Güdümlü füzeyle mi?

Afrin operasyonunda, Atak helikopter düştü. İki asker şehit oldu. TSK helikopterin kırıma uğradığını ifade ederken, Başbakan Yıldırım henüz net değil dedi, Güvenlik uzmanı Ağar ise güdümlü füze ile vurulmuş olabileceğini söyledi.

Haberler 11.02.2018 - 13:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

TSKnn Afrine yönelik gerçekletirdii Zeytin Dal Harekatnda bir helikopterin dümesi sonucu iki asker ehit oldu. TSKdan yaplan açklamada helikopterin nasl dütüünün yaplacak teknik inceleme sonras belli olaca açkland. Güvenlik uzman Abdullah Aar, katld bir televizyon kanalnda helikopterin güdümlü bir füzeyle vurulmadn açklad.

ATAK HELKOPTER DÜTÜ

Malatyadaki 2nci Kara Havaclk Alay Komutanlndan havalanan ATAK tipi helikopterin dün öle saatlerinde krma uramas sonucu Kara Pilot Üstemen Erdem Mut ile Kara Pilot Yüzba Mehmet lker Kahraman ehit oldu. Bir asker de yaraland.

TSK; KIRIMA URADI

TSKdan gelen açklamada Zeytin Dal Harekt kapsamnda, Afrinde devam eden operasyonlar esnasnda, 10 ubat 2018 saat 13.00 sularnda, ATAK tipi bir helikopterimiz krma uram, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadamz ehit olmutur. Olayla ilgili teknik heyet tarafndan inceleme balatlmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet,ehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine basal ve sabr dileriz. denildi.

Zeytin Dal Harekatna katlan bir helikopterin düürüldüünü Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan AK Parti l Bakanl istiare toplantsnda açklad.

HAVA HAREKETLL

Afrin bölgesinde görev uçuu yapan ATAK helikopterin krma uramasnn ardndan, snrn sfr noktasnda hava hareketlilii yaanyor. TSK tarafndan hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak amacyla 20 Ocakta balatlan Zeytin Dal Harekat devam ediyor.

Bölgede görev yapan ATAK helikopterinin krma uramasnn ardndan, Krkhan ve Hassa ilçelerinin Suriye snr noktasnda hareketlilik yaand. Sava uça ve çok sayda askeri helikopterin bölgede uçu yapt görülüyor.

BABAKANDAN AçIKLAMA

Babakan Binali Yldrm: Afrin bölgesinde görev uçuu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef dütü. ki kahraman Silahl Kuvvetler mensubumuz ehit oldu. Herhangi bir d müdahaleyle dütüü konusunda elimizde kesin bir delil yok, belge yok. dedi.

GÜDÜMLÜ FÜZEYLE M VURULDU?

Güvenlik uzman Abdullah Aar, katld bir televizyon kanalnda helikopterin güdümlü bir füzeyle vurulmadn açklad. Aar, Görüntülerde üç atak helikopterimizin uçu yaptn görüyoruz. Bu uçu srasnda helikopterlerimizden bir tanesi hzl irtifa kaybediyor. Yani bir güdümlü füzeyle vurulduuna dair bir emare yok. Helikopterimizin dütüü veya krma urad yerde bir patlama meydana geliyor. Bunu da bir mühimmat patlamas olarak deerlendiriyoruz.

MÜHMMAT PATLAYINCA EHT OLDULAR

Güdümlü bir füzeyle düürülmedii çok net olarak görülüyor. Ama bir doçka olma ihtimali var. Uçaksavar da olabilir. Böyle bir ekilde irtifa kaybetmesine sebebiyet veren bir etkiyle kar karya kalm olasl oldukça güçlü. Ama bir dier tarafyla da teknik bir arza olup o arzaya bal bir irtifa kayb ve krm yaanm olabilir. Ama sonuçta gerçekleen bir patlama var. Muhtemelen vermi olduumuz ehitler o patlamaya bal...

ABDNN DESTEKLED SLAH

Sözde DEA ile mücadele etmek için baka terör örgütlerini korumas altna alan ABD, terör örgütlerine silah yardm yapmt. Silahlarn DEAtan baka hiçbir güce kar kullanlmayacan iddia eden ABD, bugün helikopterimizi vuran füzenin üreticisi!..

ABD geçtiimiz aylarda PYD/PKKya, Türkiyenin tüm ikaz ve çarlarna ramen tam 2018 TIR silah yardmnda bulunmutu.

ABD Savunma Bakanlndan (Pentagon) edinilen belgede, Suriyede PYD/PKKnn da içinde olduu gruplara verilecek silahlar listesinde, 12 bin adet kalanikof marka tüfek, 6 bin adet makineli tüfek ve 3 bin 500 adet ar makineli tüfek yer alrken, 3 bin adet Amerikan yapm RPG-7 ve bin adet Amerikan yapm AT-4 veya Rus yapm SPG-9 tanksavar da yer ald. Ayrca ayn kapsamda deiik kalibreye sahip 235 adet havan topu, 100 adet keskin nianc tüfei, 450 adet PV-7 tipi gece görü dürbünü ve 150 adet kzlötesi lazer aydnlatc dürbünün yer alaca belirtiliyordu.

EHTLERN BABA OCAKLARI

ehit düen üstemen Erdem Mutun, Krkkaledeki baba ocanda üzüntü yaanyor. çallöz Mahalllesindeki evinde olunun ehadet haberini alan anne Aye ile baba Ali Mutu, yaknlar ve komular teskin etmeye çalt. Sinir krizi geçiren ehidin yaknlarna, salk görevlileri müdahale etti.

ACI HABER ENE DE VERLD

Malatyada oturan 4 yllk evli olduu ei Gizem Muta ac haber askerler tarafndan verildi.

EHT KAHRAMANIN ALES

ehit düen Kara Pilot Yüzba Mehmet lker Kahramann bakentteki eine ac haber verildi.

ehit Kahramann kaynpederinin Mamak ilçesi Balkiraz Mahallesindeki evine giden askeri yetkililer, ei Duygu Kahramana ac haberi salk görevlileri eliinde verdi.

Haberi alan ailenin yaknlar ve akrabalar eve gelerek taziyede bulunurken, bazlarnn ayakta durmakta güçlük çektii görüldü. ehidin kaynpederinin evine ise Türk bayra asld.

ehit Kahramann ailesinin zmirde yaad ve babasnn emekli polis olduu, ehidin ei Duygu Kahramann ise Orta Dou Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) aratrma görevlisi olarak görev yapt örenildi.

Ana Sayfaya Git