Güven'e kırmızı bülten çıkarıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Recep Güven hakkında FETÖ üyesi olmak suçundan kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı. Güven'in, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden tayini çıktığında İstihbarat Şube Müdürlüğü veri tabanı ve havuz programı içeren bilgisayar hard diskinin kopyasını da yanında götürdüğü belirtildi.

Haberler 26.04.2022 - 02:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriimi sonrasnda FETÖ üyesi olmaktan tutuklanp ihraç edilen daha sonra hakknda tahliye karar verilince kayplara karan Emniyet Genel Müdürlüü eski stihbarat Daire Bakan Yardmcs ve bir dönem Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü görevinde bulunan Recep Güven hakknda, yakalanan emniyet mahrem imam FETÖ itirafçlarnn tehis ve ifadeleri üzerine krmz bültenle arama karar çkarld.

DADAK TERÖRSTE ALAMIYORSANIZ NSAN DELSNZ

Ankara Cumhuriyet Basavclnca hakknda üç ayr FETÖ üyelii soruturmas bulunan Recep Güven hakknda ayrca iade talepnamesi düzenlendi. Güvenin interpol tarafndan krmz bültenle yakaland ülkede Türkiyeye iade edilmesi istendi. Siirt Emniyet Müdürlüü görevinden sonra Diyarbakra atanan Recep Güven, Dadaki teröriste alayamyorsanz, insan deilsiniz çkyla gündeme gelmiti.

GR KATEGORYE ALINMITI

Yakalanan ve itirafç olan emniyet mahrem imamlarnn ifadesinde, FETÖnün kripto isimlerinden biri olduu belirtilen Recep Güven, kayplara kartktan sonra çileri Bakanlnn 500 bin lira para ödüllü Gri kategorisine de alnmt.

Güvenin, Diyarbakrdan tayin olunca emniyet istihbarat ubesindeki baz bilgisayarlardaki ariv veritabannn bulunduu terör örgütleriyle ilgili havuz oluturulan hard disklerin birer kopyasn da yanna alarak götürdüü belirtildi.

ALBAY TEMZÖZ DOSYASINDA DA ADI GEçYOR

Recep Güvenin ad, FETÖ kumpasyla tutuklanp 5 yl hapis yattktan sonra beraatna karar verilen Kayseri eski l Jandarma Komutan emekli Albay Cemal Temizöz dosyasnda da geçiyor. KHK ile FETÖden ihraç edilen iki savc tarafndan bu davada Sokak lambas kod adyla gizli tank yaplan ancak daha sonra gizli tank olmaktan vazgeçince Cemal Temizözün yargland dosyada sank olduu ortaya çkan Hdr Altu ifadesinde, Recep Güven ve Hanefi Avcnn yönlendirmesiyle asker kiiler aleyhine ifade vermeye zorlandn ileri sürmütü.

ASKERLERN KORKULACAK BR TARAFI KALDI MI

Altu, Bana Senin bu davadan kurtuluun yok. Bizimle anlamak zorundasn, delillerle ilediiniz cinayetler sabit dediler. Ben askerler aleyhine ifade vermeye korkuyordum. O tarihte Ankarada özel bir irkette çalyordum. Hanefi Avc ile Recep Güven de bu irkete gidip geliyordu. Benim eski bir PKK itirafçs olduumu biliyorlard. Avc ve Güven beni aylar öncesinden Emniyet Genel Müdürlüüne çardlar. Bana tandm paa ve komutanlarn isimlerini vermemi istediler. Ayrca Diyarbakrdaki soruturma kapsamnda bu isimleri savcya anlatmam istediler. Ben korktuumu söyleyince bana Askerin korkulacak bir taraf kald m? stediimizi de kulaklarndan tutup içeri atmyor muyuz dediler. Birçok doküman getirdi. Okumam istedi. Recep Güven de askerler aleyhine ifade vermem için beni ikna edince gizli tank olup savclarn hazrlad ifade tutanaklarn imzaladm, olaylarn gerçekle alakas yok dedi.

Ana Sayfaya Git