Gülen'e cinsel istimardan tutuklama

MİT operasyonuyla yakalanan FETÖ elebaşının yeğeni Selahaddin Gülen "cinsel istismar" suçundan tutuklandı

Haberler 12.06.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilatnca (MT) yurt dnda yakalanarak getirildii Ankarada terör örgütü yöneticilii suçundan tutuklanan Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) eleba Fetullah Gülenin yeeni Selahattin Gülen, Erzurumda 15 yandaki bir kz çocuuna cinsel istismarda bulunduu iddiasyla yargland dava kapsamnda da tutukland.

Erzurum 1. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, Selahaddin Gülen Sincan 2 Numaral F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza nfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katld. Durumada, sank Selahattin Gülenin Erzurum Barosu tarafndan atanan avukat Emin Agöz de hazr bulundu.

Hakknda krmz bültenle arama karar bulunan ve yurt dna kaçt tespit edilen Fetullah Gülenin dier yeeni sank Ammar Gülen ise durumaya katlmad.

Durumada SEGBS üzerinden ifadesi alnan ve olay tarihinde 18 yandan küçük olan Selahaddin Gülen, savunmasnda, cinsel istismarda bulunduklar iddia edilen madur S.Kyi ve ailesini oturduklar mahalleden tandn söyledi.

CNSEL STSMAR DAVASI

S.Knin olay tarihinden itibaren 90dan fazla kiiyi cinsel istismar eylemiyle suçladn öne süren Gülen, unlar kaydetti:

O dönemlerde avukatmla yaptm görümelerde cinsel istismarla suçlanan kiiler arasnda 6 yanda kiinin de 90 yanda kiinin de olduu bildirilmitir. Ben 2007de Edremit ilçesinde tatildeydim. Madur S.K. bana ve babama iftira atmtr. Ben kesinlikle madurla ile iliki yaamadm. S.K, o tarihlerde abim Ammar Gülen hakknda da suçlamalarda bulunmutur. Ancak abim o tarihlerde Kanadada ikamet etmekteydi. Üzerime iftira atlmaktadr. Atl suçlamay kesinlikle kabul etmiyorum.

Mahkeme Heyeti Bakannn, sana, savunmasnda suç tarihinde Edremit ilçesinde olduunu iddia etmesine ramen baz istasyonu bilgilerine göre Austos 2007den itibaren Erzurumda olduunun anlaldn sormas üzerine, Gülen bu durumu kabul etmedi.

Cumhuriyet savcs mütalaasnda, sank Gülen hakknda suçu ilediine dair kuvvetli deliller bulunmas ve uzun süredir firari olmas dolaysyla tutuklanmasn talep etti.

Mahkeme heyeti, sank Selahaddin Gülenin çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan tutuklanmasna karar vererek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git