Gülen'in talimatı ortaya çıktı!

FETÖ'nün sözde 'Türkiye sohbet imamı' Mehmet Tabanca'nın 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararında, sanığa ait dijital verilerde FETÖ tarafından gönderilen ByLock mesajlarına yer verildi.

Haberler 27.03.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ elebann, hain darbe giriiminden yaklak 6 ay önce örgüt mensuplarna gönderdii, Onlar (hükümeti) toplum karsnda zor durumda brakacak eylerle megul edin. Eer rahat brakrsak bütün güçleriyle bizle uraacaklar. Bence arkadalar enerjilerini bu adamlar megul edecek eyleri bulmaya harcamal. Buna kafa yormal. Kafalarn kamalarna frsat vermemeli. eklindeki ByLock mesaj, örgütün sözde Türkiye sohbet imam Mehmet Tabancann 10 yl hapis cezasna çarptrld davann gerekçeli kararnda yer ald.

zmir 17. Ar Ceza Mahkemesince, silahl terör örgütü üyesi olmak suçundan hakknda 10 yl hapis cezas verilen FETÖnün sözde Türkiye sohbet imam Mehmet Tabanca ile ilgili kararn gerekçesi açkland.

Gerekçeli kararda, Tabancann, FETÖnün gizli haberleme programlar ByLock ve Eagle kulland, listesindeki kiilerle de özellikle örgütün gizlilie verdii önem ve buna ilikin aldklar tedbirler üzerine yazmalarna dikkat çekildi.

ÖRGÜTTEN YAZILAN VE KONUULAN HER EY TAKP EDLYOR UYARISI

Bir ByLock kullancs tarafndan Tabancaya, Normal mesaj atmayn sknt oluyor, ByLocktan ekle demeseydiniz, SMS mesajlar takip ediliyor, normal telefondan da aramayn, Whatsapp ve Viber 1,5 aydr takibe alnm yazlan ve konuulan her ey takip ediliyor. eklinde mesaj gönderildii anmsatlan gerekçeli kararda, FETÖnün, gizli haberleme araçlar vastasyla mensuplarn sk sk uyard vurguland.

KAFALARINI KAIMALARINA FIRSAT VERMEYN

Gerekçeli kararda, ayrca bir ByLock kullancsndan, darbe giriiminden 6 ay önce 27 Ocak 2016da, 36 kiiye gönderilen terör örgütü elebana ait mesaja da atfta bulunuldu.

Mesajn içerii öyle:

Bir konu üzerine H.E. (örgüt eleba Fetullah Gülen) dedi ki onlar (hükümeti) toplum karsnda zor durumda brakacak eylerle megul edin. Eer rahat brakrsak bütün güçleriyle bizle uraacaklar. Bence arkadalar enerjilerini bu adamlar megul edecek eyleri bulmaya harcamal. Buna kafa yormal. Kafalarn kamalarna frsat vermemeli.

Gerekçeli kararda, FETÖnün, kiileri kandrmak ve bunlarn örgüte finans yaratmasn salamak amacyla dini konularda duygu sömürüsü yaptna deinilerek, burada özellikle rüya metodunun kullanldna da iaret edildi.

Mehmet Tabancaya ait dijital verilerde tespit edilen bir ByLock içeriinde de ehitler üzerinden dini duygularn sömürülerek, örgüte finans salandna dair yazma da yer ald.

Tabancann savunmalarnn heyetçe deerlendirildii belirtilen gerekçeli kararda, örgütteki üst düzey konumu nedeniyle verdii bilgiden daha fazlasna sahip olacana dair kanaate ulaldndan hakknda etkin pimanlk hükümlerinin uygulanmad aktarld.

Ana Sayfaya Git