Gönüllü destek!

PKK'yla mücadeleyi Mehmetçik ile omuz omuza yürüten güvenlik korucuları, Zeytin Dalı Harekatı'nda da bu desteği sürdürmek için gönüllü başvuru yaptı.

Haberler 22.02.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Suriyenin Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEA mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik yürütülen Zeytin Dal Harekatnda Mehmetçike destek için gönüllü olan Diyarbakr ve Mardinden 180 güvenlik korucusu bölgeye uurland.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde yllarca PKKyla mücadeleyi Mehmetçik ile omuz omuza yürüten güvenlik korucular, Afrinin de teröristlerden temizlenmesi için gerçekletirilen Zeytin Dal Harekatna katlmak için l ve lçe Jandarma komutanlklarna bavuru yapt.

Bavuruda bulunan yüzlerce güvenlik korucusundan ilk etapta Diyarbakr ve Mardinden 180i ilçelerden dualarla Diyarbakra uurland.

Güvenlik korucular, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnda basna kapal gerçekletirilen törenle Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna katlmak üzere bölgeye gönderildi.

- Bölgede çukur operasyonlarna katlanlar seçildi

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, güvenlik korucularnn Zeytin Dal Harekatna balad günden bu yana gönüllü olarak katlmak için müracaat ettiini söyledi.

Güvenlik korucularndan gelen bu talebi yetkililere ulatrdklarn ifade eden Sözen, Terör operasyonlarnda beraber görev aldmz askerimiz orada ehit olurken evlerimizde bu operasyonu izlemeye gönlümüz raz gelmedi. dedi.

Sözen, bavuruda bulunan yüzlerce güvenlik korucusundan öncelikle Sur ve Nusaybin ilçelerinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonlara katlan ve Foça Jandarma Komando Okullar Komutanlnda eitim alan güvenlik korucularnn seçildiini ifade ederek, güvenlik korucularnn nerede ihtiyaç duyulursa orada görev yapacaklarn belirtti.

- Biz oraya Kürtleri teröristlerin zulmünden kurtarmak için gidiyoruz

Sözen, güvenlik korucularnn harekata katlmasnn, terör örgütü tarafndan Harekat Kürtlere kar yaplyor algsn krmak açsndan da önemli olduuna iaret etti.

Korucularn harekata katlmak istemesinin balca sebebinin operasyonun teröristlere yönelik yaplmas olduunu vurgulayan Sözen, Kürt gidip, Kürtü öldürmez. Biz oraya Kürtleri teröristlerin zulmünden kurtarmak için gidiyoruz. Operasyonda nerede ihtiyaç duyulursa orada görev yapacaz. Korucularmzn bir dier avantaj da oradaki yerel dili bilmesi ve terör örgütünün zulmüne maruz kalan Suriyeli mazlumlarla daha rahat iletiim kurabilecek olmasdr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git