Görme engelliler özel şablonla oy kullandı

Diyarbakır’da görme engelli vatandaşlar kendilerine özel geliştirilen şablonla oy kullandılar. Görme engelliler, Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci dönem Milletvekili seçimlerinde kendilerine özel geliştirilen 'oy pusulası şablonu' ile oy kullandılar.

Haberler 25.06.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel ablonla oyunu kullanan Alt Nokta Körler Dernei Diyarbakr ube Bakan Mehmet Akif Karaka, seçimin ülkeye, millette ve vatandalara hayrl olmasn diledi.

Karaka, Oyumuzu kullandk. Ülkemize, milletimize ve vatanmza hayrl olsun. Katlm son derece iyi, buradan tüm vatandalarmza sanda gitmelerini ve vatandalk haklarn belirtmek istiyorum. Seçim son derece güzel geçiyor. Eimle beraber oy kullandk. Fakat görme engelli kardelerimiz için oluturulan özel ablonlar var. Bu ablonlarn desteiyle görme engelli arkadalarmz oy kullanabiliyor. Bu ablonlarn içerisinde küçük pencerecikler var. Bu pencerecikler içerisinde cumhurbakan ve milletvekili seçimleri için Braille alfabesi bu alfabeye arkadalarmz dokunarak belirledikleri kiiye veya partiye oy verebiliyorlar. dedi.

Daha önceki seçimlerin de de YSKdan talepleri olduunu dile getiren Karaka, Görme engelliler için oluturulan cihaz bamsz bir ekilde hiç kimsenin desteine ihtiyaç duymadan rahatlkla oy kullanlabilecek bir cihazdr. Bu cihazn önümüzdeki dönemlerde yürürlüe girerek bamsz oy kullanmak için en büyük temennimizdir. YSKda talebimiz bu cihaz desteiyle görme engelli vatandalarmzn oy kullanmasn salamasdr. Evinde çkmayan vatandalarmz içinde seyyar sandk uygulamas var. Yatalak hastalarmz ar engelliler talepte bulunmalar halinde bir göreviyle seyyar sandk evlerine kadar gidip oy kullanma ilemleri gerçekleiyor. eklinde konutu

Ana Sayfaya Git