Güven'in sağlık durumu riskli!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 105 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i evinde ziyaret etti.

Haberler 21.02.2019 - 12:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Öcalann ailesi ve avukatlaryla görütürülmedii iddiasyla 105 gündür açlk grevini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan ve Hakkari Milletvekili Leyla Güveni HDP E Genel Bakan Sezai Temelli ile milletvekilleri evinde ziyaret etti. Yaklak bir saat süren ziyaretin ardnda Güvenin evinin önünde açklamada bulunan HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Güvenin 105 gündür eylemini sürdürdüünü hatrlatt.

Güvenin sesine kulak verilmesi gerektiini anlatan Temelli, Leyla Güven, çok kararl bir mücadeleyi ortaya koyuyor. Sadece Leyla Güven deil. Bugün Leyla Güvenle birlikte 300den fazla tutuklu ve hükümlü, Selma Irmak, Sebahat Tuncel, Erbilde Nasr Yaz, Strazburgda birçok arkadamz ve dünyann birçok yerinde birçok arkadamz bu eyleme katlm durumda. Hepsinin ortak sözü demokrasidir, bartr. Demokratik siyaset içerisinde çözüm üretmek istiyorsak, demokrasi ve bartan yana eer bir tavr koymak istiyorsak ite bu eyleme Leyla Güvenin sesine kulak vermek zorundayz dedi.

Temelli, açklamasnda mral Adasnda tutuklu bulunan terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalan, avukat ve yaknlaryla görütürülmesi için Adalet Bakanlna çarda bulunarak, unlar söyledi:

Bu vesile ile bu sesi sizler aracl ile tüm Türkiye toplumuna ulatrmak istiyorum. Bir an önce herkesin duyarllk göstermesini istiyorum. En bata da bir kez daha Adalet Bakanna sesleniyorum. Adalet Bakanl bizzat uymas gereken yasalara uymaldr. Adalet Bakanl ve iktidar, Ceza nfaz Kanununda çok açk bir ekilde belirtilen yasann gereini yerine getirmelidir. Bugün mralda aile ve avukatlarnn görüü hemen salanmaldr. Bu düzenli olarak gerçeklemesi gereken bir ey. Bunun ihmal edilmesi, bu görümelerin engellenmesi Türkiyeye hiçbir hayr getirmemitir, hiçbir yarar salamamtr.

GÜVENN SALIK DURUMU CDD

Leyla Güvenin salk durumunun ciddi olduunu belirten Temelli, Leyla bakann salk durumu çok ciddidir. Bu konuda herkes üzerine düeni yapmaldr. Doktorlar yanndadr. Kendisiyle gereken görümeleri yapmaktadrlar. Doktorlarn da tbbi açdan açklamalar muhakkak olacaktr. Ama benim gözlemlediim ve aldm bilgi de salk durumunun ciddi boyutlara ulat yönündedir. Bu konuda bir an önce yaplmas gerekenler ve atlmas gereken admlar hzlca atlmaldr diye konutu.

Ana Sayfaya Git