Görevden uzaklaştırılan başkanların 'terör' dosyası

Görevden uzaklaştırılan Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının, 31 Mart seçimlerinden sonra da terör örgütünün yanında yer almayı sürdürdüğü ortaya çıktı.

Haberler 23.08.2019 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haklarnda, silahl terör örgütü kurma veya yönetme, silahl terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandas yapmak, suçu ve suçluyu övmek suçlarndan çok sayda dava ve soruturma bulunan görevden uzaklatrlan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk ile Van Büyükehir Belediye Bakan Bedia Özgökçe Ertann, 31 Mart 2019daki seçimlerin ardndan da terör ve terör örgütü için çalmay sürdürdüü belirlendi.

Üç belediye bakan terör balants nedeniyle görevden uzaklatrld

Görevlendirmelerin ortak gerekçesi terör balants

Belediyeden çkarlan ehit yaknlar ie alnacak

çileri Bakanlnca haklarnda görevden uzaklatrma karar verilen Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk ile Van Büyükehir Belediye Bakan Bedia Özgökçe Ertan hakknda yürütülen soruturma ile davalar terör balantlarn gözler önüne serdi.

Mzrakl hakknda, Silahl terör örgütü kurma veya yönetme, silahl terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandas yapmak, suçu ve suçluyu övmek suçlarndan bir dava ve 8 soruturma açld.

Ahmet Türke ilikin ise bugüne kadar silahl terör örgütüne üye olma, görevi kötüye kullanma, terör örgütü kurma ve yönetme, terör örgütü propagandas yapmak, silahl terör örgütüne isteyerek yardm etmek suçlarndan iki dava açld, 4 soruturma yürütüldü.

Bedia Özgökçe Ertan hakknda da terör örgütü propagandas yapmak, silahl terör örgütüne üye olmak, suçu ve suçluyu övmek suçlarndan bir kovuturma ve 6 soruturma yapld.

Yerel seçimlerden sonra da terör için çaltlar

Mzrakl, Türk ve Ertan 31 Marttaki seçimlerde büyükehir belediye bakan seçilmelerinin ardndan halkn ihtiyaçlarn karlamak yerine terör örgütünün amaçlar, ideolojik söylemleri ve eylemlerini desteklemek amacyla faaliyette bulunmay sürdürdü.

Haklarnda yaplan ihbar ve ikayetlere göre, görevden uzaklatrlan 3 büyükehir belediye bakan, bölücü terör örgütü yöneticilerinin talimat dorultusunda belediye mevzuatnda dayana olmayan sözde e bakanlk uygulamasn balatt.

Tüm yetkilerini sözde e bakan sfat verilen kiilerle birlikte kullanan Mzrakl, Türk ve Ertan, belediyeleri ülkenin bütününden farkl bir idari yapya dönütürmeye çalt.

Mzrakl, Türk ve Ertan, terör örgütü ile iltisak, irtibat ve aidiyetleri nedeniyle görevine son verilen eski belediye çalanlarn hiçbir resmi sfatlar bulunmamasna ramen çeitli isimlendirmeler ad altnda söz konusu belediyelerde çaltrd, belediyeleri terör örgütü ile iltisakl, irtibatl kiilerin bulunduu bir merkez haline getirmeyi amaçlad.

Terörist cenazelerini tercih ettiler

Belediye çalan olmayan söz konusu kiilerin, belediyenin yatrmlarn, personel almlarn, meclis ve encümen gündemini belirlemeye kadar tüm ilere müdahil olmalarna olanak tanyan Mzrakl, Türk ve Ertan, ayrca 31 Mart 2019daki seçimlerde HDP listelerinden belediye meclis üyesi seçilen ancak kamu görevinden ihraç edildii için mazbatalar verilmeyen kiilerin, sanki görevdelermi gibi belediyelerde fiili olarak görev yapmalarna ve belediye personeline emirler vermelerine müsaade etti.

Mzrakl, Türk ve Ertan, terörle mücadele operasyonlarnda etkisiz hale getirilen PKKl teröristlerin yaknlarna i imkan ve ailelerine maddi destek salamaya çalt, ehit yaknlarna ise bask uygulad.

PKKl teröristlerin cenazelerine de katlan görevden uzaklatrlan 3 büyükehir belediye bakan, terör örgütüne ve teröristlere de destek verdi.

Mzrakl, Türk ve Ertan, 31 Mart seçimlerinin ardndan görev yaptklar illerdeki cadde, sokak ve parklarn isimlerini terör örgütü üyeliinden hapis cezasna mahkum edilen örgüt mensuplarnn isimleriyle deitirmeyi tercih etti.

Ana Sayfaya Git