutiye ilçesindeki Palandöken Devlet Hastanesine getirilerek, salk kontrolünden geçirildi. Buradan çkarlan Göksu, ifadesi alnmak üzere adliyeye götürüldü. Yaklak 3,5 saat adliyede kalan Göksu, hakkndaki karar okunarak, tutukland. Karar sonras tekrar ayn hastaneye götürülen Göksu, araçtan inmeyip, salk kontrolüne gitmedi. Göksu, daha sonra cezaevine götürüldü. Bu srada Göksu, çekim yapan basn mensuplarna tepki gösterdi.

6 K SERBEST

Öte yandan Melike Göksu ile birlikte gözaltna alnan, 2si meclis üyesi 6 kii, ifadelerinin ardndan serbest brakld.

VAL MEM: KARDENN KMLYLE YAKALANDI

Erzurum Valisi Okay Memi, gözaltna alnan Karayaz Belediye Bakan HDPli Melike Göksu ile ilgili açklama yapt. Akale ilçesinde katld Tarla Gününde basn mensuplarnn sorularn yantlayan Vali Memi, Karayaz Belediye Bakannn devam eden davas vard Yargtayda. PKK terör örgütüne üyelik suçlamasyla yaplan yarglamada karar kesinleti. Belediye bakan 7 yl 6 ay cezaya mahkum edildi. Karar dün bize ular ulamaz yakalama emri çkarld. Yakalamak üzere hareket ettiimizde ilçede olmadn fark ettik. l Jandarma Alay Komutanlmz ve l Emniyet Müdürlüümüzün ortak çalmas neticesinde uygulama noktasna yakn güzergahta farkl kimlikle kardeine ait kimlikle yakaland. Bizim tahminlerimiz, kaçma eyleminde olabilecei yönündeydi. u anda gözaltnda. Yarglamas sonucu cezas kesinletii için cezaevine sevk edilecek dedi.

KAYYUM GÖREVLENDRECEZ

Karayaz Belediyesinde bundan sonra yaplacak uygulamayla ilgili soru üzerine Vali Memi, Belediye Kanununun 45inci maddesinde terör örgütü üyelii, terörle ilgili suçlardan hüküm giymi olan belediye bakanlar, meclis üyeleriyle ilgili düzenleme var. Orada dorudan seçimlere gidilmiyor. Maddeye göre bu özel düzenleme, sadece belediye bakan terörle ilgili suçtan hüküm giydii için ilçelerde valinin, büyükehir ve il belediyeleri olsayd çileri Bakanlnn atamasyla kayyum belediye bakan görevlendirmesi olacakt. Biz imdi görevden uzaklatrma yapacaz, akabinde kayyum görevlendirmesi yapacaz. Seçimle ilgili herhangi bir ilem olmayacak. Belediye bakan terörle mücadeleyle ilgili suçtan hüküm giydii için bu durumda kanunun 45inci maddesinde özel olarak düzenlenmi. lerleyen günlerde, ksa sürede kayyum deerlendirmesi yapacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git