Görülmesi imkansızdı!

Diyarbakır yine bombalı katliam girişimine ramak kala, etkisiz hale getirildi. Görülmesi imkansız menfeze döşenen 600 kilo patlayıcı imha edilirken, Şehir merkezinde ise bomba yüklü kamyon ihbarı, polisi alarma geçirdi.

Haberler 22.11.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son olarak, 4 Kasmda Diyarbakr kana bulayan, 2si polis, 10ü sivil 12 kiinin ehit edildii, 100e yakn kiinin yaraland, yüzlerce ev ve iyerinin hasar gördüü bombal saldr sonrasnda, PKKya yönelik operasyonlar artarken, dün iki ayr noktada scak saatler yaand.

SON ANDA FARK EDLD

Silvan ilçesinde, örgüt üyelerince karayolundaki bir menfeze tuzaklad ve 600 kilo amonyum nitrat ile destekledii el yapm patlayc, güvenlik güçleri tarafndan son anda bulunarak imha edildi, olas bir facia son anda önlendi.

Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada, Silvan lçesi ile Sarbuday Köyü arasndaki karayolunda, bir menfeze PKKllar tarafndan tuzaklanan el yapm patlycnn, son anda güvenlik güçleri tarafndan farkedilerek imha edildii belirtilerek öyle denildi;

600 KLO PATLAYICI

Bu tedbirler kapsamnda Silvan ilçesi Sarbuday Köyü mevkiindeki Diyarbakr - Silvan Devlet Karayolunda icra edilen mayn ve el yapm patlayc aramas esnasnda; menfez ile asfalt zemin arasna yerletirilmi vaziyette 30 adet poet içerisinde yaklak 600 kilo amonyum nitrat, 3 adet elektrikli fünyeye bal 450 metre uzunluunda kablo, 1 adet telsiz, 24 adet birletirilmi pil blou ve 1 adet TOL serisi devre kartna bal ve aktif halde el yapm patlayc düzenei 21 Kasm 2016 Pazartesi günü tespit edilmitir.

BOMBA MHA EDLD

Cumhuriyet Basavclnn talimatyla ele geçirilen el yapm patlayc, Patlayc Madde mha Timi tarafndan yerinde etkisiz hale getirilmi, karayolunda oluan hasar Karayollar Bölge Müdürlüünce tamir edilerek anlan karayolu ulama açlmtr.Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüünü rahatlkla kullanabilmesini salamak amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen faaliyetlere kararllkla devam edilmektedir.

ÜPHEL KAMYON ALARMI

Buarada, Merkez Kayapnar lçesinde ihbar üzerine içerisinde fünyesi balanmam 10 kilo el yapm patlayc yüklü kamyonet ele geçirildi. Kamynet, detayl arama ve aratrma için Emniyet Müdürlüüne götürdü.

Emniyet Müdürlüüne, Merkez Kayapnar lçesinde park halinde bir kamyonette bomba yüklü olduu ihbar yapld. Bölgeye giden polis ekipleri, aracn bulunduu noktada güvenlik önlemi alarak, bomba uzmanlarna haber verdi. Bölgeye gelen bomba uzmanlar dedektör köpekleri ve robotla kamyonette arama yapt. Yaplan aramada kamyonette patlayc tespit eden uzamanlar tedbirlerini arttrd. Yaplan detayl aratrmada araçta fünyesi balanmam yaklak 10 kilo El yapm patlayc bulunurken, ilk belirlemelere göre patlaycnn eylemlerde kullanlmak üzere sevk amaçl kamyonete yüklendii belirlendi. Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne götürülen patlayc yüklü kamyonetin, detayl inceleme ardndan içindeki patlaycnn imha edilecei ifade edildi.

TONLARCA KLO ESRAR

Diyarbakr Valilii, l Jandarma Komutanl tarafndan Liceye bal Kabakaya ile Kocaköy lçesine bal Gökçen Köyü arasndaki krsal alana düzenlenen operasyonla ilgili yazl açklama yapt. Açklamada, öyle uzun süreden bu yana yaplan istihbari çalma sonucu iki köy arasndaki dalk ve ormanlk alanda bölücü terör örgütünün finans kayna olan yasa d uyuturucu madde ekim alanlarn imha etmek, imal edilmi uyuturucu maddeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlendii belirtildi. Açklamada, öyle denildi:

FNANS KAYNAKLARI YOK EDLYOR

Lice lçe Jandarma Komutanlnca; Lice lçesi Kabakaya Köyü Zuhur Mezrasnda bulunan Zuhur çay kenarnda araziye gizlenmi vaziyette 4 bin180 kilogram toz esrar maddesi ile 2 bin 40 kilogram kubar esrar maddesi, Kocaköy lçe Jandarma Komutanlnca ve KOM ube Müdürlüü ekiplerince; Kocaköy lçesi Gökçen Köyü krsalnda araziye gizlenmi vaziyette 4 ayr noktada 732 kilogram toz esrar maddesi ile bin 550 kilogram kubar esrar maddesi ile 1 kalenikov piyade tüfei, 32 adet 7.62 mm çapnda fiek, 1 adet ruhsatsz av tüfei ele geçirilmi ve 1 üpheli yakalanm, Sonuç olarak, Lice ve Kocaköy lçe krsalnda ele geçirilen toplam 3 bin 590 kilogram kubar esrar, 4 bin 912 kilogram toz esrar ile 1 adet Kalanikof piyade tüfei ve 1 adet ruhsatsz av tüfeine Cumhuriyet Savclnn talimat ile el konulmu, 1 üpheli hakknda adli ilemlere balanlmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarnn yok edilmesi maksadyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git