Gözümüz aydın "darbe" yapıldı!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski komiser yardımcısı Nurdan Özdemir hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 18.01.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) soruturmas kapsamnda tutuklu bulunan eski komiser yardmcs Nurdan Özdemir hakknda 3 kez arlatrlm müebbet ile 7,5 yldan 15 yla kadar hapis istemi ile dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Özdemir hakknda hazrlanan iddianame, 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, FETÖ/PDYnin terminolojisi, örgütün yaps ve ileyii, hiyerarisi, kamu personeli ile örencilerin örgüte kazandrlmas yöntemleri, örgütün mali yaplanmas, gelir kaynaklar ve kripto haberleme programlarna ilikin bilgiler detayl bir ekilde yer ald.

Özdemirin darbe giriimi gecesinde Whatsappta meslektalarnn bulunduu grupta att mesajda, Kzlar gözümüz aydn darbe oldu, koltuklarmz askerlere veriyoruz, 80 öncesi gibi, bu darbe bize deil hükümetedir, darbe için artlar olumutur, hükümet bunu hak etti, bu hükümet öyle bir hükümet deil, ancak darbeyle giderler. ifadelerini kullandnn tespit edildii kaydedilen iddianamede, Özdemirin mesaj att grupta yer alan polis G.Bnin rahatszlk duyduu için Antalya Cumhuriyet Basavclna giderek müteki sfatyla ikayette bulunduu belirtildi.

G.B. ifadesinde unlar kaydetti:

Darbe giriimi gecesinde Özdemir, gruptan yorumlar yapm, ben ve birçok devrem de bu konudan dolay kendisini uyararak rahatszlmz beyan etmemize ramen darbe sevici konumalar yapmaya devam etmitir. Bu konu ile ilgili olarak devletin hem güvenlik gücü olarak hem de bir Türk vatanda olarak üstüme düen vazifeyi yerine getirmeyi zorunlu olarak hissettiim için bu ifadeyi vermekteyim. Yüce Türk adaletinin bu kii ve bunun gibi düünen dier insanlarn gerekli cezay vereceine inanyorum.

Gözümüz aydn darbe yapld!

Tutuklu sank Özdemir de ifadesinde, Balkesir Polis Okulu 1993 7. Dönem Mezunlar (kzlar) olarak bir grubu olduunu ve bu grupta sohbet, yemek, dedikodu gibi eyleri paylatklarn ileri sürdü.

Darbe giriimi gecesinde meslektalarnn grupta darbeye ilikin mesajlar paylatn bildiren Özdemir, televizyonu korku ve panik içerisinde açtnda korku, panik, üzüntü ve duygu karmaas yaadn iddia etti.

Özel Hareket Daire Bakanlna saldr olduuna dair mesaj geldikten sonra gruba Kzlar gözümüz aydn darbe oluyor koltuklarmza askerler oturacak hükümette darbeyi hak etti. diye yazdn kabul eden Özdemir, devresi tarafndan Sen vatan hainisin, bu devletten aldn maa hak etmiyorsun diye kar cevap verdii için grubun kartn ifade etti.

Özdemir ifadesinde unlara yer verdi:

Meslee girdiimden beridir bu illegal örgüt yaplanmasnn devletin bana bela olacan biliyordum. te o gün bugün olduunu düünerek cümlemin devamnda ise hükümetin bu ylann ban küçükken ezmedii için bunlara çok frsat verdii için hükümete kzarak söyledim. Bu yaplanma ana oca olan meslee baladm yer Özel Harekat Dairesi olan Peygamber ocan vurduklarndan dolay bu durum beni terör olaylarnn yaand Sur ilçesine götürdü. Sur ilçesinde askerlerle srtmz birbirimize yaslayarak teröristlerle mücadele ettik. Sivil gördüüm hiçbir binaya silah kullanmadm. Ancak bu darbede görev alan askerlerin hepsi hunharca gözü dümü ekilde canavar hisleriyle can cieri olan olan dairemizi bombalad. Bu yüzden gelgit yaadm ve akl tutulmas yaadm için o mesaj gruptan yazdm. O ann kini ve hrsyla düünmeden bu cümleyi kurdum ve yanl anlaldm. Bu yazmalarn içeriini tam hatrlayamadm ekilde bana aittir.

ddianamede, tutuklu sank Özdemirin Whatsapp yazmalar, çocuunu terör örgütüne müzahir özel okula bir eitim yl için göndermesi ve terör örgütünün finans kuruluu olan Bank Asyada hesap açtrmas sonucu devlet memurluundan çkartld aktarld.

Özdemirin FETÖ/PDY silahl terör örgütüne üye olduu ifade edilen iddianamede, sann Whatsapp üzerinden darbe giriimini destekleyen, öven paylamlar yapmak suretiyle darbeye destek olduu, darbe giriimine katld, dier emniyet görevlilerini etkileyerek yönlendirdii vurguland.

- 3 kez arlatrlm müebbet istemi

ddianamede, görevden uzaklatrlan merkez Balar lçe Emniyet Amirliinde görevli komiser yardmcs Nurdan Özdemir, Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etmek ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etmek suçlarndan 3 kez arlatrlm müebbet ile silahl terör örgütüne üye olmak suçundan da 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git