Görüntü var iz yok!

4 gündür öğrenim gördüğü Tunceli'de kaybolan Diyarbakır'lı 21 yaşındaki öğrenci Gülistan, Uzunçayır Baraj gölü ve kıyısında dün itibariyle arama çalışmalarına başlandı.

Haberler 08.01.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 4 gündür haber alnamayan üniversite örencisi Diyarbakrl 21 yandaki Gülistan Dokunun bulunmas için Uzunçayr Baraj gölü ve kysnda arama çalmalar balatld.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu çocuk Geliimi Bölümü ikinci snf örencisi olan Gülistan Dokudan 4 gündür haber alnamyor. Diyarbakrn Ergani ilçesi nüfusuna kaytl 21 yandaki Doku, geçtiimiz Pazar günü kald KYK Kz Yurduna gece saat 23.00e kadar geri dönmedi. Dokunun yurda geri dönmemesi üzerine telefonundan kendisine ulamaya çalan arkadalar, telefonunun kapal olmas üzerine endielenip, olay ailesine ve sonrasnda l Emniyet müdürlüüne bildirdi. Emniyette örencilerin ifadeleri alndktan sonra Diyarbakrda oturan Doku ailesi, Tunceliye çarld. Diyarbakrdan Tunceliye giden Doku ailesi, önce Emniyete gitti. Burada alnan ifadelerinin ardndan aile, çocuklarn bulmak için kentte giriimlerde bulundu.

MOBESE KAMERASINDA

Emniyet yetkilileri, Gülistan Dokunun nereye gittiini tespit etmek için öncelikle kent merkezindeki mobese kameralarn incelemeye ald. Yaplan incelemelerde Dokunun gündüz saat 11.29da, Atatürk Mahallesindeki Valilik binasnn hemen karsndaki minibüs durandan üniversite aracna bindii tespit edildi.

NEREDE ND BLNMYOR

Ancak bindii aracn yol güzergahnda bulunan dier mobese kameralarnda yaplan incelemelere ramen araçtan nerede indii tespit edilemedi.

SÜRÜCÜ FADEYE çARILDI

Bunun üzerine bindii minibüs oförü belirlenerek ifadeye çarld. Sürücü, Pazar günü olmas dolaysyla aracn üniversiteye giri yapmadn, dönüte minibüsün bo döndüünü ve Dokunun nerede indiini hatrlamadn söyledi. Sürücünün bu ifadesi üzerine Dokunun bindii aracn yol güzergahnda bulunan ve kameralarn görmedii tek durak olan kent merkezinin giriindeki 4ncü Komando Komutanlna yakn mesafede bulunan Sar Saltuk Köprüsünde indii tahmin ediliyor.

BARAJDA çALIMALAR BALATILDI

Kentte Pazar akamndan bu yana sürdürülen arama çalmalarna ramen Dokuya dair baka bir ize rastlanamad. Bunun üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri eliinde arama çalmalar balatld. Arama çalmalarna Dokunun bindii aratan indii tahmin edilen Sar Saltuk Köprüsü, üniversite kampüsü, Uzunçayr Baraj gölü ve çevresinde arlk verildi. Önceki geceden bu yana devam eden arama çalmalarnda karada ekiplerce aranan bölgeler havadan da drone kameralaryla gözetlendi. Ayrca baraj gölüne su salayan Dinar Deresi bölgesinde yine ekipler ve gönüllülerce aramalar gerçekletirildi.

VAL SONEL, ALESYLE BR ARAYA GELD

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, beraberindeki Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde pek, l Emniyet Müdürü Ylmaz Delen ile birlikte Diyarbakrdan gelen Gülistan Dokunun ailesiyle bir araya geldi. Annesi Bedriye, babas Halit Dokunun kaldklar öretmenevinde ziyaret eden Vali Sonel, Gülistann bulunmas için tüm imkanlarn seferber edildiini söyledi. Öretmenevindeki görümenin ardndan Vali Sonel, Gülistann anne ve babasyla birlikte arama çalmalarn devam etti Uzunçayr Baraj bölgesine gelerek, arama çalmalarn yerinden takip etti.

GÜLSTAN NEEL BRYD

Berivan Özman, arkada Gülüstann neeli ve hiçbir sorunun olmadn söyledi. Özman, Yurtta görüüyorduk. Bir ara birlikte ayn kafeteryada çaltk. Hayat doluydu. Hiçbir zaman sorununun olduunu söylemedi dedi.

Ana Sayfaya Git