Gözatı süreleri 4 gün uzatıldı!

HDP Diyarbakır ve Yenişehir eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 8 kişinin gözaltı süresi "delillerin toplanmadığı" gerekçesiyle 4 gün uzatıldı.

Haberler 27.10.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen bir soruturma kapsamnda 22 Ekimde HDP il ve Merkez Yeniehir lçe Binalarnda yaplar aramalar sonrasnda gözaltna alnan Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) Diyarbakr l Ebakanlar Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyank, Yeniehir lçe Ebakanlar Kasm Kaya ve Remziye Szc ile ismi örenilemeyen 4 kii için 4 gün süreyle gözalt süresi uzatld.

Ebakanlarn da aralarnda bulunduu 8 kiinin, Abdullah Öcalann Sur ilçesinde aslan posterlerinin partinin il binasnda hazrland gerekçesiyle gözaltna alnd örenildi. Gizlilik kararnn bulunduu soruturmada, ebakanlarn örgüt üyesi olmak iddiasyla suçland belirtildi.

GÖZALTI SÜRES UZATILDI

4 günlük gözalt süreleri dolan 4ü ebakan 8 kii, gözalt süresinin uzatlmas için Diyarbakr Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi, soruturmaya konu delillerin toplanmam olmasn gerekçe göstererek, gözalt süresini 4 gün uzatma karar ald. Kararn ardndan Diyarbakr Adliyesine getirilen 8 kii, tekrar emniyete götürüldü.

Ana Sayfaya Git