Güre İizmir'e Yavuz Diyarbakır'a

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Haberler 01.06.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) kararyla Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz oldu. Kamil Erkut Güre ise zmir Cumhuriyet Basavclna atand.

HSKNIN KARARNAMES

HSK 2019 Kararnamesi, mesai bitimine yakn internet sitesinde yaynland. Kararname ile 3 bin 358i adli, 364ü idari yargda olmak üzere toplam 3 bin 722 hakim ve savcnn görev yeri deiti. Kararnameye göre, aralarnda Diyarbakr ve zmirin de bulunduu 20 ilin basavcs deitirildi. stanbul ve Ankara Cumhuriyet Basavclarnn ise görev yeri deimedi.

YAVUZ DYARBAKIRA,

Böylece Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs, Samsun Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz olurken, zmir Cumhuriyet Basavclna Kamil Erkut Güre atand.

YAVUZUN ÖZGEçM

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna atanan Ahmet Yavuz, daha önce srasyla Sakarya Karapürçek, Hatay Hassa, Sivas Gölova, Fatsa, Diyarbakr, zmir Seferi Hisar, Yozgat Cumhuriyet Basavcs, Samsun Cumhuriyet Basavclnn ardndan tekrar Diyarbakra atand. Aslen Trabzon ile Sürmene lçesi doumlu olan Yavuz, Evli ve 3 çocuk babas

GÖREV YER DEENLER

Kararname ile Eskiehir Basavcs Ferhat Kapc, Yargtay Savclna, Sivas Basavcs Murat rcal Eskiehir Basavclna getirildi. Salihli Basavcs Hasan Uurlu da Sivas Basavcs oldu. Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Basavclna atanan Mula Basavcs lyas Yavuzun yerine Burdur Basavcs Mehmet Nadir Yac getirildi. Yüksekova Basavcs Özkan Gürdoan ise Burdur Basavcs oldu. Isparta Basavcs Mustafa Kemal çokdinç, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Basavclna, Akhisar Basavcs Mustafa Akbulut, Isparta Basavclna getirildi. Mu Basavcs Ömer Mete, Batman Basavclna, Erci Basavcs Harun Karahan ise Mu Basavclna getirildi. Kars Basavcs Mehmet Fatih Camgöz, Nide Basavclna, Ünye Basavcs Soner Aygün, Kars Basavclna, Hakkari Basavcs Mustafa Balk, Salihli Basavclna, Serik Basavcs smet çnar, Hakkari Basavclna getirildi. Bayburt Basavcs Ramazan Murat Tiryaki, Tarsus Basavclnda, Bozüyük Basavcs Mahmut Bçakç ise Bayburt Basavclna atand. Van Basavcs brahim Keskin, Yargtay Savclna, Nide Basavcs Ouzhan Dönmez Van Basavclna atand. Idr Basavcs Muhammet Salam, Menderes Basavclna, Anamur Basavcs Ouz ükrü Ener, Idr Basavclna, Ar Basavcs Tunay Pulça Akhisar Basavclna, Elmada basavcs Hasan Turgut ise Ar Basavclna atand. Tunceli Basavcs Behçet lek Karaman Basavcs, Karacabey Basavcs Mustafa Atba ise Tunceli Basavclna atand.

4 YEN STNAF MAHKEMES FAALYETE GEçT

Kararname ile Van, Diyarbakr, Kayseri ve Trabzon Bölge Adliye Mahkemeleri (stinaf) faaliyete geçirildi. Bu kapsamda Karaman Basavcs Ali rfan Ylmaz, Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesi Basavcs, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Basavcs Mustafa Yalçn Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Basavcs oldu. Batman Basavcs Mustafa Dede Van Bölge Adliye Mahkemesi Basavclna, Mula Basavcs lyas Yavuz da Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Basavclna atand.

KPSS YOLSUZLUU DAVASININ HAKM, BÖLGE ADLYES DARE BAKANI OLDU

Kararname ile kritik davalara bakan Ankara 2nci Ar Ceza Mahkemesi Bakan Hüsamettin Otçu, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Bakanl görevine atand. Otçunun bakanln yapt mahkeme, Diyarbakrda, 6-7 Ekim 2014te meydana gelen olaylarda Yasin Börü ve arkadalarnn öldürülmesine ilikin davay karara balamt.

Ayn mahkeme, FETÖ/PDYnin 2010da KPSS sorularn szdrmasyla ilgili açlan davalara ve Rus Büyükelçi Karlov suikast ile ilgili açlan davann da aralarnda bulunduu çok sayda kritik davaya bakyor.

HALSDEMR DAVASININ HAKM, YARGITAY SAVCISI OLDU

FETÖ/PDYnin 15 Temmuzdaki darbe giriimi srasnda darbeci General Semih Terziyi öldürerek darbe giriiminin seyrini deitiren Astsubay Ömer Halisdemirin ehit edilmesine ilikin dava ile Özel Kuvvetler Komutanlndaki darbe faaliyetlerine ilikin davay karara balayan Ankara 14üncü Ar Ceza Mahkemesi Bakan Bayram Kantk, Yargtay Savclna atand.

çUBUK BASAVCISI DA DET

Kararnameyle, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna ehit cenazesi srasnda yaplan saldr soruturmasn yürütün Ankara çubuk Basavcs Mesut Güler, Yargtay savclna atand. Hkimler ve Savclar Kurulu Tetkik Hkimi Halil Demir, Gülerin yerine çubuk Cumhuriyet Basavcs oldu.

Ana Sayfaya Git