Gözler Gül'de?

Siyasi partilerin il başkanları, erken seçimi değerlendirdi. Erken seçim tarihini değerlendiren başkanlar, seçimlere hazır olduklarını ve çalışmalara başladıklarını belirtti.

Haberler 25.04.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyasi partilerin il bakanlar MHP Genel Bakan Bahçelinin erken seçim çars sonras alnan erken seçim kararn, seçim çalmalarn ve ittifak araylarn deerlendirdi. Konuyla ilgili konuan AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, Abdullah Gülün adaylna ilikin Öyle bir ey olacan zannetmiyorum eklinde deerlendirmede bulunurken, Saadet Partisi l Bakan Fesih Bozan ile Hüda Par l Bakan Metin Kaya ise seçim yasas ile ittifaklarn zorunluuna dikkat çekti.

Abdullah Gülün aday olacan düünmüyorum

Erken seçim kararnn çok isabetli olduunu belirten AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, Cumhurbakan ve Devlet Bahçeli görümesinden aniden 24 Haziran karar çkt. Bu çok doru bir karar, ülkenin biran önce seçim atmosferinden çkmas ve önüne bakmas için gerekli bir karard. Hem önemli bir cesaret hem de önemli bir zeka eseri. Cumhur ttifak ekillenmi durumda bu konuda bir problem yok. Adaymz Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandr. Partiler seçime hazrlkl olmal ve biran önce adaylarn belirlemelidir. Halen muhalefet bir aday belirlemi deil, bu onlarn problemi. Bu sorunun Abdullah Güle sorulmas gereken bir sorudur, ahsi kanaatim öyle bir ey olacan da zannetmiyorum ama aslnda ona sorulmas gereken bir soru. Ben Diyarbakrda ciddi bir oy rekoru kracamza inanyorum dedi.

Yeni seçim sistemi bir anlamda ittifaklar zorunlu hale getirmi

Seçime girme konusunda kendi açlarndan bir sknt olmadn ancak seçime girmek için YSK ile görümeler yaptklarn kaydeden Hüda Par l Bakan Metin Kaya, Bizim açmzdan uanda seçime girebilme konusunda bir eksiklik yok. Biz seçime hazrz hemen hemen Türkiyenin her yerinde girebilme açsndan bir hazrlmz var. Bir erken seçim olabilme ihtimali üzerinden bir eyimiz vard ama tabi elbette tarihini kestirmek mümkün deildi. Malumunuz oluturulan bu yeni seçim sistemi bir anlamda ittifaklar zorunlu hale getirmi. Bizim kapmz herkese açktr. Bu konuda gelen bütün ittifaklar deerlendirilir. Saadet Partisinin bir görüme teklifi oldu. Dün genel merkezde bir görümem gerçekletirildi diye konutu.

Saadet Partisi olarak bütün partilerle görümelerimizi yapyoruz

Seçim sürecinde ittifak araylarnn fla partisi olan Saadet Partisi l Bakan Fesih Bozan, ittifakn getirdii mecburiyetten dolay görümeler yaptklarn vurgulad. Bozan, Hazrlanan uyum yasalar öncesinde bir ittifak yasas karmza çkt. Fakat yüzde 10 baraj yine brakld ve kim kiminler isterse ittifak yapsn gibi bir durumla kar kaya kaldk. Bu olmad uanda bu sefer geçmi seçimlere bakld zaman bizim durumumuz, genel bakann ortaya koyduu performans, söylemler, adalet, hukuk, insan haklar gibi toplumun hasret kald deerleri gündeme tamamz, söylememizle birlikte halkta ciddi bir teveccüh oldu ve yönelme ister istemez balad. Burada bizim dediimiz ülkemizin menfaati, milletimizin menfaati ve çkar için kurulduunu ve devleti idare etme mücadelesi veren partiler bir araya gelmeleri, görümeleri, konumalar olmas gereken bir eydir. uanda Türkiyedeki en büyük sknt kutuplatrma, ötekiletirme, ya bendensin yada karmdasn, hainsin anlaynn oturmu olmasdr. Partilerin görüü ne olursa olsun farkldr ama bu ittifakn getirdii bir mecburiyetten dolay da partiler aras görümeler yaplyor hala. Saadet Partisi olarak bütün partilerle görümelerimizi yapyoruz. Bizim uanda anlam olduumuz bir parti, kiiler yok ama görümeler devam ediyor. Ay sonuna kadar bu netleecektir ifadelerini kulland.

Abdullah Gül ile görümeler devam ediyor

Abdullah Gülün çat aday olup olmayaca yönündeki soru üzerine ise Bozan, unlar söyledi:

Partiyle de Abdullah Gül ile de görümeler yaplyor, yaplacak genel bakan tarafndan. Tabi Abdullah Gül, bu ülkede Cumhurbakanl yapm milletin tand, sevdii, sayd bir insan. O da muhakkak bir eyler söyleyecektir.

Ana Sayfaya Git