Gözyaşları döküldü!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de cuma namazını kılmak için gelen vatandaşlar caminin kapalı olduğunu görünce geri dönerken, gözyaşları döktüler.

Haberler 21.03.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Wuhan kentinden bütün dünyaya yaylan Corona virüs salgnndan dolay Diyarbakr Tarihi Ulu Camide namaz klnamad.

Diyanet leri Bakanlnn, Corona virüs salgnndan dolay ortaya çkabilecek olumsuzluklarn önüne geçmek maksadyla cuma günü ve Kandil Gecesi camilerimiz kapal tutulacak ve Cuma namaz için sala okunmayacaktr. karar sonrasnda bugün tüm Türkiyede olduu gibi Diyarbakrdaki tüm camilerde de Cuma namaz klnmad.

BURUK AYRILDILAR

çnar ilçesinden cuma namazn klmak için Ulu Camiye gelen Nuri Eren, 5. Harem-i erif olduu için burada namaz klmaya önem verdiklerini söyledi. Ulu Cami imam okunan ezann ardndan cami hoparlöründen yapt konumada, vatandalarn namaz evde klmasn ve bu sürecin atlatlmas için dua etmelerini istedi.

Alnan kararn yerinde olduunu vurgulayan Eren, Biz bu karara uyacaz. Büyüklerimiz, liderimiz ne derse ona uyacaz. Devletimiz ne karar alsa biz uyacaz. ifadelerini kulland.

Her cuma namaz için tarihi Ulu Camiye geldiini belirten Tark Anazay, Bu cuma da geldim, cami kapal, üzüldüm. Ama ne yapalm. Caminin kapal olmas belki daha hayrldr. Tedbir iyidir. dedi.

Diyanet leri Bakanlnn Corona virüs salgn riskinden dolay Cuma namaz için ald karar doru bulduunu belirten Mustafa Yavuz, Peygamber Efendimiz de salgn için birçok ey söylemi. Corona virüsünden dolay camilerin kapal olmasna yallarmz bazen sitem ediyor. Fakat böyle bir süreçte camilerimizin kapal olmas Müslümanlar için daha yararl olacaktr, diye düünüyorum. ifadelerini kulland.

Corona virüs salgnn son bulmas için Rabbimize yalvarta bulunulmas gerektiini belirten Yavuz, Ulu Camide nereden bakarsanz 3-4 bine yakn insan girebiliyor. Namaz klabiliyor. Düünün bir kiide Corona virüs hastal varsa dier insanlara bulatrma ihtimali ne kadar doru. Kanaatimce Corona virüs salgn riskinin bitmesine kadar evlerimizde namazlarmz klalm. Nafile ibadetlerimizi yapalm. Corona virüs hastalnn bitmesi için ellerimizi semaya açp Rabbimize yalvarta bulunalm. Rabbim bu virüsün bir an önce bitmesi için yardm eder de camilerimize tekrardan kavuuruz. eklinde konutu.

LK DEFA BADETE KAPANDI

Tarihi Ulu Caminin kapal halini ilk defa gördüünü belirten Osman Mersin, Rabbim hem dünya hem de ahiretimiz için en hayrl olan versin. nallah Rabbim Corona virüs hastaln da hayrla sonuçlandrr. Bu hastal tüm dünyada kaldrr inallah. Salk ve shhat versin bütün insanlara. Ayrca bütün Müslümanlara birlik beraberlik nasip etsin inallah. 80 yandaym, ilk defa Ulu Camiinin kapal olduunu görüyorum. Tabi insanlarn sal için yapldn biliyoruz. Rabbim inallah en ksa sürede Corona virüs salgnn bitmesini nasip eder de tekrardan gelip Ulu Camide namazmz klarz. temennisinde bulundu.

VRÜSE KARI FA

Corona virüs salgnn bir an önce bitip tekrardan Ulu Camiide namaz klmay arzulayan Zahit Han, 73 yllk bir ömre sahibim. lk defa Ulu Caminin kapal olduunu görüyorum. Daha önce böyle bir durum ile karlamamtm. Rabbim Müslümanlar hak yoluna getirsin. Rabbim herkese yardmc olsun. Allah-u Teala, bu Corona virüs hastalna da bir ifa ihsan etsin. Rabbim tekrardan Ulu Camiide namaz klmay bizlere nasip eder inallah. ifadelerini kulland.

BÜYÜK BR RSK VAR

Toplu yaam alanlarnda Corona virüs salgnn yaylma riskinin fazla olduunu belirten Mehmet Tuna, Ulu Camiiyi bu ekilde kapal görmek açkças bizleri üzdü. Fakat Corona virüs salgnndan dolay kapal olmasn normal görüyorum. çünkü toplu yerlerde virüsün yaylma riski çok daha yüksek. nallah en ksa sürede Corona virüs salgn biter de camilerimiz ibadete açlr. dedi.

ZN VERLMEYNCE

Merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde bulunan Errahman mescidinde cuma namaz klnmak istendi.

Mescide gelen güvenlik güçleri ile namaz kldrmak isteyen imam arasnda görüme gerçekletirildi. Namaz kldrmak isteyen imama polisler izin vermedi.

Ezann okunmasnn ardndan imam mescidi kapatt. Mescide cuma namaz klmak için gelen vatandalara da polisler gerekli uyarda bulundu.

Ana Sayfaya Git