Güneydoğu ne diyor?

Diyarbakır'daki akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kanaat önderleri, TSK'nın Afrin harekatına destek verirken, "Türkiye terörle mücadele ediyor, Kürtlerle değil" dedi.

Haberler 21.02.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda akademisyen, sivil toplum kuruluu temsilcisi ve kanaat önderleri Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna destek verdi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin eyhanlolu, Suriyedeki iç savan Türkiyenin güvenliini etkilediini belirterek, Zeytin Dal Harekatn desteklediini söyledi.

Harekatn doru bir karar olduuna iaret eden eyhanlolu, Ne zaman ki snr kaplarnn açlmas, kardeliin güçlenmesi projeleri gündeme geldi, o zaman bu terör örgütlerini, arkalarndaki güç odaklar harekete geçirdi. Bunlarn banda PYD ve DEA geliyor. dedi.

Afrine bakldnda Türkiye gecikmi doru bir karar uyguluyor. Türkiye Kürtlerle savamyor. Türkiye bu harekat gerçekletirmede yüzde 100 hakldr. diyen eyhanlolu, Türkiyenin bu harekatta baarl olacana inandn vurgulad.

eyhanlolu, unlar kaydetti:

Erbakann, Suriyede sava çktysa hedef Türkiyedir sözü dorudur. 4 milyon mülteciye 10 milyon daha eklenir. ABD terör örgütü PYDye verdii silahlar 60 yllk müttefiki, NATOnun en büyük üyesi Türkiyeye vermedi. Baz Avrupa ülkeleri terör örgütü PKK yandalarnn Türkiye aleyhine yapt gösterilere de göz yumuyor. Türkiyenin aleyhindeki organizasyonlara izin verecek kadar ihanet içerisinde olan ABD, Türkiyeye müttefik olmad gibi bugünden sonra da olmayacaktr.

eyhanlolu, Türkiye bu terör örgütünü bugün Afrinde sktrmazsa bir iki yl içinde saldrlar Ankara, stanbula yaylacak. Türkiyenin bölgesel bir ittifak kurmas lazm. deerlendirmesinde bulundu.

- Türkiye, Afrine Kürtleri PKK/PYDnin zulmünden kurtarmak için girdi

Diyarbakr nanç Özgürlüü Platformu Koordinatörü brahim Gökdemir de terör örgütü PKKnn saldrlarn kent merkezlerine tamasyla gerçek yüzünün ortaya çktn belirtti.

Türkiye, Afrine Kürtlerle savamak için deil, Kürtleri PKK/PYDnin zulmünden kurtarmak için girdi. ifadelerini kullanan Gökdemir, En önemlisi de küresel emperyalizmde Amerika ve srailin savana dur demek için girdi. PYDden ziyade Amerika srail ile savayor. Nasl ki 1. Dünya Savanda küresel emperyalizm ümmeti parçaladysa, yeni bir yüzylda yeni bir operasyon için yeni yeni devletçikler, airetler, federalizme dayal yönetimlere dur demek için Sayn Cumhurbakanmzn dedii gibi uyuyan bir dev uyand. diye konutu.

Diyarbakrdaki kanaat önderlerinden Abdurrahman Gülçer de Zeytin Dal Harekatnn teröristlere yönelik olduunu vurgulad.

Gülçer, D güçler Türkiyede PKKya verdikleri destein boa çkmas nedeniyle oyunlarn Suriyede PYD-YPG ile devam ettirmek istiyor. PKK, DEA, PYD, YPG ve FETÖ Amerika ile srailin ürünleridir. Türkiyenin önünü kesmek için çalyorlar. deerlendirmesini yapt.

Türkiyenin Suriyede Amerika ve srailin destek verdii teröristlerle mücadele ettiine iaret eden Gülçer, Türkiye terörle mücadele ediyor, Kürtlerle deil. Müslüman Kürtler olarak hepimiz bu harekatn arkasndayz. Ne zaman isterlerse cepheye gitmeye hazrz. diye konutu.

Teröristlerin Suriyede baz köylerde yaayan dindar Kürtleri zorla yerinden ettiini dile getiren Gülçer, terör örgütlerinin kendileri gibi düünmeyenlere yaam hakk tannmadn aktard.

Gülçer, öyle devam etti:

Esed orada yaayan Kürtlere kimlik dahi vermiyordu. Amaç, Türkiyenin önünü kesmektir, Müslümanlar yerinden ve yurdundan çkarmaktr. Biz de burada ayn oyunu yaadk. PKKya katlmadmz için bize her türlü kötülüü yaptlar fakat biz boynumuzu emedik, mücadele ettik. Allah yardm etti, teröristleri buradan temizledik. Bamz diktir. Müslümanlar artk uyand.

- Terör örgütü Suriyede de amacna ulaamayacak

Abdurrahman Özekinci, Amaç Kürtlere kar olsayd, biz de Kürtüz. Bu hükümet döneminde eline silah almayana, devlete kar savamayana, iinde, gücünde olana hiç karlmamtr. Örgüt burada kendine muhalif olanlar öldürdü, sürdü, evine roket att. Bar sürecini frsat bilerek bombalar doldurdu ama o çabalar da boa çkt. Kürtler imdi memleketinde, evlerinde oturuyorsa bu hükümetin sahip çkmasndan dolaydr. ifadelerini kulland.

Özekinci, PKKnn Türkiyede amacna ulaamadna dikkati çekerek, Terör örgütü Türkiyede amacna ulaamad gibi Suriyede de amacna ulaamayacak. Bunun nedeni Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann AK Parti hükümetleri döneminde yapm olduu reformlarla gelien özgürlük ortamndan kaynakldr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git