Güvenlik Duvarı Tamamlanıyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan Suriye sınırına yapılan güvenlik duvarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Güvenlik duvarının Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyada üçüncü olacağını belirten Turan, “Sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar bloklarda duvarların üzerlerine jiletli tel de çekiliyor” ifadelerini kullandı.

Haberler 02.10.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlk Toplu Konut daresi Bakanl (TOK) tarafndan, Suriye snrnda yapm devam eden güvenlik duvarnda sona gelindi. Oldukça zor ve tehlikeli bir çalma yaptklarn kaydeden TOK Bakan Ergün Turan, Terör örgütlerinin artan faaliyetleri ve kontrolsüz geçiler nedeniyle ülkemizin 911 kilometrelik Suriye snrnda güvenlik çok önemli hale gelmitir. dare olarak güvenlik duvarnn 711 kilometrelik bölümünü ina ediyoruz. Gerek arazi koullar, gerek maynl arazilere ramen güvenlik duvarnn tamamn bitirme aamasna geldik. Güvenlik duvarnn tamamlanmas ile snrmz daha güvenli hale gelecek dedi.

Snrda olaanüstü ve tehlikeli bir çalma yaptklarn belirten Turan, Maynl arazilerin olmas ve dier etkenler iimizi daha da zorlatryor. Buna ramen büyük bir özveri ile çalyoruz. Snr duvarmz bitirme aamasna geldik. çok ksa bir süre sonra sinir duvarmz bitirip snrmz daha güvenli hale getireceiz diye konutu. Güvenlik duvarnn çin Seddi ve ABD-Meksika snrnn ardndan dünyada üçüncü olacan belirten Turan, Snr hatt boyunca 2 metre geniliinde ve 3 metre yüksekliindeki 7 tonluk seyyar bloklarda duvarlarn üzerlerine jiletli tel de çekiliyor diye konutu.

YOL NAATI DA YAPILIYOR

Duvarn arkasna devriye atmak için güvenlik yolu ve gözetleme kulesi ina ettiklerini de dile getiren Turan, Güvenlik duvar prefabrik olarak üretildi. Güvenlik sorunu ortadan kalktnda duvarlar tayp baka bölgelerde istediimiz amaçla yeniden kullanabiliriz. Duvar ve yolun tamam yerli, Türk firmalar tarafndan ina ediliyor. Neredeyse her gün 2,5-3 kilometre duvar ve yol yaparak ilerliyoruz açklamalarnda bulundu.

Ana Sayfaya Git