Gül: Üzerimize düşeni yaparız

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kadına şiddete yönelik, "Meclis açıldığında bu şiddeti önleyici ne gibi ilave tedbirler gerekiyorsa hepimiz üzerimize düşeni elbette yaparız." dedi.

Haberler 30.08.2019 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Adalet Bakanl Denetimli Serbestlik Daire Bakanlnn, park, bahçe, mesire alan ve sahillerin temizliinin denetimli serbestlik kapsamndaki hükümlülerce yaplmasna ilikin Denetimli Serbestlik Temiz çevre Projesinin Gölba Atatürk Sahil Parknda yaplan tantmna katld.

Türkiye genelinde denetimli serbestlik kapsamnda, 7 bin yükümlünün projeye destek verdiini ifade eden Gül, çevre ve ehircilik ile Tarm ve Orman Bakanl ile projenin hayata geçmesi için i birlii yapldn bildirdi.

Adalet Bakan Gül, baz infaz hükümlerinin kamu yararna çalma kapsamnda yerine getirildiini hatrlatt.

Piknik, turizm ve orman alanlarnn korunmas gerektiine dikkati çeken Gül, anayasa hükmü kapsamnda orman alanlarnn imara açlamadn belirtti.

Bu konuda idarelerin, yarg mercilerinin doaya, tabiata, çevreye saldry kabul etmediini, ho görmediini dile getiren Gül, cezaevlerinin çevreye duyarl projelere destek verdiini aktard.

Gül, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayelerindeki Sfr Atk Projesini de desteklediklerinin altn çizdi.

Bir gazetecinin Emine Bulut cinayetinin ardndan idam tartmalarnn gündeme geldiini, Cumhurbakan Erdoann Rusya dönüü yapt açklamalar hatrlatmas üzerine Gül, kadna yönelik iddetin, cinayetin, vahi eylemlerin insanlk d olduunu, bu eylemleri telin ettiklerini belirtti.

Bu tür görüntüleri, hadiseleri, görmenin, yaamann, insanlktan utanlan bir tablo olduunu vurgulayan Bakan Gül, idarenin ve yarg mercilerinin, kanunlardaki düzenlemeleri, kiinin hak ettii cezay almas için kullandna iaret etti.

Parlamentonun verecei bir karardr

Adaletin, hak ettiine hak ettiini vermek olduuna dikkati çeken Gül, bu tür eylemleri yapanlarn da gereken cezay bulmasnn herkesin bekledii durum olduunu dile getirdi. Bakan Gül, dam konusunda, bu tür fiillere kar kamuoyunda, toplumda uzun zamandr bir beklenti, talep dillendirilmektedir. Sayn Cumhurbakanmzn da bu konudaki tutumu açktr, Meclis bir irade ortaya koyarsa ben onaylarm eklinde olmutur. Bu konu, parlamentonun verecei bir karardr, anayasa deiiklii gereken bir konudur. Parlamento bu konuda bir düzenleme yaparsa Sayn Cumhurbakanmz da o tutumunu bir kez daha söylemitir. Umarz, bu tür fiillere kar hak edilen cezalar, gecikmesizin verilir. Bu tür tablolar, ac hadiseleri umarz yaamayz. Bu konuda el birliiyle ne gerekiyorsa kanun, uygulama, idari tedbirler, hepimize düen sorumluluu yerine getirmek hepimizin görevidir. deerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda bakanln bir çalmas var m? sorusuna Gül, Bu konu, Meclis grubumuzun yapaca çalmadr. çünkü mevzuat, anayasay deiiklii gerektiren konu olaca için Meclisin takdirinde, gündeminde olan konudur. yantn verdi.

Bir gazetecinin, kadna yönelik iddetin, cinayetlerin önlenmesinde elektronik kelepçenin daha sk kullanlmasna yönelik tartmalar anmsatmas üzerine Gül, Bu konu dahil tüm tedbirlerle alakal, hem istismar hem iddete yönelik tedbirler, mevzuat ve idari olarak her zaman gündemde olan konudur. Bu hususlarla ilgili AK Parti hükümetleri döneminde önemli mesafeler alnm, düzenlemeler yaplmtr. Meclis açldnda bu iddeti önleyici ne gibi ilave tedbirler gerekiyorsa hepimiz üzerimize düeni elbette yaparz. diye konutu.

Hakknda terör soruturmas olanlarn, yerel seçimlerde aday olup olamayaca konusuna yönelik soru üzerine Gül, bu konunun, yasal ve anayasal boyutu olan düzenleme olduunu belirtti.

Adalet Bakan Gül, unlar kaydetti:

Sanki seçimden sonra gerçekleen bir kovuturma, soruturma, yarglama sonucunda siyaset bu karar vermi gibi bir deerlendirme söz konusu olabiliyor. Oysa baz ülkelerde de var, önceden seçilmeye engel bir durum varsa önceden bunu Yüksek Seçim Kurulunun engellemesi, bir engel yoksa da seçilip devam etmesi yönünde düzenleme olabilir. Bu konu da parlamentonun takdirinde olan bir konudur.

Ana Sayfaya Git