Götürüsü çok olur

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesi Sinan Oğan ile Ümit Özdağ'ın vermiş olduğu kararları değerlendiren uzmanlara göre seçimin kazananı değişmeyecek. Uzmanlar, Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na getirisinden çok götürüsü olacağı kanaatinde...

Haberler 25.05.2023 - 00:32 Son Güncelleme : 25.05.2023 - 00:32

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan tahmin edilenin üzerinde bir oy almış ve %5.17ye ulaşmıştı. Seçimin ikinci tura kalmasının ardından Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana ikinci turda desteğini açıklamıştı. Oğanın sergilediği tutumun aksine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlunu ikinci turda destekleyeceklerini açıkladı.

UZMANLARA GÖRE KAZANAN ERDOĞAN OLACAK

Sinan Oğan ile Ümit Özdağın vermiş olduğu kararların ardından 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunda sonuçların nasıl şekilleneceği merak ediliyor. Konuya ilişkin olarak görüşlerini aldığımız uzmanlar Oğan ile Özdağın kararlarının mevcut tabloyu değiştireceğini düşünmüyor. Yani uzmanlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 28 Mayıs seçiminden zaferle ayrılması bekleniyor.

ÖZDAĞIN GETİRİDEN çOK GÖTÜRÜSÜ VAR

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, 28 Mayıs seçimleri öncesi kanaatlerini Haber7ye aktardı. Sinan Oğan ile Ümit Özdağın vermiş olduğu kararları değerlendiren Daşdemir, Ümit Özdağın Millet İttifakına getirisinden çok götürüsünün olacağını söyledi. Ali Babacan ve Gültekin Uysal gibi isimlerin geçmişte Özdağ ile yaşadıkları tartışmaları hatırlatan Daşdemir, Özdağın varlığının HDP oylarını da etkileyeceğini kaydetti. Hilmi Daşdemir, Haber7ye yapmış olduğu açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs akşamı HDPnin deteğine rağmen yenilmiştir. Kılıçdaroğlu, Türk milleti ile hemhal olamadı, Batı merkezli bir okuma yaptı. Sonuç olarak 28 Mayıs seçiminin sonucu da bellidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçilecektir. ifadelerini kullandı.

OĞANIN GETİRİSİ OLUR, GÖTÜRÜSÜ OLMAZ

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu öncesi Haber7ye konuşan bir diğer isim de GENAR Başkanı ve Daily Sabah Yazarı İhsan Aktaş oldu. Sinan Oğanın aldığı oyun büyük bir bölümünün Muharrem İnce seçmenleri tarafından verildiğini söyleyen Aktaş, Yarıdan biraz fazlası Cumhur İttifakını destekler. Millet İttifakı o kadar dar bir sosyolojiden oluşuyor ki... Zıt kutupların birlikteliği var Millet İttifakında. Ümit Özdağın varlığı HDPden oy kaybettirecektir. Millet İttifakı bütün politikalarını bir hafta içerisinde çöpe attı. Bu aşırı değişimin ittifakı çok etkileyeceğini düşünüyorum. Ümit Özdağ, atom bombasını Millet İttifakının içerisine bıraktı. Özdağın getirisi kadar götürüsü olur. Sinan Oğanın ise getirisi olur, götürüsü olmaz. diye konuştu.

AYNI TABLO OLUR

Sinan Oğan ile Ümit Özdağın vermiş olduğu kararları Haber7ye değerlendiren bir diğer isim de SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı oldu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine oluşan dengenin değişmesini beklemediğini söyleyen Bayrakçı, denklemin aşağı yukarı aynı şekilde şekillenmesini beklediklerini söyledi. Bayrakçı konuya ilişkin olarak, Olacak bir tablo vardı. Yine aşağı yukarı aynı tablo olur. Sinan Oğanı destekleyen kitlenin yarıdan biraz fazlası Kılıçdaroğlunu yarıdan biraz azı da Erdoğanı destekler. Diğer kalan kısım da sandığa gitmez. dedi.

Ana Sayfaya Git