Güneydoğu'da Fetö Kıskacı!

FETÖ üyelerine, şok operasyonlar yapıldı. Diyarbakır, Batman ve Siirt ile Şanlıurfa'da, aralarında eski Batman Rektörü Uluçam'ın da bulunduğu 73 kişi gözaltına alındı.

Haberler 09.07.2017 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda, örgütün ifreli haberleme program ByLocku kullandklar belirlenen Güneydou illerindeki FETÖ yapsna ok basknlar operasyonlar yapld. Batman Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçamn da bulunduu, 73 kii gözaltna alnd. Operasyonun, Dicle Üniversitesini de kapsayaca bildirildi.

BATMAN ESK REKTÖRÜ

Batman Üniversitesinde iki dönem rektörlük yapan ve halen Karabük Üniversitesi Mimarlk Fakültesi Dekan Vekillii ile Hasankeyf kaz heyeti bakanl görevinde bulunan Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, FETÖ/PDY terör örgütü soruturmas kapsamnda gözaltna alnd. Hasakeyfte devam eden arkeolojik kaz çalmalarn inceledii srada gözaltna alnan Uluçam, sorgulanmak üzere Batman Terörle Mücadele ube Müdürlüüne götürüldü.

DYARBAKIRA UZANACAK

Uluçamn sorgulamasna kapsaml bir ekilde balanrken, operasyonun Dicle Üniversitesine de kayabilecei ifade edildi. Rektör Uluçamn Batman Üniversitesinde görev yapt srada birlikte mesai yapan D.Üdeki baz isimlerin de, soruturma kapsamnda yer aldklar bildirildi.

SRTTE FETÖ/PKK OPERASYONU

Siirt Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda haklarnda yakalama karar çkarlan 38 kiiye yönelik polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarnda esnaf, özel irket çalanlar ve kamu çalanlarnn bulunduu 31 kii gözaltna alnd. Örgütün ifreli haberleme program Bylock kulland öne sürülen üphelilerin ev ve iyerlerinde de aramalar yapld. üpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Dier 7 üpheliden birinin Muta terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunduu, dier 6 kiiyi yakalamak için çalmalarn sürdüü belirtildi.

PKK OPERASYONUNA 4 GÖZALTI

Siirt Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, PKK/KCKnn da kadrosuna katlm salayan, bölücü terör örgütü mensuplarnn krsal bölgelere intikallerini salayan üpheli ahslar ile terör örgütü ile iltisakl suçlardan dolay aranmas bulunan ahslara yönelik bugün e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda, 4 kii gözaltna alnd. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen üphelilerin ilemlerinin devam ettii belirtildi.

BYLOCK KULLANDIKLARI BELRLEND

anlurfada, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda, örgütün ifreli haberleme program ByLocku kullandklar öne sürülen 35 zanl gözaltna alnd.

anlurfa Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Örgütün ifreli haberleme program ByLocku kulland iddia edilen 35 kii gözaltna alnd. Salk kontrolünden geçirilen zanllar, daha sonra emniyete götürüldü. Zanllar arasnda kamuda görev yapan mühendis ve hemire ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduu örenildi.

Ana Sayfaya Git