Cezaevlerinde "görüntülü görüşme" dönemi başlıyor

Görüntülü görüşme sistemi, oda veya koğuş içine ya da idarece uygun görülen yerlere kurulacak. Terör örgütü ve suç örgütü üyelerinin görüntülü görüşme yapması cezaevindeki tutum ve davranışlarına göre belirlenecek.

Haberler 30.03.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümlü ve tutuklular, gerekli teknik altyapnn oluturulmasnn ardndan haftada 30 dakika yaknlaryla görüntülü görüebilecek. Yürürlüe giren Ceza ve nfaz Kurumlarnn Yönetimi ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Yönetmelikle cezaevinden görüntülü görüme gerçekletirilebilmesine ilikin düzenleme yapld.

Bu kapsamda, gerekli teknik altyapnn kurulu bulunduu Adalet Bakanlnca belirlenen kurumlarda, hükümlü ve tutuklular yaknlaryla haftada 30 dakika görüntülü görüme yapabilecek. Görüntülü görüme sistemi, oda veya kou içine ya da idarece uygun görülen yerlere kurulacak.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜME DÖNEM

Ayrca haftalk ziyaret hakkn kullanmayan hükümlülerin telefonla görüme süresine 30 dakika ilave edilecek. Bu çerçevedeki görümeler ise ayn hafta içerisinde toplam üç görümeyi amamak üzere uygulanacak. lave edilen 30 dakika için 3 görüme hakk verilecek, bu görüme görüntülü veya sesli gerçekletirilebilecek.

Terör örgütü ve çkar amaçl suç örgütü üyeleri görüntülü görüme ve görüme süresinin uzatlmasna ilikin haktan, cezaevindeki tutum, davran, eitim ve iyiletirme faaliyetlerine katlma gibi durumlar göz önünde bulundurularak dare ve Gözlem Kurulu tarafndan yaplacak deerlendirme sonucuna göre yararlanabilecek.

Ana Sayfaya Git