Gri Kategori'de

İçişleri Bakanlığı, 19 Ağustos'ta Van'ın Çatak ilçesinde etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, Kato Jirka bölgesinde suikastçı olarak faaliyet yürüten ve terörden arananlar listesinin Gri Kategori'de yer alan 'Rojin Amed' kod adlı Fidan Kurtpınar (21) olduğunu açıkladı.

Haberler 26.08.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, 19 Austosta Vann çatak ilçesinde etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, Kato Jirka bölgesinde suikastç olarak faaliyet yürüten ve terörden arananlar listesinin Gri Kategoride yer alan Rojin Amed kod adl Fidan Kurtpnar (21) olduunu açklad.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Eren-1 ehit Jandarma Er Mehmet Karac Operasyonu kapsamnda, 19 Austosta Vann çatak ilçesinde jandarma ekipleri tarafndan 3 bölücü örgüt mensubu silahlar ile birlikte etkisiz hale getirilmiti. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin sözde Botan Eyaleti, Kato Jirka bölgesinde suikastç olarak faaliyet yürüten ve terörden arananlar listesinde 500 bin TLye kadar ödülle Gri Kategoride aranan, Rojin Amed kod adl Fidan Kurtpnar olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git