Güneydoğu'yu hedef alıyor!

DW Türkçe, Davutoğlu'nun kurmayı planladığı yeni parti duyurusunu Diyarbakır’da yapacağını servis etti.

Haberler 15.05.2019 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DW Türkçenin kulis bilgilerine dayandrd haberinde, eski Babakan Ahmet Davutolunun parti kurma çalmalarnn bitmek üzere olduu iddia edildi. Yeni partinin duyurusunun ise Diyarbakrda yaplaca öne sürüldü. Kulislere göre, Davutolunun görütüü isimler arasnda eski bakanlardan Mehmet imek ve Cevdet Ylmaz ile AK Parti Genel Bakan Yardmcs Numan Kurtulmu da yer alyor.

Her üç ismin de Davutolunu geri çevirdii iddia edildi. Davutolunu reddeden baz isimlerin, seçim sonrasna kalan kabine deiiminde yeni ve daha aktif görev bekledikleri öne sürülüyor. Eski AK Parti Genel Bakan Yardmcs Abdullah Baç ve eski milletvekili Ramiz Altunun ise Davutolu ile birlikte hareket ettii örenildi.

AK Parti Genel Bakanl ve Babakanlk yapan Ahmet Davutolunun yeni parti kurma hazrlklar yapt iddia ediliyor. Davutolunun Ramazan ay içinde Diyarbakrda büyük bir iftar program için hazrlk yapt ve yeni partiye ilikin start buradan verecei konuuluyor.

DW Türkçenin haberine göre, Davutolunun yeni partisine ilikin duyuruyu Diyarbakrda yapmas bekleniyor. Davutolunun parti kurma çalmalarnda sona yaklat ve eski milletvekilleri dahil pek çok AK Partili ile birebir görümeler yapt belirtiliyor.

Kulislere göre, Davutolunun görütüü isimler arasnda eski bakanlardan Mehmet imek ve Cevdet Ylmaz ile AK Parti Genel Bakan Yardmcs Numan Kurtulmu da yer alyor. Her üç ismin de Davutolunu geri çevirdii iddia edildi. Davutolunu reddeden baz isimlerin, seçim sonrasna kalan kabine deiiminde yeni ve daha aktif görev bekledikleri öne sürülüyor. Eski AK Parti Genel Bakan Yardmcs Abdullah Baç ve eski milletvekili Ramiz Altunun ise Davutolu ile birlikte hareket ettii örenildi.

AMBLEM YEL ZEMN ÜZERNE BEYAZ YONCA OLACAK

Ahmet Davutolunun daha çok Diyarbakr, Batman, Bingöl gibi illerde etkin çalma yürüttüü, baz il ve ilçe bakanlaryla görütüü iddia ediliyor. Davutolunun sahaya daha çok Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinde AK Partili olmayan muhafazakar Kürtleri yanna alarak çkaca söyleniyor. Bu arada yeni partinin ambleminin ise yeil zemin üzerine beyaz dört yaprakl yonca olmas planlanyor.

BABACAN AYRI OLUUM çNDE DDASI

AK Parti kulislerinde eski Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Ali Babacann da ayr bir oluum içinde olduu da konuuluyor. Yakn zamana kadar Davutolu ile birlikte hareket etmesi beklenen Babacann, yeni oluumda kendisini lider olarak görmek istemesi nedeniyle, Davutolundan ayr hareket ettii belirtiliyor. Babacann etrafnda ise, halen AK Partiye mensup 35 kadar milletvekili olduu ileri sürülüyor.

Ana Sayfaya Git