Güven'e ceza istendi

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni iddianame hazırlandı. İddianamede, Güven'in etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristler için düzenlenen anma etkinliklerine ve 'Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto amacıyla gerçekleştirilen basın toplantısına katıldığı kaydedildi.

Haberler 27.04.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan ve DTK E Bakan Leyla Güvenin 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde tutuklu yargland dosyayla birletirilmesi talep edilen yeni iddianamede, PKK terör örgütünün eylemlerini ayrntl açklayan savc, örgütün 1984 ylndan beri çok sayda öldürme, soygun, gasp, yol kesme, köy ve karakol basma, kundaklama gibi eylemler yaptn kaydetti. DTK E Bakan Güvenin 7 ayr eylemden sorumlu tutulduu iddianamede, etkisiz hale getirilen teröristler için yaplan anma etkinliklerine katld, bu etkinliklerdeki konumalarnda terör örgütü PKK/KCK içinde faaliyet yürüten ve güvenlik güçleri tarafndan etkisiz hale getirilen teröristlerin eylem ve faaliyetlerinden övgüyle bahsettii kaydedildi. Güvenin terör örgütü mensuplarnn eylem ve faaliyetlerini sahiplendiini belirten savc, terör örgütü PKK/KCK eleba Abdullah Öcalann salk, güvenlik ve özgürlük koullarnn salanmas için açlk grevi konulu basn açklamasna da katldn vurgulad.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HYERARK YAPISINA DAHL

Leyla Güvenin katld ve konuma yapt toplantlarda terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini sahiplendii belirtilen iddianamede, öyle denildi:

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan snrlarmz içerisinde veya dnda güvenlik ve istikrar salamak maksadyla ülke güvenliimize tehdit oluturan ve Suriyenin Kuzeybatsndaki Afrin bölgesinde bulunan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütleri mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek üzere 20 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekatn protesto etmek maksadyla basn açklamasna katld hususlar ve tüm dosya kapsam birlikte deerlendirildiinde; üphelinin, terör örgütünün ideolojisini benimseyerek devletin birliini ve bütünlüünü bozmak maksadyla örgütün amaçlar dorultusunda gerçekletirilen bir çok eyleme katld, bu eylemlerin bazlarnda örgütün amaçlar dorultusunda, devlet ve Türk Silahl Kuvvetleri aleyhinde ve mevcut yasal snrlar tanmadklarna ilikin açklamalar yapt, eylemlerinin süreklilik, younluk ve çeitlilik arz ettii, bu suretle üphelinin, hiyerarik yapsna dahil olarak PKK/KCK terör örgütü adna eylem ve faaliyetlerde bulunmak suretiyle üzerine atl silahl terör örgütüne üye olma suçunu iledii anlalmtr.

ddianamede, ayrca Leyla Güvenin silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

DTK E Bakan Güven, Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Afrindeki terör örgütlerine yönelik gerçekletirilen Zeytin Dal Harekat ile ilgili yapt açklamann ardndan balatlan soruturma kapsamnda, 31 Ocakta tutuklanarak, cezaevine gönderilmiti. Güven hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetmek, terör örgütü propagandas yapmak ve 2911 sayl Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet suçlarndan 31,5 yla kadar hapis istemiyle dava açlmt.

Ana Sayfaya Git