Güvercinli Renk Alemi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Mardin Güvercin Festivali" gerçekleştirildi.

Haberler 15.04.2018 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Meydanndaki festival, atl ekipler, palyaçolar, davul zurna ve def ekibinin yer ald kortej yürüyüüyle renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, kente özgü güvercinler tantld, Mardin Güzel Sanatlar Lisesi tarafndan düzenlenen resim sergisinin açl yapld.

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, festivalde yapt konumada, vatandalar için çaltklarn, vatandalarn her günü dolu dolu yaamasn istediklerini söyledi.

Baka festivaller de düzenleyeceklerini kaydeden Yaman, kenti daha temiz ve güzel hale getireceklerini belirtti.

FESTVALN RENKLL

Festivalin, ehrin, bölgenin ve ülkenin huzuruna vesile olmasn dileyen Yaman, öyle konutu:

Buradan Mardin bir bar ehridir diye haykryoruz ve bu hep öyle olacaktr. Yaklak 2 yl önce bu sokak ve caddelerde kimse yoktu. Esnaf ve turizmcimizin yüzü gülmüyordu. Mardin artk güven ve huzur ehridir. Son günlerde turist saymzda yüzde 300ün üzerinde bir art var. Otellerimiz tamamen dolu. Esnafmzn yüzü gülüyor. Türkiyede artk herkes Mardini görmek istiyor. Mardin yüzyllardr bar ehriydi. Cumhurbakan ve hükümetimizin destekleri ile ehrimizde bu bar sürdüreceiz inallah.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolu da bugün Arapça, Türkçe, Kürtçe ve baka dillerde türküleri haykrdklarn belirterek, Güvercinlerimizi uçuracaz ve Mardinin, Ortadounun sembolü tpk Kudüs gibi, yüzyllarca barn, semavi dinlerin sembolü olmu bir ehir olduunu, dosta, dümana herkese göstereceiz. ifadelerini kulland.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr ise kentin geçen haftalarda birçok festivale ev sahiplii yaptn belirterek, Mardinin, dinlerin, dillerin beraber ve kardeçe yaad güzel bir ehir olduunu aktard.

çankr, Bir süre bu kardeliimizin arasna nifak tohumlar ekmeye çaltlar ama baaramadlar. Bizim birlik ve beraberliimiz daim oldu. dedi.

Festivale, AK Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki ler Bakan Yardmcs Zeynep Alk ve vatandalar da katld.

Ana Sayfaya Git