Güzeloğlu mesajı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberler 04.12.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzelolu, mesajnda, Birlemi Milletler tarafndan Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralkn engellilere yönelik toplumsal bilinç ve farkndaln arttrlmas açsndan anlaml bir tarih olduunu belirtti.

GÜZELOLUNUN MESAJI

Bu özel gün onlarn yaad sorunlarn alabilmesi, hayat standartlarnn yükseltilerek topluma kazandrlmas gibi giriimlerin güçlendirilmesi ve bu alandaki toplumsal hassasiyetin yükseltilmesi noktasnda önemli bir frsat olduunu vurgulayan Güzelolu, unlar kaydetti:

Engelli vatandalarmzn toplumsal yaamda etkin bir ekilde yer alabilmesi, frsat eitliinden yararlanmas ve hiçbir ayrmcla uramadan haklarnn korunmas en temel koullarn banda gelmektedir. Engellilerimizin toplumda varlk göstermeleri ve kendilerine yer bulmalar, üphesiz toplumumuzu zenginletirecek ve güçlendirecektir. Onlarn hayatlarn kolaylatrmak, toplumla bütünlemelerini salamak, gelecee umutla bakan bireyler olarak sorumluluk almalarn mümkün klmak, dayanma ve yardmlama duygularmzn da güçlenmesini beraberinde getirecektir. Unutmayalm ki hepimiz birer engelli adayyz.

Ana Sayfaya Git