Güvenliğe Taze Kan!

Ali Gaffar Okkan Polis Eğitim Merkezi'de eğitimlerini tamamlayan 560 polis adayı mezuniyet sevinci yaşadı Vali Güzeloğlu "Türk polisinin güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'nin güvencesi olduğunu biliyoruz"

Haberler 14.12.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ali Gaffar Okkan Polis Eitim Merkezinden (POMEM) mezun olan 560 polis aday için tören düzenlendi.

POMEM 75. Yl Spor Salonunda 20. dönem mezunlar için düzenlenen törende sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, polis adaylarn göreve balayacak olmalar nedeniyle kutlad, onlar yetitiren anne ve babalarna millet olarak teekkür ettiklerini söyledi.

560 POLS MEZUN OLDU

Türkiye Cumhuriyetinin dik ve onurlu durula ilelebet payidar olacan, sonsuza kadar hür ve bamsz kalacan, her gün emin ve kararl admlarla kutlu gelecee ilerleyeceini belirten Güzelolu, emniyet tekilatna katlan genç polislerin de bu inanc en açk ekilde teyit ettiini dile getirdi.

Güzelolu, polislerin edecekleri yeminle Cumhuriyeti gelecee tayacak en önemli güvencelerden biri olacaklarn ifade ederek, unlar kaydetti:

Emniyet tekilat snr aan suçlar ve terörizm bata olmak üzere her alanda örnek gösterilen bir baar sergiliyor. Türk polisinin güçlü, gelimi ve kalknm bir Türkiyenin güvencesi olduunu biliyoruz. Bata cumhuriyetimizi korumak, deerlerini yaatmak olmak üzere, can ve mal emniyetini temin ve tesis etmek, milletin her annda yannda olmak, onlar kucaklamak, devletin efkat ve merhamet eli olmak Türk polisinin iardr. Sizler gerek üniversitelerde aldnz eitimle gerekse bu kutlu yuvann içerisinde aldnz eitimle bunun en güzel göstergesi olacak, vatandaa uzanan sevgi, merhamet ve devletin gülen yüzü olacaksnz.

POMEM Müdürü Fikret Yücel de farkl bölümlerden mezun olan gençlerin merkezde silah bilgisi, müdahale yöntemleri, meslek mevzuat gibi mesleklerinde ihtiyaç duyaca eitimleri baaryla tamamladklarn söyledi.

15 Temmuz darbe giriiminin, polislerin dik duruu ve vatan sevgisi sayesinde bir daha yaanmayacana inancnn tam olduunu belirten Yücel, Hepinizin birer Gaffar Okan olarak vatanmza ve milletimize hizmet edeceinize inanyorum. dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Yücel, Terör örgütlerinin egemenliimize el uzatmasna, birlik ve beraberliimizi bozmasna asla izin vermeyeceksiniz. Din, dil, rk, mezhep ve cinsiyet ayrm gözetmeden halka efkatle, suç ve suçlulara kar ise cesaretle yaklan. Unutmayn ki taklit edilemeyen tek ey cesarettir. Bu da sizin asil duruunuzda fazlasyla mevcuttur. diye konutu.

ÖRENCLERN GÖSTERS

Konumalarn ardndan 20. dönem birincisi Mehmet Doukan Kaynak, ya kütüüne plaket çakt.

Okulu dereceyle bitiren ilk 10 örenciye protokol üyelerince diplomalar ve hediyeleri takdim edildi.

Merkezden mezun olan 560 polis aday yemin etti.

Tören, diplomalarn alan örencilerin keplerini havaya atmasnn ardndan sona erdi.

Törenin ardndan aileleriyle kucaklaan örenciler, mezuniyet sevinci yaad.

Törene, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Basavc Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, 16. Mekanize Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar ve Emniyet personeli katld.

Ana Sayfaya Git