Gözler Irak’taki 41 üs bölgesinde

ABD’deki Pentagon Savunma İstihbaratı Ajansı’nın İran ve Irak’ta PKK’nın planını ifşa etmesiyle gözler Irak’ın kuzeyindeki TSK’ya ait üs bölgelerine çevrildi.

Haberler 18.05.2022 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üst düzey PKKllarn ran Devrim Muhafzlarn ziyaret ederek Türkiyeye kar ibirlii içinde olduklar raporda yer alrken, bu rahatszla Türkiye-ran-Irak snr hattnda kurulu bulunan 41 yüksek güvenlikli üs bölgesinin neden olduu bildirildi.

Irakn Baika bölgesindeki Türkiye Askeri üssüne füzeli saldry PKK üstlendii halde ran Devrim Muhafzlar Ordusu stihbarat Bakan Mehdi Taib, Türkiye askeri üssünü kendilerinin hedef aldn belirterek, PKK deil biz vurduk açklamasndan sonra gözler Baikadan Erbile, Sorandan Duhoka kadar olan 41 Türk askeri üslerine çevrildi.

SINIR HATTINA GÜVENL KORDOR

2017den sonra bata snr koridoru olmak üzere Irakn kuzeyindeki birçok stratejik bölgeye 41 yüksek güvenlikli üs bölgesi kurulmutu.

rnakn Uludere ile Irak topraklar içindeki Haftanin snr hattna 8 adet yüksek güvenlikli üs bölgesi kuruldu.

Hakkri çukurcann karsndaki Metina ve Kuzey Metina Vadisinden balayarak Avain-Basyan ve Zap silsilesine kadar olan bölgeye ise 12 adet kalc üs bölgesi faaliyete geçirildi.

Kandile açlan kap olarak bilinen Hakurk Vadisine de 9 adet üs bölgesi kuruldu. Üs bölgeleri hudut bölgesiyle snrl kalmad.

Daha iç kesimlerde yer alan Batufa bölgesine 5 adet yüksek güvenli keif, dinleme, istihbarat ve gözetleme özelliine sahip üs bölgeleri hayata geçirildi.

Bu üsler sayesinde terör örgütünün hareket kabiliyeti kstlam örgüt dar alana hapsedilerek, teröristlerin bölgeler aras balantlar koparlmt.

SNCAR VE BAKA

Kandili de içine alan Soran bölgesinde 1 adet askeri nokta oluturulup buradaki örgüt üyelerinin faaliyetleri yakn takibe alnrken, Kuzey Irakn kalbi olarak bilinen Erbil ile Duhok ve ilçesi Zahoya da modern teknolojiye sahip 1er askeri üs bölgesi kuruldu.

TSK, PKKnn Kandil ile Sincar arasndaki ban tamamen kesmek için daha iç kesimlerdeki Musulun 20 kilometre Kuzeydousundaki Ninovaya bal Baika kasabasnda da 1 adet yüksek güvenlikli üs bölgesi kurup terör örgütünün Sincar-Kandil-Suriye hattndaki hareketliliini kontrol altna ald.

Yeni dönem stratejisiyle By Pass edilen PKKnn askeri üsler nedeniyle alan hkimiyetini kaybetmesi üzerine ii milislerle ibirliine gittii bildirildi.

PKK BY PASS EDLD

Terör örgütü üyelerinin ülkemiz için tehdit unsuru olmaktan çkarlmas amacyla son üç ylda snr ötesinde yürütülen Pençe, Pençe 1, 2. 3, Pençe Kartal-1-2, Pençe Kaplan ve halen devam etmekte olan Pençe Kilit operasyonlaryla TSK envanterindeki yeni nesil silahlar ve ileri teknoloji ile gelitirdii taktik ve strateji terör örgütünü köeye sktrd.

Yeni dönemde TSK ve Jandarma envanterinde Kobra ve Süper Kobra taarruz helikopterleri, yerini T129 Atak helikopterine brakt.

62 adet Atak helikopter filosuyla gerek snr ötesi, gerekse iç güvenlik harektlarnn vazgeçilmezi oldu.Snr ötesi harektlarda MTin keif, dinleme ve istihbarat toplama faaliyetlerinde, TSKnn nokta tarz imha operasyonlarnda olmazsa olmaz haline gelen TB-2 Bayraktar nsansz Hava Araçlar ile taktik SHAlar da sahada teröristleri adm atamaz hale getirdi.

7/24 çalma özelliine sahip SHAlar gecenin zifiri karanlnda bile yerdeki en ufak hareketlilie odaklanyor.

Ana Sayfaya Git