Güvencemiz gençlerdir!

Vali Güzeloğlu "Geleceğe doğru kararlı ve emin adımlarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve önderliğinde yürürken en büyük güvencemiz yine şüphesiz gençlerimizdir"

Haberler 16.02.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Gelecee doru kararl ve emin admlarla Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan liderliinde ve önderliinde yürürken en büyük güvencemiz yine üphesiz gençlerimizdir. dedi.

Diyarbakrn merkez Yeniehir Kaymakaml ve çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Yeniehir Belediyesince lçe Milli Eitim Müdürlüünün katklaryla hazrlanan, Deerler Eitimi Projesinin açl törenle yapld.

MLLETN KAYNAKLARI, MLLETE

Büyükehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuan Vali Güzelolu, projenin hayrl olmasn diledi. Gelecee doru kararl ve emin admlarla Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan liderliinde ve önderliinde yürürken en büyük güvencemiz yine üphesiz gençlerimizdir. diyen Güzelolu, milletin kaynaklarnn millete hizmet olarak yanstlmas, milli ve manevi deerlerine sahip güçlü bireyler olma noktasnda bu projelerin önemini vurgulad.

GENçLERMZN ETMLER

Güzelolu, unlar söyledi: Gençlerimizin geçmiten gelen, kendilerinin de zenginletirerek ve anlam katarak gelecee aktaraca bu deerlerle geleceimiz ve üphesiz en büyük güvencemiz olacak. Böylesi bir imann temsilcisi olmakla, bu milletin ve devletin kutlu yürüyüüne kar duracak bütün ihanet odaklarna, bütün terör örgütlerine ve er güçlere kar almaz sra dalar gibi duracaklar.

Terörle mücadelenin kararlkla devam edeceine iaret eden Güzelolu, Bu kararl temsil etmek, buna sahip olmak, bu iman yaatmak üphesiz bu deerleri yaatmakla ilgili. te bu projeler, bu gayretler bunu zenginletirecek, bizi bir ve beraber klacak çok önemli çalmalardr. diye konutu.

CEHALETN NÜFUZ KAZANMASI

Törende aç konumas yapan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Serdar Kartal, ilmin ve alimin aleyhine hurafelerin ve cehaletin nüfuz kazanmas sayesinde milletin milli karakterinin zedelendiini ifade ederek, Bu ekilde 350 yllk bir gerileme sonucunda büyük Osmanl imparatorluunu kaybetmek durumunda kaldk. Bugün uluslararas deerlendirme yapan kurululara baktmzda teknik açdan eitimimizin çok da ileri bir noktada olduunu söyleyemeyiz. Nitekim Bakomutanmz Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann da belirttii gibi eitim ve kültür politikalarnda gerçekten istediimiz noktada deiliz. Bugün çocuklarmzn matematik ve fen alglama, problem çözme yetenekleri OECD ülkelerinin çok gerisinde. Bunun için öretmenlerimize çok büyük görevler düüyor. Biz devlet olarak tabi ki eitimin standartlarn en güzel ekilde salamak durumundayz.

AHLAK GELMELER çN

Ahlaki geliim noktasnda da gerçekten istediimiz noktada olduumuz söylenemez. Bizim gerek gelenek ve göreneklerimizden kaynaklanan gerek dini terbiyemizden kaynaklanan manevi ve milli deerlerimizi çocuklarmza çok daha iyi bir ekilde vermemiz gerekiyor. Onlarn terör batana, uyuturucu batana saplamamak için topluma katma deer üreten, kendini en iyi ekilde tanmlayabilecek, ahsiyetli bir insan kazandrmak için bu projeye ihtiyacmz var. Biz kendi deerlerimizle bütünleerek, kendi deerlerimizi ve tarihimizi ön plana çkararak milli birlik ve beraberliimizi salama noktasnda en ileri ekilde hedefimize varacamza inanyorum diye konutu.

Törene, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu kurumlarnn temsilcileri, öretmenler, örenciler ve veliler katld.

Ana Sayfaya Git