Güneydoğ'da Kar-sağnak!

Diyarbakır ve yöresi için Meteroloji Bölge Müdürlüğü uyardı. Kar ve Yağnak yağış ile birlikte fırtına yaşanacağı bildirildi.

Haberler 26.12.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesindeki Diyarbakr, Siirt, Mardin, Batman ve rnak için kar ve saanak ya uyars yapld.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezinden yaplan açklamaya göre, bu geceden itibaren bölgede görülecek yamur ve saanan Diyarbakr, Siirt, Batman, Mardin ile rnakta kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olaca tahmin ediliyor.

BÖLGE çN UYARI

Yalarn Siirt ve rnakn yüksek kesimlerinde ise youn kar ya eklinde (20 santimetre üzeri kar kalnl) olaca öngörülüyor. Vatandalarn, ulamda aksamalar ve su baskn gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olmalar istendi.

ÜLKE GENELNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre ülke genelinin parçal ve çok bulutlu, Marmarann dousu, Ege (zmir hariç), Akdeniz, ç Anadolu, Bat Karadeniz, Dou Anadolunun güneydousu ve Güneydou Anadolu ile Krklareli, Tekirda, Balkesir, Samsun, Amasya, çorum, Tokat, Malatya, Elz, Erzincan, Tunceli, Ar, Erzurum ve Siirt çevrelerinin yal geçecei tahmin ediliyor.

Yalar genellikle yamur ve saanak, Akdeniz kylarnda yer yer gök gürültülü saanak, ç Anadolunun dousu, Bat Karadenizin iç kesimleri ve Dou Anadolu ile Bilecik, Kütahya, Konya, Karaman, Eskiehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Akdenizin iç kesimlerinin yükseklerinde karla kark yamur ve yer yer kar eklinde olmas bekleniyor.

Yalar Dou Akdeniz ile Düzce, Zonguldak, Bartn, Gaziantep, Kilis ve Adyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m) ve yer yer iddetli (51-100 kg/m) olmas bekleniyor.

Hava scaklnn iç ve bat kesimlerde 2 ila 4 derece azalaca, dier yerlerde önemli bir deiiklik olmayaca tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI

Rüzgrn bat kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sra orta kuvvette; Dou Akdeniz, ç Anadolunun dousu, Dou Karadenizin iç kesimleri ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinde güney ve güneydou yönlerden frtna ve yer yer kuvvetli frtna (50-100 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli ya uyars: Yalar Dou Akdeniz, Düzce, Zonguldak, Bartn, Gaziantep, Kilis ve Adyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer iddetli (51-100 kg/m) yamur ve saanak yal olmas beklendiinden yaanabilecek olumsuzluklara kar (sel, su baskn, yldrm, ulamda aksamalar, ya annda kuvvetli rüzgr vb.) dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Kuvvetli rüzgr uyars: Rüzgr Dou Akdeniz, ç Anadolunun dousu, Dou Karadeniz ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinde kuvvetli ve zaman zaman kuvvetli frtna (50-100 km/sa) eklinde esmesi beklendiinden oluturabilecei ulamda aksamalar, soba ve doal gaz kaynakl zehirlenmeler, aaç ve direk devrilmesi, çat uçmas gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Ana Sayfaya Git