Güneydoğu’da 1 Mayıs şenliği

Güneydoğu’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberler 02.05.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikas Konfederasyonu (KESK), Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK), Diyarbakr Tabip Odas ve TMMOB öncülüünde 1 Mays kutlamas, stasyon Meydannda gerçekletirilidi.

Miting alanna Bar, , ve Ekmek için Alanlardayz, Jin Jiyan Azad, KHKlar onurumuz ve irademizi gasp edemez, Buras çok önemli kdem tazminat hakkmz söke söke alrz, Haramilerin saltanatna son vereceiz Amed bar en çok sana yakr baharn gelii bar filizlendirecek ve çocuun çkaramad sesi ol yazl pankartlar asld gözlendi.

KESK, DSK ve TMMOB bal sendikalar, ayr ayr kortejler halinde miting alanna girdi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ebakan Berdan Öztürk, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr milletvekilleri Musa Farisoullar ve Remziye Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu, HDP Diyarbakr l Ebakan Mehmet erif çamç, CHP Diyarbakr l Bakan Mehmet Sayn, ESP Diyarbakr il örgütü, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, HDP Gençlik Meclisi üyeleri, Amedspor Direni Taraftar Grubu mitinge katlanlar arasnda yer ald.

KUTLAMA BALADI

Miting Tertip Komitesi adna açl konumasn yapan Hasan Hayri Erolu, içi ve emekçilerin 1 Mays Gününü kutlayarak, Adalet, yaam hakk, emein özgürlüü için, çocuklarmz için, güzel yarnlar için, tüm ezilenlerin haklar için, bugün her zamankinden daha çok örgütlenmeye, mücadeleye, dayanmaya ve birlie ihtiyacmz var. Bu duygularla hepinizi saygyla selamlyorum. Yaasn 1 Mays dedi.

FAZM YENECEZ

Miting Tertip Komitesinde yer alan kadnlar adna konuan Esra Adem ise, anneleri selamlayarak, Tarihten bir süreçten geçiyoruz. Faizm en barbar ekilde halklarn karsnda durmaktadr. Biz emekçiler faizmi yeneceiz. Ölümü deil yaam, sava deil bar, tutsakl deil özgürlüü savunuyoruz diye konutu.

MEMLEKET STERM R

Mitingde Diyarbakr Tabip Odas adna konuan Türk Tabipler Birlii (TTB) Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya, Cahit Stk Tarancnn Memleket isterim iirini okuyarak konumasna balad. Yerlikaya, çalrken ölmediimiz deil, yaayacamz bir memleket istiyoruz. Devletin kendi kurallarna uymayan yer memleket deildir. Devletin kendi hukukuna uyduu bir memleket istiyoruz. nsanlarn açlk grevine girmek zorunda kalmad bir memleket istiyoruz. Toplumsal sorunlarda iddetin bir yöntem olarak kullanlmad bir memleket istiyoruz diye konutu.

HçBR EYN CEFASINI BZ EMEKçLER çEKMEYECEZ

TMMOB l Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doan Hatun da, konumasna açlk grevlerinde olan tutuklular selamlayarak balad. Hatur, unlar söyledi: Analarmzn çln duymayanlara kar srarla beyaz tülbenti asyoruz. Bu ülkenin ne krizini, savan ve bekasn biz emekçiler yaratmadk. Ülkenin krizini de, savan da sarsan haramilerdir. Bunun hrsn biz emekçilerden almak istiyorlar. Hiçbir eyin cefasn biz emekçiler çekmeyeceiz. hraç edilen KHKl emekçileri saygyla selamlyorum. Halklarn iradesini temsil eden arkadalarmz selamlyoruz.

