Gösteriler nefes kesiyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü kapsamında düzenlenen kök börü, cirit, güreş, atlı okçuluk müsabakaları, gelindamat, beşik toyu ve geleneksel oyunlar yoğun ilgi görüyor

Haberler 25.08.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisten ve Türkiyenin farkl illerinden kutlamalarn yapld alana akn eden çok sayda vatanda, ata sporu gösterileriyle heyecanland, geleneksel oyunlarla çocukluk yllarna döndü

Malazgirt Zaferinin 947. yl dönümü kapsamnda Bitlisin Ahlat ilçesinde gerçekletirilen etkinlikler, vatandalardan youn ilgi görüyor.

çarho mevkisindeki 400 dönümlük alanda düzenlenen etkinliklere gelen vatandalar, kök börü, atl okçuluk, cirit, güre müsabakalar ve geleneksel oyunlar ile Krgzlarn gelindamat, beik toyu etkinliklerini ilgiyle izliyor.

Etkinlik alannda kurulan çadrlarda sergilenen geleneksel el sanatlar ürünlerini inceleyen vatandalar, unutulmaya yüz tutan oyunlara da elik ederek çocukluk yllarna döndü.

Farkl illerden gelerek stant açan dernekler, alanda düzenledikleri etkinliklerle vatandalara elenceli anlar yaatrken, düzenlenen müsabakalar seyircileri heyecanlandrd.

OKCULAR NEFES KESYOR

Gaziantepten kutlamalar için gelen Ouzbeyleri Federasyonu Bakan Faik Akylmaz, gazetecilere yapt açklamada, Malazgirt Zaferinin yl dönümünde Ahlatta olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ahlatn Türklerin ana yurdu olduunu vurgulayan Akylmaz, Etkinlie 8 otobüs ve 400 kiiyle katldk. Her türlü etkinlii yapyoruz. Birlik ve berberlik ruhu Türkiyeyi dalga dalga saryor. u anda bütün dünya bize düman. Bir ve beraber olma zamanmz. Türkü, Laz, çerkezi vatann seven herkesin birbirine sarlmas ve birlik olmas gerekiyor. diye konutu.

Bitlisten gelen Gülten Sümer ise ilk kez ilçede böyle etkinliklerin düzenlendiine tanklk ettiklerini, dolatklar stantlarda geçmie yolculuk yaptklarn dile getirdi.

KUTLAMALA PROGRAMI

Kutlama programna katlmak için Ankaradan gelen Elif Gülah ise Ahlat için güzel bir etkinlik oldu. Uzun yllar burada kaldm ama böyle etkinlikler yaplmyordu. çok beendim. Geçmi önemli. Geçmii bilmek gelecek adna güzel umutlar verir insana. diye konutu.

stanbuldan etkinlik alanna gelen vatandalardan Abdurahman Delen de Okçular Vakfnn daveti üzerine katld etkinlikte renkli görüntüler izlediini söyledi.

Delen, öyle konutu:

Buradaki heyecan, mutluluu görünce duygulandm. Anadolunun dirilii, destan burada yazlm. Ecdadmz burada zaferler kazanm. Bu nedenle kendimi kutsal topraklarda görüyorum. Böyle bir ülkede yaadm için gururluyum.15 Temmuz ruhunu burada görüyorum. Bir Anadolu ruhu gibi tüm insanlarn bir anda sokaklara komas, top, tüfeklerin önüne yatmasnn ruhunu u anda burada yayoruz. Güzel ülkede yayoruz, bu ülkede yaamak büyük onur.

Ana Sayfaya Git