Güre kalbine yenik düştü!

Bir dönem Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten HSK Yargıtay Savcısı Güre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haberler 12.04.2022 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem Diyarbakr ve ardndan zmir Cumhuriyet Basavcl görevinde bulunan HSK Yargtay Cumhuriyet Savcs Kamil Erkut Güre geçirdii kalp krizi sonucu kaldrld hastanede, kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

Uzun yllar Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl görevini yürüttükten sonra zmir Cumhuriyet Basavclna atanan ve burada bir dönem görev yapan HSK Yargtay Cumhuriyet Savcs Kamil Erkut Güre (55), geçtiimiz pazar günü kalp krizi geçirdi.

Güre ailesiyle birlikte bulunduu Kastamonuda geçirdii kalp krizi nedeniyle, Kastamonu Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlarak burada tedavi altna alnd. Bir haftadr youn bakmda tedavi gören Güreden dün sabah ac haber geldi. Doktorlarn tüm müdahalesine ramen Güre hayata döndürülemeyerek hayatn kaybetti.

Gürenin ölüm haberini Adalet Bakan Bekir Bozda sosyal medya hesabnda yaymlad basal mesajyla duyurdu. Bozda mesajnda u ifadelere yer verdi; Geçirdii kalp krizi sonucu tedavi gördüü hastanede vefat eden Yargtay Savcs Kamil Erkut Güreye Allahtan rahmet, ailesine ve yaknlarna basal ve sabr dilerim. Rabbim, merhameti ve mafireti ile muamele eylesin. Mekn cennet, makm l olsun.

HSK 1. DARE BAKANI KOç

Buarada, HSK 1. Daire Bakan Halil Koç ise paylamnda, Deerli meslektamz, eski Düzce, Diyarbakr ve zmir Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Gürenin bir süredir tedavi görmekte iken vefat ettiini üzüntü ile örendim.Vefat eden meslektamza Allahtan rahmet; ailesine, yaknlarna ve Yarg camiamza sabr ve basal diliyorum dedi.

DYARBAKIR BASAVCILII

15 Temmuz darbe giriimine destek veren pilotlardan, en üst rütbeli komutanlara kadar gözalt emri veren Basavc Güre, sadece FETÖ deil, terör örgütü PKKya yönelik de operasyonlar baaryla yürüttü.

Basavc Kamil Erkut Güre, darbe giriiminin yaand 15 Temmuz 2016 günü Diyarbakra tayin edilmiti. Kente indii günün akam kalkmay lojmanda örenen Basavc Güre, o geceyi büyük bir soukkanllk ve titizlikle yönetti. Önce adliye lojmanlarndan çklar yasaklayarak FETÖcü hkim ve savclarn kaçmasna engel oldu, ardndan adliyedeki makamna geçerek darbe giriiminde kimlerin yer aldna dair tespitlerde bulundu.

Terör bürosunda görevli tecrübeli savclardan özel bir ekiple kriz masas oluturan Basavc Güre, klalardan askerlerin dar çkmalarna izin vermezken, vali ile birlikte koordinasyon oluturup FETÖcü kalkmann içinde yer alan rütbeli subaylar hakknda gözalt karar aldrmt.

PLOTLARLA GENERALLER GÖZALTINA ALDI

Ömer Halisdemirin ehit edildii saldrda öldürülen Semih Terzi ve yanndaki Özel Kuvvetler timinin Ankaraya nakledilmesiyle ilgili 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanl 8. Ana Jet Üssüne giden Basavc Kamil Erkut Güre, 2. Birletirilmi Hava Harekt Merkez Komutan Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Deniz Kartepe, Hava Harekt Merkez Amiri Albay Bülent Gürdoan ile Genel Sekreter Yardmcs Albay Ali Durmuun tutuklanmalarn salad.

Bu isimler daha sonra arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld ve mahkumiyet kararlar da Yargtay tarafndan onanp kesinleti. Basavc Güre, 6 F-16 uçan korsanca Ankaraya kaçrp TBMM, Gölba Özel Harekat Binas, MT ve Cumhurbakanl külliyesini bombalayan darbeci pilotlar ile 16. Zrhl Tugay Komutan Sava Beyribeyin de 24 saat içinde gözaltna alnmalarn salayan isimdi.

DARBENN YÖNETLD EVE OPERASYON

Basavc Güre, darbe gecesi Jandarma sivil mahrem imamlarnn bir araya gelerek rütbeli askerleri arayp darbeye destek olmalarn istedikleri evi tespit etmi, bu eve o gece giden, telefonla aranan, darbeye destek veren gerek sivil, gerekse rütbeli askerleri tek tek belirleyip haklarnda dava açlarak mahkm olmalarn salamt.

Basavc Güre, PKKnn çukur ve hendek eylemlerinden sonra suça bulam terör örgütüne finans salayan uyuturucu baronlarnn da aralarnda bulunduu PKKya yönelik de baarl seri operasyonlara imza atmt. Koyu bir Beikta taraftar olan Basavc Güre, sporcu kiiliiyle de tannyordu. Güre, Diyarbakrdaki görevinin ardndan zmir Cumhuriyet Basavclna atanmt.

BUGÜN TOPRAA VERLECEK

Yarg camiasnda olduu gibi ölüm haberi Diyarbakrda da büyük üzüntü yaratan Basavc Kamil Gürenin cenazesi bugün, Karyaka Beikçiolu Camiinde ölen namazna mutakip topraa verilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git