TÜLBENT, BARIIN SMGESDR

DSK adna konuan Mehmet Salih Dorul ise, açlk grevlerinin ölüm orucuna evrilmesi üzerine Diyarbakrda toplanan tutuklu annelerinin yapt seferberlik çars üzerinde durdu. Bar tülbentlerini boynumuza astlar. Mezopotamya topraklarnda tülbent barn simgesidir. Toplum yeni bir travmay kaldracak durumda deil. Trajik bir son olmamas için cezaevlerinde ölümlerin yaanmamas adna herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz diyen Dorul, emekçiler olarak ülkede barn ve özgürlüün teminat olma sözünü yinelediklerini ifade etti.

ÖZTÜRK: BU TARH BR DRENTR

DTK Ebakan Berdan Öztürk de, boyunda beyaz tülbentle platforma çkt. Alannda bulunan tutuklu annelerini ve emekçileri selamlayarak konutu.

CEYLAN: HRAç ETTLER, TESLM ALAMADILAR

DTK Ebakannn ardndan OHAL kapsamnda çkarlan KHKlerle ilerinden ihraç edilenler adna mazbatas verilmeyen Balar Belediyesi Bakan aday Zeyyat Ceylan konutu. Sözlerine kayyum zihniyetini yktklarn ifade ederek balayan Ceylan, Siyaset yapmayn diyorlar. Toplumsal sorunlara dikkat çekmeyin diyorlar. Bizi bu yüzden ihraç ettiler. Bizi teslim alamadlar. Suç ilemedik. Vicdanmzla halkmzn içindeyiz. Bamz dik dedi.

SRTTEK KUTLAMALAR

Siirtte, 1 Mays Emek ve Dayanma Günü, 15 Temmuz Demokrasi Meydannda düzenlenen etkinlikle kutland. Siirt Belediye çi Sendikas Siirt ubesi öncülüünde, 15 Temmuz Demokrasi Meydan önünde toplanan grup, 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü kutlad. Görevli olan Polis memurlarna tatl ikramnda bulunuldu. Burada grup adna açklama yapan Belediye çi Sendikas Siirt ubesi Bakan Halit Aknay, tüm içi ve emekçilerin 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü kutlad. Yaplan açklamann ardndan toplanan içiler 1 Mays davul zurna eliinde halay çekerek kutlad.

MARDNDEK ETKNLKLER

Mardinde 1 Mays Emek ve Dayanma Günü, Artukluspor salonu önünde düzenlenen miting ile kutland. Öle saatlerinden itibaren alana gelmek isteyen vatandalar, polis ekipleri tarafndan oluturulan arama noktasndan üst aramalar yapldktan sonra alana giri yapt. Kentte faaliyet gösteren baz sendika ve parti üyelerinin katlmyla balayan mitingde vatandalar bayraklarla halay çekerek 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü kutlad.

IRNAKIN CZRE LçESNDE

rnakn Cizre ilçesinde içiler, 4 yl aradan sonra 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü, davul zurna eliinde halay çekerek kutlad. Cizrede 1 Mays nedeniyle rnak il ve ilçelerinden gelen rnak KESK ubeler Platformu, DSK, HDP rnak merkez ve ilçe tekilatlar, Cizre ve Silopi Belediye Ebakanlarnn da bulunduu kalabalk kitle KESK Platformu Cizre ubesi önünde toplanarak davul zurna eliinde halay çekti. çekilen halaylarn ardndan bir araya gelen kalabalk adna açklama yapan KESK rnak ube Bakan ve Dönem Sözcüsü Muzaffer Yldrm, Biz içiler, isizler, emekçiler, kadnlar, gençler, örenciler. biz her gün her saat yaam emeiyle tekrar yaratanlar, emein ve mücadelenin bayramnda alanlarda güzel günler göreceiz çocuklar diyebilmek için yan yanayz. Birlikteyiz ve bugün artk birlikte olduumuzda kazanabileceimizi çok daha iyi biliyoruz dedi.

Konumalarn ardndan katlmclar halaylar çekerek 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü kutlad.

Ana Sayfaya Git